رشد اقتصادی چین به تنهایی برای نجات نفت کافی نیست
رشد اقتصادی چین ممکن است قیمت نفت را افزایش ندهد
عدم تعادل بین نیازهای شدید انرژی چین و سطح پایین ذخایر نفت و گاز داخلی این کشور که مشخصه آن روند صعودی مداوم قیمت کالاها می باشد به این معنی است که این کشور محرک اصلی “ابر چرخه” قیمت کالاها به خصوص نفت طی سال های 2000 تا2014 بوده است.
در اواخر سال 2017، نرخ بالای رشد اقتصادی چین سبب پیشی گرفتن این کشور از آمریکا که بزرگترین واردکننده ناخالص سالانه نفت خام در جهان است شد. این کشور در سال 2013 تبدیل به بزرگترین وارد کننده خالص کل نفت و سایر سوخت های مایع در جهان شد.
سیاست کووید صفر رشد اقتصادی چین را کاهش داد اما،با لغو رسمی این سیاست و بازگشت به سطوح رشد اقتصادی معمول ،این تحولات موجب افزایش قیمت نفت می شود.
با این حال، بازگشت رشد بالای اقتصادی چین به معنای رونق مجدد قیمت نفت نیست. اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده (EIA) خاطر نشان کرد انتظار می رود پایان قرنطینه مرتبط با کووید-19 در چین باعث افزایش سفر و رشد تقاضای جهانی نفت در سال جاری شود.
EIA تاکید کرد که مصرف سوخت مایع در چین در سال 2023 به میزان 700 هزار بشکه در روز بیشتر از سال 2022 خواهد بود.
به طور کلی، این آژانس گفت، رشد اقتصادی چین و سایر نقاط جهان که به عنوان محرک اصلی افزایش تقاضای جهانی نفت هستند، موجب خواهد شد تقاضای جهانی نفت امسال با 1.5 میلیون بشکه در روز افزایش به 100.9 میلیون بشکه در روز برسد، این در حالی است که در گزارش فوریه اداره اطلاعات انرژی آمریکا رشد تقاضای جهانی نفت در سال جاری میلادی 430 هزار بشکه در روز پیش بینی شده بود.
ممکن است رشد اقتصادی چندین کشور از جمله هند قیمت جهانی نفت را برای مدتی تا حدودی افزایش دهد.
با این حال، در مورد چین، این احتمال وجود دارد که رشد اقتصادی این کشور، پس از کووید-19، همانند گذشته باعث افزایش طولانی و پایدار قیمت نفت نشود.
روری گرین، اقتصاددان ارشد چین گفت: مطمئناً امسال در چین رشد اقتصادی بسیار قویتری نسبت به هر یک از سالهای همهگیری کرونا وجود خواهد داشت.
شایان ذکر است چین به سرعت از کمای کووید به سمت رونق اقتصادی میرود و حتی هدف تولید ناخالص داخلی که بیش از 5 درصد برای سال 2023 تعیین شد به راحتی بالاتر از این سطح خواهد بود.
با این حال، بهبود سفارشات صادراتی در ماه فوریه در اعداد PMI شرکای تجاری آسیایی چین نیز منعکس شد، بنابراین اگرچه محیط صادرات همچنان یک خطر نزولی برای چشمانداز رشد چین باقی میماند، با این وجود بازگشایی تا حدودی برای تجارت بینآسیایی را جبران میکند.
تحلیلگران اقتصادی معتقدند باید توجه داشت که حمل و نقل تنها 54 درصد از مصرف نفت چین را تشکیل می دهد، در حالی که این میزان در ایالات متحده 72 درصد و در اتحادیه اروپا 68 درصد است.
در سال 2022، واردات خالص نفت و نفت پالایش شده از نظر حجمی 8 درصد کمتر ازاوج همهگیری بود، وی در پایان گفت: نتیجه قطعی افزایش تقاضای نفت است (تخمین افزایش 5 تا 8 درصدی در حجم خالص واردات) اما با وجود خریدار با تخفیف چین از روسیه بعید است که این امر باعث افزایش قیمت نفت شود.
اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی
منبع: اویل پرایس
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.