فرق اوره با اسید اوریک چیست

فرق اوره با اسید اوریک

فرق اوره با اسید اوریک چیست؟ اگرچه بسیاری از افراد درباره تفاوت urea و uric acid گیج می شوند، urea و اسید اوریک دو ترکیب متفاوت هستند. ما با این ترکیبات بسیار آشنا هستیم زیرا این ترکیبات برای اهداف مختلفی در زندگی روزمره ما یافت می شوند و استفاده می شوند.

فرق اوره با اسید اوریک

در بدن انسان، urea یک ماده زائد است. همراه با سایر اجزاء از طریق ادرار دفع می شود. اجزای دیگر کلرید سدیم و سایر مواد شیمیایی هستند. اوره از طریق عرق نیز از بدن دفع می شود. اسید اوریک نیز از بدن دفع می شود، اما محصول نهایی در متابولیسم ادرار است. بنابراین همیشه با ادرار دفع می شود. uric acid فضولات پرندگان است و معمولاً جامد است. در حالی که urea دفع شده انسان به صورت مایع است.

فرمول شیمیایی اوره و اسید اوریک

فرمول شیمیایی اوره (NH2)2CO و اسید اوریک C5H4N4O3 است. هر دوی این ترکیبات ماهیت آلی دارند. یک مولکول اوره دارای دو باقی مانده آمین است که توسط گروه عاملی کربونیل به هم می پیوندند. uric acid از گزانتین اکسیداز ساخته می شود. برای بافت ها سمی است.

urea با فرمول شیمیایی :CH₄N₂O

uric acid با فرمول شیمیایی:C5H4N4O3

تفاوت اوره با اسید اوریک

اوره بی رنگ، محلول در آب، بی بو و خنثی است. سمی نیست و به طور گسترده در تولید کود استفاده می شود. این به این دلیل است که منبع بسیار خوبی برای نیتروژن است و نیتروژن باعث رشد موثر گیاهان می شود. هزینه حمل و نقل urea نیز کمتر است زیرا کود جامد است و محتوای نیتروژن آن بالا است. بنابراین مقدار نیتروژن منتقل شده در هنگام انتقال urea بیشتر است. همچنین در محصولات خام مورد استفاده قرار می گیرد. اوره در صنعت خودروسازی و صنایع شیمیایی نیز کاربرد دارد.

اسید اوریک نیز به دلیل محتوای نیتروژن یک کود است. اما شکل uric acid مورد استفاده گوانو است. اسید اوریک شکل کریستالی دارد و در ساخت برخی بازتابنده ها برای دفع کرم شب تاب استفاده می شود.

اوره چیست؟

urea جزء اصلی ادرار در انسان است. ادرار عبارت است از دفع انسان به صورت مایع. uric acid نیز به صورت عرق از بدن انسان ترشح می شود. فرمول شیمیایی اوره (NH2)2CO است. urea بی رنگ، محلول در آب، بی بو و خنثی است. کاربردهای گسترده ای در صنایع کودهای شیمیایی دارد.

اوره یک ترکیب آلی است. به عنوان یک ماده زائد در بدن انسان در نظر گرفته می شود. urea در کبد به دلیل تجزیه پروتئین ها در اسیدهای آمینه و سپس اسیدهای آمینه به urea تولید می شود. کلیه اوره را از خون به ادرار منتقل می کند و آن را از بدن خارج می کند.

رسوب طولانی مدت urea در سلول های کلیه برای سلامتی بسیار مضر است. افزایش سطح اوره در بدن منجر به نارسایی کلیه می شود و فرد ممکن است مجبور شود عمر استراحت خود را با دیالیز بگذراند.

اسید اوریک چیست؟

uric acid جزء اصلی فضولات جامد پرندگان است. uric acid در مدفوع انسان نیز یافت می شود. فرمول شیمیایی اسید اوریک C5H4N4O3 است. این یک ماده شیمیایی آلی است. رسوب طولانی مدت uric acid برای سلامتی مضر است. می تواند منجر به نارسایی کلیه و حتی مرگ شود.

اسید اوریک در بدن انسان به دلیل تجزیه یک ماده شیمیایی به نام پورین تشکیل می شود. uric acid در خون حل می شود و سپس توسط کلیه فیلتر می شود. اسید اوریک از طریق ادرار از بدن خارج می شود. اما به دلیل رژیم غذایی و سبک زندگی ما، برخی افراد سطح اسید اوریک را در بدن خود افزایش داده اند که بسیار مضر است.

فرق اوره و اسید اوریک

فرق اوره با اسید اوریک در بدن انسان

urea جزء اصلی ادرار در انسان است. ادرار عبارت است از دفع انسان به صورت مایع. uric acid نیز به صورت عرق از بدن انسان ترشح می شود. فرمول شیمیایی اوره (NH2)2 CO است. اوره بی رنگ، محلول در آب، بی بو و خنثی است. کاربردهای گسترده ای در صنایع کودهای شیمیایی دارد.

uric acid جزء اصلی فضولات جامد پرندگان است. uric acid در مدفوع انسان نیز یافت می شود. فرمول شیمیایی اسید اوریک C5H4N4 O3 است. این یک ماده شیمیایی آلی است. رسوب طولانی مدت uric acid برای سلامتی مضر است. می تواند منجر به نارسایی کلیه و حتی مرگ شود.

سطح بالای اوره خون در انسان می تواند بر کلیه تأثیر بگذارد. اگر محتوای اسید اوریک زیاد شود می تواند باعث درد در مفاصل شما شود. افزایش سطح اسید اوریک در بدن منجر به تشکیل سنگ کلیه می شود. در انسان، اوره خون به uric acid تبدیل می شود. اگر این مقدار زیاد باشد، تاثیر این ترکیب بر کلیه ها در بیماران دیابتی زیاد است. هنگامی که urea بیش از حد در بدن یافت می شود، نشان دهنده نارسایی یا عملکرد کمتر کلیه ها است. گاهی اوقات می تواند به دلیل نارسایی کلیه نیز باشد.

تفاوت کاربرد اوره و اسید اوریک

urea و uric acid نیز کاربردهای دیگری در جامعه به عنوان مواد شیمیایی دارند. از آنها به عنوان کود و سایر موارد مفید استفاده می شود. بنابراین در اینجا بحثی بین تفاوت بین این دو اصطلاح urea و uric acid وجود دارد.

تفاوت اصلی urea و اسید اوریک این است که آنها با فرمول های شیمیایی مختلف کاملاً متفاوت هستند. فرمول شیمیایی اوره (NH2)2 CO است، در حالی که فرمول شیمیایی اسید اوریک C5H4N4 O3 است. آنها همچنین کاربردهای مختلفی دارند، مانند urea به عنوان کود استفاده می شود، اما سطح uric acid عمدتا برای تشخیص مشکلات سلامتی استفاده می شود.

جدول مقایسه بین اوره و اسید اوریک

در جدول زیر به مقایسه اوره و اسید اوریک می پردازیم:

Parameters of Comparison Urea Uric Acid
Released as As urine in human Solid faecal matter in birds
Formula (NH2)2 CO C5H4N4 O3
Uses Has widespread uses Has minimum uses
Excess amount reaction in humans This leads to failure of the kidney. This leads to kidney stones.
Prolonged deposit Very much harmful for tissues Less harmful to tissues as compared to uric acid

فرق اوره با اسید اوریک چیست

1. uric acid موجود در مدفوع پرندگان در حالت جامد و اوره در انسان به صورت مایع است.
2. اوره (NH2)2CO است در حالی که اسید اوریک C5H4N4O3 است.
3. urea کاربردهای گسترده ای در حوزه های مختلف دارد، اما اسید اوریک کاربرد آنچنانی ندارد.
4. اوره رایج‌تر از هر نوع اسید اوریک، کود مورد استفاده است.
5. uric acid بیش از حد در بدن منجر به سنگ کلیه می شود و سطح بیش از حد اوره در بدن نارسایی کلیه را نشان می دهد.
6. رسوب طولانی مدت اسید اوریک بیشتر از رسوب urea برای بافت های بدن انسان مضر است.

نتیجه گیری

اوره و uric acid هر دو مواد زائد بدن موجودات هستند. urea از بدن انسان به عنوان ادرار و uric acid به عنوان ماده جامد مدفوع پرندگان دور ریخته می شود. اما اسید اوریک در انسان نیز یافت می شود. سطح بالای uric acid خطرناکتر از سطح بالای urea است. هر دو برای سلامتی بسیار مضر هستند.

بنابراین باید رژیم غذایی و سبک زندگی روزانه را رعایت کرد تا از این نوع مشکلات سلامتی جلوگیری شود. urea در صنایع نیز تولید می شود. اوره پتروشیمی به عنوان کود بسیار مورد استفاده قرار می گیرد تا مکمل اضافی برای گیاهان کشاورزی برای رشد بهتر آنها باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *