بررسی دلایل استفاده از نفت خام بعنوان سوخت نیروگاهی

بررسی دلایل استفاده از نفت خام بعنوان سوخت نیروگاهی

گرمای خاورمیانه و افزایش مصرف برق 

با توجه به فرا رسیدن فصل تابستان کشورهای خاورمیانه برای سرد کردن هوا از نفت خام برای نیروگاه‌های تولید برق استفاده می‌کنند. استفاده از نفت خام به عنوان سوخت نیروگاهی زمانی اتفاق می‌افتد که کشورهای عضو اوپک پلاس به شدت تمایل به کاهش تولید پیدا نموده‌اند.

بعضی از تحلیلگران می‌گویند که استفاده از نفت خام برای مصارف نیروگاهی باعث کاهش صادرات کشورهای تولید کننده نفت خواهد شد ولی بعضی دیگر معتقدند که میزان مصرف نفت خام برای سوخت نیروگاه‌ها در حدی نیست که بر روی صادرات اثر بگذارد و در عین حال تاکید می‌کنند که با وجود گاز کمبود چندانی در خصوص تامین نفت خام حاصل نخواهد شد.  

عربستان سعودی که بزرگترین کشور مصرف کننده نفت خام به عنوان سوخت نیروگاهی می‌باشد در تابستان پیش رو مجموعاً ۵۸۲ هزار بشکه در روز را صرف چنین مصارفی خواهد نمود. در کل منطقه خاورمیانه مجموعاً ۸۶۸ هزار بشکه در روز صرف سوخت نیروگاه خواهد شد که در سال گذشته ۹۰۲ هزار بشکه در روز بوده است. 

واردات برق و گاز عراق از ایران

پیش بینی می شود عراق دومین تولید کننده نفت خام در خاورمیانه در سه ماهه سوم سال جاری میلادی روزانه ۲۴۵ هزار بشکه نفت خام برای سوخت نیروگاهی مصرف نماید. 

مصرف نفت خام عراق بعنوان سوخت نیروگاهی در سال گذشته ۲۸۱ هزار بشکه درروز بوده است. عراق تابستان گرمی را پشت سر می گذراند و دما در این کشور به ۵۰ درجه سانتی گراد نیز رسیده است.

در حال حاضر زیرساخت های نیروگاهی عراق پاسخگوی تقاضای مصرف در فصل گرما نیست و برق در این کشور مرتبا قطع می شود. عراق برای برطرف نمودن نیاز روز افزون خود به برق، هنوز به واردات گاز و برق از ایران وابسته است و هم اکنون ۱.۳گیگا وات برق از طریق ۴ خط انتقال برق از ایران دریافت می کند. 

دو کشور ایران و عراق در روز ۱۲ جولای توافقی را امضا نمودند که بر اساس آن طرف عراقی مطالبات انباشته شده ایران بابت فروش گاز را در ازای تحویل نفت خام عراق به ایران تسویه خواهد نمود. عراق روزانه ۴۰ هزار تن سوخت کوره تولید می کند که ۲۶۰۰۰ تن آن بعنوان سوخت نیروگاه‌ها مورد استفاده قرار می گیرد. 

استفاده از LNG در کویت جهت کاهش مصرف نفت خام

کویت که یک سهمیه ۲.۵۴ میلیون بشکه‌ای در روز از سوی اوپک پلاس در اختیار دارد کمتر از سایر کشورهای خاورمیانه نفت خام در اوج تقاضای مصرف برق برای نیروگاهها می سوزاند. 

پیش بینی می‌شود در سه ماهه سوم سال جاری میلادی این کشور ۳۹ هزار بشکه نفت خام در روز را صرف مصارف نیروگاهی نماید در حالی که در سال گذشته کویت ۲۹ هزار بشکه در روز در سه ماهه سوم به مصرف نیروگاهی رسانده است.

کویت همچنین حجم زیادی نفت کوره را درنیروگاه‌ها مصرف می‌کند تا بتواند برق مورد نیاز خود را تامین کند. کویت در فوریه سال ۲۰۲۲ دومین ترمینال گاز LNG را راه اندازی نمود تا بتواند به جای سوزاندن نفت خام در نیروگاه‌ها از گاز استفاده نماید. پیش بینی می‌شود در تابستان سال جاری میزان بیشتری گاز به جای نفت خام در نیروگاه‌ها مورد استفاده قرار گیرد. 

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع: www.spglobal.com

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *