نوسان ۴ درصدی شاخص‌‌‌‌‌‌‌های بازار نفت

, ,
نوسان ۴ درصدی شاخص‌‌‌‌‌‌‌های بازار نفت
به گزارش بازار نفت و گاز، دو شاخص بازار نفت در روز گذشته بیشتر از ۴درصد سقوط کردند و هر بشکه نفت‌برنت با بیشترین سقوط یک‌ روزه در سه ماه گذشته خود به ۷۹ دلار رسید. عدم‌ اطمینان از تقاضای چین در ۲۰۲۳ و همچنین پافشاری بانک‌ مرکزی آمریکا برای افزایش توان دلار و مبارزه با تورم، معامله‌گران بازار را محتاط کرده است. داده‌های بازار نشان می‌دهد اوپک در آخرین ماه ۲۰۲۲ افزایش تولید داشته، اما نه به اندازه‌‌‌‌‌‌‌ای که به اهداف تعیین‌شده دست‌یابد. 

بازار نفت به‌‌‌‌‌‌‌سبب واضح نبودن تقاضا در ۲۰۲۳ و همچنان نگرانی‌های صعود شیوع کرونا در چین با افت روبه‌‌‌‌‌‌‌رو شد. بهای هر بشکه نفت‌برنت در روز گذشته ۸۴/ ۲درصد افت کرد و با ورود به کانال ۷۰ دلار، ۷۰/ ۷۹دلار فروخته شد. هر بشکه نفت‌خام آمریکا هم با کاهش ۳درصدی از آستانه ۸۰ دلار فاصله گرفت و ۷۴  دلار معامله شد.

به گزارش رویترز هر دو شاخص در روز گذشته بیش از ۴درصد کاهش قیمت را تجربه کردند که بیشترین کاهش قیمت برنت در یک روز در طول سه‌‌‌‌‌‌‌ماه گذشته است. ییپ‌‌‌‌‌‌‌جون‌‌‌‌‌‌‌رونگ یکی از تحلیلگران بازار در مورد سقوط بازار نفت در یادداشتی نوشت: «هشدار برای یک رکود جهانی؛ بازگشایی اقتصادی چین درکنار افزایش شیوع کووید، سیاست‌های سختگیرانه در جهت افزایش توان دلار و همچنین چشم‌‌‌‌‌‌‌انداز غبارآلود تقاضا در ۲۰۲۳ باعث‌شده معامله‌گران هر روز بازار را چک کنند.» 

با توجه به نگرانی‌هایی که بابت مازاد عرضه در ماه‌های پیش‌رو وجود دارد، عربستان‌سعودی به‌عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده نفت در پی کاهش قیمت نفت سبک پرچم‌‌‌‌‌‌‌دار خود برای بازار آسیا در ماه فوریه است. رئیس صندوق بین‌المللی پول با اشاره به سیاست‌های اتحادیه اروپا، چین و ایالات‌متحده آمریکا گفته بود سال‌۲۰۲۳ «برای اقتصاد سال‌ سختی خواهد بود.»

فدرال‌رزرو آمریکا با پافشاری بر برنامه‌‌‌‌‌‌‌ای ضد  تورمی عملا به رکود بازار نفت دامن زده است. به‌طور سنتی کاهش ارزش دلار با افزایش تقاضا همراه است؛ زیرا توان خرید برای بقیه ارزها بیشتر می‌شود و نفت برای تولیدکننده آمریکایی کم‌‌‌‌‌‌‌ارزش‌‌‌‌‌‌‌تر. به گزارش رویترز ذخایر استراتژیک آمریکا ۲/ ۲‌میلیون بشکه افزایش داشته که سیگنالی مثبت برای سمت عرضه است.

منبع:دنیای اقتصاد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *