کاهش صادرات نفتای روسیه

کاهش صادرات نفتای روسیه به آسیا پس از تحریم اتحادیه اروپا

یک ماه پس از ممنوعیت اتحادیه اروپا بر واردات محصولات نفتی روسیه، فروش نفتای روسیه به آسیا بسیار کمتر از میزان فروش به اروپا برای جبران در آمدهایی است که از دست داده است.

به گفته شرکت کشتیرانی Kpler، این ممنوعیت باعث مشکلاتی برای فروشندگان روسی در جهت یافتن خریدارانی که در سال گذشته 250000 بشکه در روز به اروپای شمال غربی صادر می کردند شده است.

صادرات به شمال غربی اروپا کمی بیش از نیمی از کل صادرات نفتای روسیه است که در سال گذشته به خود اختصاص داده است.

آسیا عمدتاً از نفتا به عنوان ماده اولیه برای صنعت پتروشیمی گسترده خود استفاده می کند. این منطقه در گذشته 50 درصد از صادرات روسیه را خریداری می کرده است.

اما خریداران در حال فکر کردن به حرکت بعدی خود برای این ممنوعیت و همچنین سقف قیمت 45 دلار در هر بشکه برای محموله هایی هستند که با کشتی های غربی یا با بیمه غربی به کشورهای ثالث حمل می شوند.

یک تاجر نفتا در این باره گفت: با وجود ارسال نفتای روسی به آسیا، مشتریان زیادی آن را خریداری نمی کند. شرکت ها هنوز در تلاش هستند تا بفهمند چه چیزی مجاز و چه چیزی مجاز نیست.

طبق گزارش Kpler، واردات نفتای روسی از سوی آسیا از 215000 بشکه در روز در ژانویه به 110,000 بشکه در روز در فوریه کاهش یافت. روسیه به طور متوسط از سال 2017 تا 2022 روزانه 199000 بشکه نفتا به آسیا صادر کرده است.

با وجود واردات خریداران آسیایی زیر سقف قیمت نفتای روسیه، ممکن است خرید آنها برای از بین بردن تمام نفتای روسیه که به دنبال جایی برای فروش محصولات خود هستند کافی نباشد. کره جنوبی که از خریداران مهم مسکو قبل از حمله به اوکراین بود عمدتاً از نفتای روسیه دوری کرده است.

واردات نفتای روسیه از کره جنوبی به طور پیوسته از 95000 بشکه در روز در سال 2017 به 150000 بشکه در روز در سال 2021 افزایش یافته است، اما از آوریل 2022 حداقل حجم واردات را داشته است.

انتظار می‌رود احیای اقتصاد چین پس از لغو محدودیت‌های سخت کووید-19، واردات نفتای ارزان این کشور از همسایه و متحدش روسیه را افزایش دهد.

صادرات نفتای روسیه در ماه فوریه حدود 30 درصد کاهش یافت و به 280000 بشکه در روز رسید. کاهش شدید صادرات نفتای روسیه حاکی از ناکامی این کشور در یافتن خریداران جایگزین پس از اجرای ممنوعیت اتحادیه اروپا در 5 فوریه است.

تا زمانی که بازار پتروشیمی‌ رونق مستحکمی را آغاز نکند، علاقه به خرید نفتا از روسیه یا جاهای دیگر ممکن است کمرنگ بماند.

یک تاجر پالایشگاه آسیایی بیان کرد: ما نمی توانیم پرداختی برای نفتا داشته باشیم.

نفتای روسیه ممکن است در آسیا جذاب تر از محموله های آربیتراژ اروپا باشد، جایی که قیمت نفتا در نتیجه از دست دادن بشکه های روسیه به شدت افزایش یافته است.

این تاجر گفت، خاورمیانه که صادرکننده عمده نفتا به آسیا است، به تعادل بازارها نیز کمک خواهد کرد و ظرفیت پالایشگاهی اضافی در آن منطقه به کار خواهد رفت.

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

منبع: انرژی اینتلیجنس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *