سرمایه گذاری چین در صنعت انرژی خورشیدی ازبکستان

, ,
سرمایه گذاری چین در صنعت انرژی خورشیدی ازبکستان

صنعت انرژی خورشیدی ازبکستان; اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی:

شرکت مهندسی انرژی چین (انرژی چاینا) به دنبال ساخت 2 گیگاوات ظرفیت انرژی خورشیدی در ازبکستان است که به این کشور آسیای مرکزی کمک می کند تا مصرف گاز طبیعی خود را کاهش دهد.

وزارت انرژی ازبکستان اعلام کرده است که شرکت انرژی چاینا یادداشت تفاهمی را برای ساخت چندین نیروگاه خورشیدی در سه منطقه ازبکستان امضا کرده است، پروژه ای که 2 میلیارد دلار سرمایه گذاری مستقیم در ازبکستان انجام خواهد داد.

توسعه ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر در این کشور آسیای مرکزی در راستای برنامه های بلندمدت این کشور برای نوسازی و تنوع بخشیدن به اقتصاد است. سال گذشته، ازبکستان قراردادهایی به ارزش 12 میلیارد دلار با شرکت Acwa Power عربستان سعودی امضا کرد که بیشتر بر همکاری در زمینه انرژی های تجدیدپذیر متمرکز بود.

نیروگاه های خورشیدی که قرار است توسط این شرکت چینی ساخته شود، برق کافی برای صرفه جویی در مصرف 1.4 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی را تولید خواهد کرد. بر اساس این گزارش، تولید برق از این نیروگاه خورشیدی تا اواخر امسال آغاز خواهد شد و در سال 2024 این نیروگاه به ظرفیت کامل خواهد رسید.

ازبکستان در حال حاضر گاز طبیعی به چین صادر می‌کند و در گذشته نیز حجم زیادی به روسیه صادر می‌کرد، اما پیش بینی می شود در سال‌های آینده برای پاسخگویی به افزایش تقاضای داخلی از روسیه گاز وارد کند.

ازبکستان در مورد استفاده از خط لوله گاز آسیای مرکزی برای واردات گاز روسیه مذاکراتی با مقام های مسکو داشته است. پیش بینی می شود طی ماه های آینده نخستین واردات گاز ازبکستان از روسیه انجام خواهد شد.

خط لوله 80 میلیارد مترمکعبی در سال برای انتقال گاز از شمال به روسیه ساخته شد، اما بیشتر ظرفیت آن در سال‌های اخیر به دلیل کاهش واردات روسیه استفاده نشده است.

گزارش ها در مورد مذاکرات گازی با روسیه باعث برخی نگرانی ها در ازبکستان شده است چرا که مسکو ممکن است نفوذ زیادی بر صنعت نفت و گاز این کشور به دست آورد. بخشی از این ترس ناشی از این است که شرکت گازپروم روسیه ممکن است کنترل سیستم حمل و نقل گاز ازبکستان را به عنوان بخشی از یک اتحاد یا اتحادیه گاز متشکل از روسیه، ازبکستان و قزاقستان به دست آورد.

با این حال، زمانی که ازبکستان طی ماه گذشته توافقنامه نقشه راه برای تامین گاز با گازپروم امضا کرد، وزارت انرژی این کشور تاکید کرد که این توافقنامه مستلزم انتقال هیچ گونه حق مالکیت خط لوله به گازپروم نیست.

منبع: انرژی اینتلیجنس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *