تازه ترین نظر سنجی از کارشناسان درباره قیمت جهانی نفت در 2023
نظرسنجی جدید رویترز نشان می دهد قیمت نفت امسال برای دستیابی به یک روند صعودی با چالش روبرو خواهد بود زیرا مشکلات مربوط به اقتصاد جهانی هر گونه افزایش قیمت ناشی از بهبود اوضاع چین و کاهش تولید اوپک پلاس را خنثی خواهد کرد. 37 اقتصاددان و تحلیلگر شرکت کننده در این نظرسنجی پیش بینی کردند میانگین قیمت هر بشکه نفت برنت در سال جاری میلادی به 83.03 دلار خواهد رسید، درحالیکه این رقم در ماه می 84.73 دلار بود.
شاخص جهانی که اکنون پس از کاهش حدود 13 درصدی در سال جاری 75 دلار در هر بشکه معامله می شود، در سه ماهه سوم بهطور متوسط 83.28 دلار بود و انتظار میرود در سه ماهه بعدی به بالای 86 دلار رسید. پیش بینیهای نفت خام آمریکا نیز ماه گذشته از 79.20 دلار به 78.38 دلار در هر بشکه کاهش یافته است.
اوله هانسن، رئیس استراتژی کالا در ساکسو بانک، گفت “سه ماهه سوم مبهم خواهد بود زیرا انتظارات رشد تقاضای بالای نفت از سوی اوپک و آژانس بینالمللی انرژی باید از فشار نزولی بیشتر بر قیمتها جلوگیری کند”.
گلدمن ساکس این هفته اعلام کرد که افزایش نرخ بهره همچنان بهعنوان یک “فشار نزولی مداوم” برای نفت باقی خواهد ماند. اما در حالی که افزایش نرخ بهره و پیش بینی های ضعیفتر اقتصادی چین بازارهای نفت را تحت تأثیر قرار داده است، برخی تحلیلگران به افزایش احتمالی قیمتها به دلیل اقدامات محرک اقتصادی و کاهش عرضه اوپک پلاس به رهبری عربستان اشاره کردند.
اوایل این ماه (ژوئن)، آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد که توافق اوپک پلاس چشمانداز قیمتهای بالاتر را به شدت افزایش میدهد، درحالیکه آرامکوی عربستان پیشبینی کرده بود تقاضای چین و هند ممکن است خطرات ناشی از رکود را در کشورهای توسعه یافته جبران کند.
ایان مور، کارشناس ارشد تحقیقاتی در برنشتاین، گفت “حتی اگر بازگشایی بازار برخی از سرمایهگذاران را ناامید کرده باشد، اما باز هم نشانههایی از تضعیف تقاضا در چین دیده میشود. پالایشگاههای چین در پنج ماه اول امسال تولید بی سابقهای داشتند”. وی همچنین افزود “رشد بیشتر باید با ادامه گسترش فعالیتهای اقتصادی، البته با سرعت کمتر، حاصل شود”.
براساس این نظرسنجی، تقاضای جهانی نفت امسال بین 1 تا 2 میلیون بشکه در روز رشد خواهد کرد. پنج پاسخ دهنده نیز کسری عرضه را در نیمه دوم سال 2023 پیشبینی کردند.
دادههای ریفینیتیو نشان میدهد که حتی در شرایطی که صادرات نفت دریایی روسیه در ماه می به رکورد 4 ساله رسیده است، این کسری افزایش مییابد زیرا مسکو برای تامین تقاضای هند، چین و ترکیه اقدام میکند.
جیووانی استونوو، تحلیلگر UBS، گفت “درصورت محسوس بودن این کسریها در ذخایر نفت، انتظار داریم قیمتها روندی بالاتر را طی کنند”. پاسخ دهندگان همچنین تا حد زیادی با اقدامات سازمان کشورهای صادرکننده نفت به منظور حفظ کف قیمت نفت در 80 دلار موافق بودند.
اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی
منبع: رویترز
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.