سایه سنگین رکود اقتصاد جهانی بر بازار نفت

,
رکود اقتصاد جهانی بر بازار نفت

قیمت نفت در آغاز معاملات روز چهارشنبه کاهش یافت تا بخشی از افزایش‌ قیمتی را که روز سه شنبه ثبت کرده بود، باز پس بگیرد. قیمت نفت روز گذشته پس از اعلام کاهش تولید عربستان و روسیه در ماه اوت با افزایش روبرو شده بود ولی نگرانی‌ها نسبت به کندی اقتصاد جهانی بر احساسات بازار تأثیر گذاشته و موجب افت مجدد قیمت نفت در بازارهای بین المللی شده است.

ادامه روند نزولی قیمت ها

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال پس از افزایش 1.60 دلاری در روز سه شنبه، امروز 46 سنت یا 0.6 درصد کاهش یافت و به 75.79 دلار رسید. بهای معاملات آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) نیز به 70.87 دلار در هر بشکه رسید که 1.08 دلار یا 1.6 درصد نسبت به روز دوشنبه افزایش داشت و در تعطیلات سه شنبه آمریکا به مناسبت روز استقلال معامله نشد.

تومومیچی آکوتا، اقتصاددان ارشد موسسه تحقیقات و مشاوره میتسوبیشی UFJ گفت: قیمت نفت به دلیل نگرانی های طولانی در مورد کند شدن رشد اقتصاد جهانی و افزایش بیشتر نرخ بهره در ایالات متحده و اروپا دوباره تحت فشار قرار گرفت. وی با پیش بینی معامله برنت در حدود 75 دلار در هر بشکه افزود: بازار احتمالا برای مدتی با تمرکز بر شاخص های اقتصادی در چین و سیاست های پولی بانک های مرکزی به عقب و جلو شدن ادامه خواهد داد.

یک نظرسنجی در بخش خصوصی در روز چهارشنبه نشان داد که فعالیت خدماتی در چین با کمترین سرعت در پنج ماه گذشته در ماه ژوئن افزایش یافته است، زیرا تضعیف تقاضا بر شتاب بهبود پس از همه گیری تأثیر گذاشته است. بازار همچنین منتظر نشست 13 تا 14 ژوئن کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) در اواخر روز چهارشنبه برای ارزیابی های بیشتر در مورد چشم انداز سیاست های پولی و نرخ بهره بانک مرکزی ایالات متحده است.

کاهش تولیدی که توسط عربستان و روسیه در روز دوشنبه اعلام شد، در بحبوحه نگرانی‌ها در مورد تقاضای ضعیف و افزایش بیشتر نرخ بهره، که می‌تواند موجب رکود اقتصادی شود و تقاضای سوخت را بیشتر کاهش دهد، بازار را برای مدت کوتاهی بهبود بخشید.

عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده نفت خام جهان، روز دوشنبه اعلام کرد که کاهش تولید داوطلبانه خود را به میزان 1 میلیون بشکه در روز تا ماه اوت تمدید می کند، در حالی که روسیه و الجزایر داوطلبانه تولید و صادرات خود را به ترتیب در ماه اوت 500000 بشکه در روز و 20000 بشکه در روز کاهش دادند.

اوپک پلاس که حدود 40 درصد نفت خام جهان را تولید می‌کند، از نوامبر تولید نفت خود را به دلیل افزایش قیمت‌ها کاهش داده است. با این حال، پس از بررسی‌های تجاری نشان داد که فعالیت کارخانه‌های جهانی به دلیل افت تقاضا در چین و اروپا، کاهش یافته است، سرمایه‌گذاران همچنان نگران تقاضای نفت هستند.

سرمایه گذاران بین المللی منتظر اعلام آمارهای رسمی درباره وضعیت ذخایر نفتی آمریکا طی هفته گذشته هستند. چهار تحلیلگر شرکت‌کننده در نظرسنجی رویترز پیش‌بینی کردند که ذخایر نفت خام آمریکا در هفته منتهی به 30 ژوئن حدود 1.8 میلیون بشکه کاهش می‌یابد که سومین هفته متوالی کاهش خواهد بود.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع: رویترز

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *