بررسی میزان عرضه و قیمت قیر در بازار جهانی در هفته دوم جولای 2021

قیمت قیر

بررسی میزان عرضه و قیمت قیر در بازار جهانی به گزارش تیم تحلیلی بازار نفت و گاز، قیمت یک تن قیر در هفته دوم جولای یعنی در روزهای ۱۰ تا ۱۶ جولای، دامنه قیمتی بین ۳۹۵ دلار تا ۵۸۸ دلار آمریکا داشته است. کمترین قیمت یعنی ۳۹۵ دلار به ازای هرتن مربوط به قیر عرضه شده در بنادر کره جنوبی و بالاترین قیمت در آفریقا و از قرار هرتن ۵۸۸ دلار و مربوط به لاگوس در تانزانیا بوده است.

بررسی دقیق منطقه ای قیر حاکی از آن است که در هفته دوم جولای قیمت این محصول در شمال و جنوب اروپا توام با افزایش بوده و در سنگاپور تقاضاها برای قیر در بازارهای اصلی انرژی و فراورده های نفتی کمتر از حد انتظار بوده است.

همچنین در بنادر مشرف به دریای مدیترانه، محموله های قیر توام با افزایش قیمت بوده اگر چه فشارهای موجود بر دو کشور یونان و ایتالیا جهت تامین نفت کوره (حاوی مقادیر بالای گوگرد) تاحدی صرفه حاصل از افزایش قیمت قیر را تحت الشعاع قرار داده و سود آوری فروش محموله های قیر در این دو کشور را به حداقل رسانده است.

بازار قیر منطقه آسیا اقیانوسیه

بازار قیر منطقه آسیا اقیانوسیه در این هفته، سمت و سوی خاصی نداشته و می توان گفت تقاضاهای قیر در این منطقه همانند سنگاپور پایین تر از حد انتظاربوده ولی البته وضعیت بهتری نسبت به بازار شمال شرق آسیا داشته چرا که در این منطقه و به خصوص در کشور چین تقاضاهای خرید قیر اندک بوده و این محصول مشتری چندانی نداشته است.

گزارش های تیم تحلیلی

گزارش های تیم تحلیلی بازار نفت و گاز موید این است که قیمت محموله های صادراتی از بنادر حوزه دریای مدیترانه و دریای بالتیک با افزایش ۴ تا ۵ دلاری در هرتن نسبت به ماه ژوئن همراه بوده و در بندر رتردام هلند این افزایش تا ۷دلار در هرتن قیر صادراتی بوده است.

چنین رشدی در قیمت هر تن محصول صادراتی قیر را در منطقه شرق آفریقا با ۷دلار افزایش نسبت به ماه قبل و در منطقه غرب آفریقا یعنی در بندر لاگوس تانزانیا با ۶ دلار افزایش قیمت در هرتن می توان دید و این در حالی است که در سواحل کره جنوبی قیمت قیر با ۶/۵ دلار کاهش و در ساحل شرق چین با ۰/۵ دلار کاهش مواجه بوده است.

ریسک های ناشی از حمل و سایر موارد

توضیح این نکته ضروری به نظر میرسد که شرکت های فروشنده و صادر کننده فراورده های نفتی با توجه به عوامل اقتصادی و اجتماعی متعدد و ریسک های ناشی از حمل و سایر موارد مشابه، از ترم های خاص تحویل استفاده می کنند. بررسی های بازرگانی تیم تحلیلی بازار نفت و گاز نشان میدهد که صادر کنندگان ازبنادر آفریقایی عمدتا از ترم تحویل CFR استفاده می کنند.

یعنی شرکت صادر کننده طبق تعاریف اتاق بازرگانی بین المللی که تحت عنوان اینکو ترمز شناخته میشود هزینه کالا و هزینه حمل تا بندر مقصد را تقبل می نماید و این باعث می گردد که خریدار مسئولیت و خطرات کمتری را متحمل شود و فروشنده به این وسیله جاذبه و رغبت بیشتری در خریدار ایجاد می نماید تا بتواند محصول خود را با اطمینان بیشتری از فروش آن، تولید نموده و به فروش برساند.

کافی است اشاره کنیم که در نا آرامیهای آفریقای جنوبی یک پالایشگاه به تعطیلی کامل کشیده شد و در چنین شرایطی و با توجه به وقفه کامل تولید، برنامه ریزی فروش و حمل کالا دشوارتر بوده و مسلما شرکت صادر کننده باید چاره جویی نموده و اقدامات لازم را به منظور جایگزین نمودن از محل دیگر و به منظور رضایت خریدار در اسرع وقت انجام دهد و اینکار برای فروشنده به مراتب آسان تر از خریدار خواهد بود.

فروش به واسطه حمل و نقل دریایی

در بنادری همچون سنگاپور فروشندگان عمدتا از ترم خرید فوب که رایج ترین ترم در حمل و نقل دریایی است استفاده می کنند که در این حالت فروشنده کالا را بر روی عرشه کشتی تحویل میدهد و مسئولیت خود را در این نقطه خاتمه یافته می بیند.

در بنادر جنوبی آلمان و آنتورپ فروش عمدتا به صورت EXWORKS است به این معنا که فروشنده در بیرون پالایشگاه یا محل تولید خود کالا را به مشتری تحویل میدهد و مسئولیت بیشتر را در قبال خریدار نمی پذیرد. ذکر این توضیحات لازم بود تادر مقایسه قیمت محموله ها تتها به قیمت اکتفا نکنیم چه بسا که ترم تحویل CFR (با قیمت بالاتر )، عملا ارزان تر و بهتر و ایمن تر از خرید با ترم EXW (علی رغم قیمت پایین تر) برای خریدار باشد.

بروز سیل در کشورهای اروپایی

در شرایطی که بروز سیل در آلمان وکشورهای بلژیک و هلند و لوکزامبورگ باعث گردیده که بسیاری از فعالیت های ساختمانی تعطیل گردد ولی میزان تقاضا در آلمان در اثر سیل کاهش چندانی نداشته و در رومانی نیز تقاضا برای این محصول روبه رشد بوده است.

با توجه به اینکه از قیر در راه سازی و ساختمان ستفاده می شود و بسیاری از شرکتهای ساختمانی با موضوع کووید ۱۹ مواجه هستند و باید محدودیت های اجتماعی و یا تعطیل کردن کارگاههای خود را در دستور کار قرار دهند نمی توان انتظار رشد شدید خرید این محصول و گشایش سریع کارگاهها را متصور بود اگرچه که با شروع تزریق واکسن در اروپا به تدریج شاهد رشد حضور کارگران و رونق تدریجی صنعت ساختمان هستیم.

در بریتانیا نیز تقاضا کمافی السابق برای انجام امور ساختمانی وراه سازی تغییری نیافته و ثابت بوده است و شاهد بوده ایم که محموله هایی از قیر از شمال روسیه به سمت ولزدر حر کت بوده و بازار این منطقه نیز کماکان متقاضیان همیشگی خود را دارد.

در فرانسه نیز تقاضا ثابت بوده و اگرچه به دلیل تعطیل یکی از پالایشگاههای شرکت توتال کاهش در عرضه بوجود آمد ولی این کشور با افزایش تولید داخلی و انجام واردات معمول خود از پایانه های صادراتی آلمان و اسپانیا توانست عرضه کالا را به خوبی مدیریت نماید. در لهستان وجمهوری چک قیمت این کالا در حدود ۳۳۵ تا ۳۶۵ در نوسان بوده و در مجارستان و رومانی بین ۳۸۰ تا ۴۱۰ یورو در هرتن معامله شده است. البته کماکان بیشترین تقاضا مربوط به کشورهای اسکاندیناوی بوده و نیاز به قیر در این منطقه بسیار بالاتر از سایر نقاط اروپاست.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *