روسیه بزرگترین تامین کننده نفت چین در ماه اکتبر
بزرگترین تامین کننده نفت چین در ماه اکتبر
با وجود افزایش قیمت نفت روسیه در حالی که عربستان سعودی به کاهش عرضه ادامه می دهد، داده های روز دوشنبه نشان داد که روسیه همچنان بزرگترین تامین کننده نفت چین در ماه اکتبر بود. براساس دادههای اداره کل گمرک، واردات چین از روسیه از جمله تامین از طریق خطوط لوله و محمولههای دریایی در ماه گذشته به 8.54 میلیون تن یا 2.01 میلیون بشکه در روز رسید.
اما محمولههای روسیه به روند نزولی ماه قبل ادامه دادند و 5.6 درصد از سطح سپتامبر 2.13 میلیون بشکه در روز کاهش یافتند. محموله های عربستان سعودی در مجموع به 6.64 میلیون تن یا 1.56 میلیون بشکه در روز رسید که نسبت به سال قبل 16.2 درصد کاهش داشت. واردات نفت خام عربستان سعودی نیز طی دو ماه گذشته روند کاهشی داشته است و سطوح اکتبر 2.5 درصد در سپتامبر کاهش یافته است. عربستان سعودی در ماه اکتبر مجدداً قیمتهای فروش رسمی مشتریان آسیایی را افزایش داد و به الگوی قیمتگذاری صعودی که از ژوئن برقرار بود ادامه داد.
این امر باعث شده است که برخی از پالایشگاه های چینی تقاضای عرضه کمتر داشته باشند و به دنبال جایگزین های ارزان تری از بازار نقدی باشند. کاهش یکجانبه تولید 1 میلیون بشکهای ریاض تا پایان سال ادامه خواهد یافت و مسکو نیز متعهد شده است کاهش صادرات 300 هزار بشکهای در روز را تا پایان سال تمدید کند. انتظار میرود در نشست آتی سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش (اوپک پلاس) در پایان نوامبر، اعلامیههایی درباره تمدید احتمالی این کاهشها اعلام شود.
کاهش تحریمها علیه نفت خام روسیه در ماه اکتبر، به دلیل رقابت پالایشگاههای چینی با پالایشگاههای هند برای تضمین محمولهها و از آنجایی که اثربخشی سقف قیمتی 60 دلاری اعمالشده توسط کشورهای گروه هفت (G7) به دلیل گسترش پالایشگاههای جایگزین کاهش مییابد، تبدیل به یک پرمیوم قیمتی شد. گزینه های حمل و نقل و بیمه به گفته منابع معاملاتی، محمولههای درجه ESPO برای تحویل در ماه اکتبر حدود 1 دلار به ازای هر بشکه نسبت به معیار ICE برنت قیمت داشتند، در مقابل تخفیف 1.20 دلاری برای محمولههای تحویل سپتامبر و تخفیف 8.50 دلاری برای محمولههای تحویل در ماه مارس.
پالایشگاه های چینی از تاجران واسطه برای رسیدگی به حمل و نقل و بیمه نفت خام روسیه استفاده می کنند تا از نقض تحریم های غرب بر سر جنگ اوکراین جلوگیری کنند. واردات از مالزی که به عنوان نقطه انتقال محموله های تحریم شده از ایران و ونزوئلا استفاده می شود، 67.1 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته و به 5.88 میلیون تن یا 1.38 میلیون بشکه در روز در ماه اکتبر رسیده است که سومین تامین کننده بزرگ پس از روسیه و عربستان سعودی است. کل حجم مالزی از سال تا به امروز 82.7 درصد نسبت به مدت مشابه سال 2022 افزایش یافته است. تحریم های ایالات متحده بر نفت خام ونزوئلا در اکتبر تحت توافق واشنگتن و کاراکاس کاهش یافت.
علیرغم تنشهای ژئوپلیتیکی بین پکن و واشنگتن، چین همچنان با 1.16 میلیون تن در ماه گذشته و حجم سالانه 96.2 درصد نسبت به سال گذشته افزایش محمولههایی از ایالات متحده را با قیمتهای مطلوب ادامه داد. کل واردات نفت خام چین در اکتبر 13.5 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت و به 11.53 میلیون بشکه در روز رسید، اگرچه رشد نسبت به سپتامبر کاهش یافته و 3.6 درصد بود.
اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.