آرامکو به سرمایه گذاری در صنعت پالایشگاهی چین چشم دوخته است

,
صنعت پالایشگاهی چین

صنعت پالایشگاهی چین

آرامکوی عربستان قراردادی را امضا کرده است که می تواند منجر به سرمایه گذاری دیگری در یک مجتمع پالایشی و پتروشیمی در چین شود. آرامکو همچنان به تقویت روابط خود با بزرگترین واردکننده نفت خام جهان ادامه می دهد. غول نفتی عربستان گفت این توافق راه را برای بحث در مورد خرید احتمالی 10 درصد سهام پتروشیمی جیانگ سو شنگونگ، یکی از شرکت های تابعه جیانگ سو شرقی شنگونگ هموار می کند.

پتروشیمی شنگونگ دارای یک پالایشگاه نفت با ظرفیت 320 هزار بشکه در روز و تأسیسات یکپارچه پتروشیمی در استان جیانگ سو است. اگر مذاکرات منجر به دستیابی آرامکو به سهام شنگونگ شود و پروژه جداگانه آرامکو با سینوپک طبق برنامه پیش برود، این شرکت بزرگ سعودی  در پنج مجتمع پالایشگاهی چین با ظرفیت ناخالص پالایش 2 میلیون بشکه در روز سهام خواهد داشت. هیچ شرکت نفتی به اندازه شرکت آرامکو حضور گسترده در صنعت پالایشگاهی چین ندارد.

این توافق همچنین موقعیت عربستان سعودی را به عنوان بزرگترین تامین کننده نفت خام به چین تثبیت می کند. عربستان در هشت ماهه اول سال جاری بیش از 1.8 میلیون بشکه در روز نفت خام به چین صادر کرده است. این باعث شد که عربستان بعد از روسیه که صادرات آن به چین در طول جنگ اوکراین افزایش یافته است، دومین تامین کننده بزرگ چین باشد.

آرامکو گفت که یک توافق محکم با شنگونگ همچنین شامل تامین نفت خام و احتمالاً سایر مواد اولیه و همچنین مشارکت شرکت سعودی در توسعه احتمالی مجتمع خواهد بود. محمد القحطانی، رئیس بخش پایین دستی شرکت آرامکو گفت: ما چین را به عنوان یک شریک مهم، نه تنها برای امروز، بلکه برای دهه های آینده می بینیم.

افزودن ارزش

آرامکو به دنبال گسترش تجارت پایین دستی خود در داخل و خارج از کشور به عنوان راهی برای افزودن ارزش به تولید نفت خام خود و افزایش ارزش شرکتی است که از طریق عرضه اولیه عمومی در سال 2019 وارد بورس شد. آرامکو سرمایه گذاری اولیه پایین دستی خود را در چین در سال 2019 انجام داد. شرکت نفتی اکسون موبیل آمریکا نیز 25 درصد از سهام آن کارخانه را به دست آورد و تنها شرکت خارجی دیگری است که در یک پالایشگاه چینی سهام دارد.

آرامکو اوایل سال جاری 10 درصد از سهام پتروشیمی رونگ‌شنگ چین را که مالک 51 درصد از شرکت پترولیوم اند کیمیکال ژجیانگ است خریداری کرد.ین قرارداد همچنین شامل برنامه هایی برای عرضه 480 هزار بشکه نفت خام عربستان به این پالایشگاه بود.

روابط عربستان و چین در ماه دسامبر زمانی که رئیس جمهور شی جین پینگ در اولین سفر خارج از آسیا از ریاض از زمان شروع همه گیری کووید-19 بازدید کرد، گام بزرگی به جلو برداشت. در طی آن سفر، آرامکو و سینوپک توافقنامه ای برای پالایشگاه 320000 بشکه در روز و تاسیسات یکپارچه پتروشیمی امضا کردند که می تواند تا سال 2027 به بهره برداری برسد. گذشته از نفت و پتروشیمی، چین و عربستان سعودی همچنین درباره ساخت کارخانه خودروهای الکتریکی توسط چین در این کشور و همچنین سرمایه گذاری در املاک و مستغلات و همکاری در زمینه انرژی هسته ای مذاکره کرده اند.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع: انرژی اینتلیجنس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *