بررسی نقاط قوت و موانع رشد اقتصاد جهانی

بررسی نقاط قوت و موانع رشد اقتصاد جهانی

کاهش قیمت انرژی باعث تقویت رشد

اقتصاد جهانی نشانه‌هایی از رشد و بهبود نشان داده است ولی این رشد هنوز ضعیف است و خطراتی که می‌تواند اقتصاد را به عقب برگرداند هنوز وجود دارد. قیمت‌های پایین انرژی باعث کاهش تورم شده و هزینه‌های زندگی برای خانوارها را نیز کاهش می‌دهد.

راه اندازی اقتصاد در چین و بازگشایی کسب و کارها پس از پایان پاندمی در این کشور باعث گردید که فعالیت‌های اقتصادی در این کشور زودتر از آنچه انتظار می‌رفت آغاز گردد و باعث تقویت اقتصاد جهانی شود. علی رغم بهبود شرایط، خطر تورم و افزایش نرخ بهره در جهان به عنوان خطراتی که می‌تواند حرکت اقتصادی را کند نماید در هر لحظه حس می‌شود.

پایین ترین میزان رشد در سال ۲۰۲۳

رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۳ طبق پیش‌بینی ها ۲.۷ درصد تخمین زده می شود که پایین ترین میزان رشد از زمان بحران مالی  محسوب می شود. در این آمار سال ۲۰۲۰ به عنوان یک استثنا محسوب و از مقایسه آن اجتناب می شود زیرا در این سال با شیوع ویروس کرونا اقتصاد جهانی وارد رکود بی سابقه ای شد که قابل مقایسه با سال های دیگر نیست.

پیش بینی ها نشان می دهد که اوضاع جهانی اقتصاد تا سال ۲۰۲۴ اندکی بهبود خواهد یافت و میزان رشد به ۲.۹ درصد خواهد رسید. رشد سالانه اقتصاد کشور های OECD در سال های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ کمتر از نرخ معمول خواهد بود ولی در سال ۲۰۲۴ باتوجه به پیش بینی کاهش تورم، روند رشد تسریع خواهد یافت. 

برنامه رشد چرخشی در صنایع اصلی کره جنوبی

در روز ۲۱ ژوئن کره جنوبی از خط مشی خود برای رشد چرخشی اقتصادی در ۹ صنعت اصلی این کشور پرده برداشت و هدف این سیاست گذاری، کاهش انتشار کربن و تثبیت زنجیره تامین داخلی منابع اصلی و لازم برای اقتصاد بوده است. صنایع هدف در این طرح، صنایع پتروشیمی فولاد، فلزات به غیر از آهن، باتری سازی، الکترونیک، نیاحس، خودروسازی، ماشین آلات و سیمان می باشند.

بر اساس اعلام وزیر بازرگانی کره جنوبی هدف از این طرح رساندن منابع بازیافت شده انرژی به ۹ صنعت می‌باشد تا این کشور بتواند از این طریق رشد پایدار را تضمین نماید. این رشد چرخشی با تعریف کردن ۹ پروژه برای صنایع اعلام شده آغاز خواهد شد که به آن اقتصاد چرخشی گفته می‌شود. 

هدف نهایی این طرح استفاده کمتر از منابع برای تولید محصولات و همچنین استفاده دراز مدت از آنهاو بازیافت مجدد آنها پس از استفاده می‌باشد و در این راه بهره برداری از انرژی‌های پایدار و تجدید پذیر در دستور کار قرار گرفته است.

زیر ساخت های نوین برای بازیابی پلاستیک

از ۹ پروژه تعریف شده برای صنایع کره جنوبی جهت کاهش مصرف انرژی، اولین پروژه مربوط به تولید روغن از طریق پیرولیز می باشد. کره جنوبی امیدوار است با تجدید نظر در قوانین و مقررات لازم برای تولید، روش غالب برای تولیدروغن را به روش تولید پیرولیتیک اختصاص دهد. 

این کشور همچنین درصدد است که زیرساخت های لازم و ضروری بیشتری برای استفاده از ضایعات پلاستیک تاسیس نماید. پروژه دوم یعنی پروژه تاسیس زیرساخت‌های بازیافت ضایعات پلاستیک شامل احداث واحدهایی همچون دی پلیمریزاسیون و همچنین پیرولیسیس پلاسما خواهد بود. همچنین دولت کره جنوبی قصد دارد که خدمات مشاوره‌ای و در اختیار قرار دادن تجهیزات و وسایل لازم برای شرکت‌ها به آنها در فعالیت های بازیافت انرژی وموادکمک کند. 

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع: spglobal.com

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *