بازار نفت زیر سایه سیاست های پولی بانک های مرکزی جهان
قیمت نفت در آغاز معاملات روز چهارشنبه در بازارهای آسیایی تحت تاثیر برداشت بزرگ از ذخایر آمریکا با افزایش نسبی روبرو شده است. این در حالی است که نگرانی ها از افزایش نرخ بهره از سوی بانک های مرکزی بزرگ جهان مانع از رشد چشمگیر قیمت نفت شده است.
آمارهای صنعتی جدید حاکی از افت ذخایر نفت خام آمریکا طی هفته گذشته است که این مساله نشانگر بهبود تقاضای انرژی در بزرگترین مصرف کننده نفت جهان است. ولی این افزایش قیمت به دلیل نگرانی ها از افزایش نرخ بهره، محدود بوده است.
بهای معاملات آتی هر بشکه نفت برنت دریای شمال با 51 سنت یا 0.71 درصد افزایش به 72.77 دلار رسید، در حالی که هر بشکه نفت سبک وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 50 سنت یا 0.74 درصد افزایش 68.20 دلار معامله شده است.
قیمت هر دو نفت در جلسه قبل حدود 2.5 درصد کاهش یافت زیرا سیگنال هایی مبنی بر افزایش نرخ بهره از سوی بانک های مرکزی جهان از جمله اروپا به بازار منعکس شد.
واندانا هری، تحلیلگر ارشد بازار نفت از موسسه Vanda Insights، گفت: رکود روز سهشنبه، برنت و نفت سبک آمریکا را به سطوح حمایتی نزدیک کرد. کف قیمتی نفت دوباره در حال آزمایش است. باید دید که آیا نفت می تواند این سطح حمایتی را نگه دارد یا خیر.
اسپرد شش ماهه نفت برنت – ساختار قیمتی که در آن قراردادهایی که زودتر بارگیری می شوند بالاتر از قراردادهای بارگیری بعدی خواهند شد، معامله می شوند به کمترین میزان خود در شش ماه گذشته رسید.
منابع بازار با استناد به داده های موسسه امریکن پترولیوم اعلام کردند که ذخایر نفت خام امریکا در هفته منتهی به 23 ژوئن حدود 2.4 میلیون بشکه کاهش یافت. این در حالی است که تحلیلگران پیش بینی می کردند دخایر نفتی آمریکا در این مدت 1.76 میلیون بشکه کاهش یابد.
در طرف تقاضا، کریستین لاگارد رئیس بانک مرکزی اروپا، روز سهشنبه گفت تورم سرسختانه ، بانک مرکزی اروپا را ملزم میکند تا از اعلام پایان افزایش نرخ بهره خودداری کند. به اعتقاد تحلیلگران نرخ بهره بالاتر می تواند بر فعالیت اقتصادی و تقاضای نفت تاثیر بگذارد. افزایش اعتماد مصرف کنندگان آمریکایی نیز در ماه ژوئن همچنین به نگرانی های بازار مبنی بر ادامه افزایش نرخ بهره فدرال رزرو منجر شد.
تحلیلگران موسسه تحقیقات کالایی بانک ملی استرالیا در یادداشتی گفتند: ما انتظار داریم که وضعیت بازار در نیمه دوم سال 2023 به دلیل کاهش عرضه عربستان از ماه ژوئیه ، محدودتر و سخت تر شود.
وزارت انرژی روسیه نیز اعلام کرده است که هیچ کمبودی در بازار داخلی بنزین نمی بیند، زیرا شرکت ها پس از تکمیل تدریجی کارهای تعمیر و نگهداری برنامه ریزی شده، صادرات خود را کاهش و تولید را افزایش داده اند.
اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی
منبع: رویترز
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.