قیمت نفت در یک هفته گذشته
قیمت نفت در یک هفته گذشته روند صعودی خود را از دست نداد و با افزایش ۱.۷ درصدی به ۱۱۹ دلار و ۴۳ سنت در هر بشکه رسید. کارشناسان و تحلیلگران بازار انرژی معتقدند این افزایش قیمت نفت به دلیل موج جدید افزایش تقاضا صورت گرفته است و ممنوعیت واردات نفت از روسیه نیز به تشدید این موضوع افزوده است.
وزیر انرژی امارات متحده عربی، روز چهارشنبه اعلام کرد تلاشهای تولیدکنندگان نفت اوپک پلاس برای افزایش تولید دلگرمکننده نیست و این گروه در حال حاضر ۲,۶ میلیون بشکه در روز کمتر از هدف خود تولید می کند.
وی در کنفرانس انرژی در اردن گفت: طبق گزارش ماه گذشته، ما شاهد پیروی ۲۰۰ درصدی کاهش تولید گروه اوپک پلاس بودهایم .
به دلیل برداشتن تدریجی محدودیت های تولید ، این میزان به ۱۰۰ درصد رسیده است.
او به تقاضای چین اشاره کرد و گفت:خطر زمانی است که تقاضای چین بازگردد. چشم انداز رشد تقاضا در چین، که در حال کاهش قرنطینه است، اخیرا قیمت نفت خام را افزایش داده است.
Bosoni رئیس بخش بازار نفت آژانس بینالمللی انرژی در مصاحبهای به S&P Global Commodity Insights گفت: میزان تقاضای نفت در حال حاضر تحت تأثیر افزایش قیمتهای نفت قرار گرفته است.
او در حاشیه کنفرانس S&P Global Executive Petroleum and Energy که در ۷ و ۸ ژوئن برگزار شد، گفت: ما معتقدیم که قیمتهای فعلی بر رشد اقتصادی و تقاضای نفت تأثیر میگذارند.
آژانس بین المللی انرژی پیش بینی میزان تقاضای نفت در سال ۲۰۲۲ خود را از ابتدای سال جاری از ۳,۲ میلیون بشکه در روز به ۱.۸ میلیون بشکه در روز در بحبوحه افزایش قیمت نفت کاهش داده است.
نفت شاخص برنت در ابتدای سال زیر ۸۰ دلار در هر بشکه بود و تا ماه مارس نزدیک به ۱۴۰ دلار رسید که ناشی از کاهش عرضه و کمبود محموله های نفتی روسیه بود. قیمتهای سوخت، بنزین و گازوئیل طبق ارزیابی S&P Global’s Platts از ابتدای سال ۲۰۲۲ تا کنون بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.
به گفته اس اند پی گلوبال، حساسیت تقاضا نسبت به قیمتهای بالاتر نفت خام میتواند مصرف را تا ۶۸۰ هزار بشکه در روز در سال جاری کاهش دهد. برآوردهای S&P Global نشان می دهد که سوخت های حمل و نقل بیشترین تاثیر را از قیمت های بالاتر می پذیرند.
Bosoni معتقد است که قرنطینههای مرتبط با بیماری همهگیری در چین تاثیری حتی بیشتر از آنچه تصور میشد بر تقاضا داشته است. دومین مصرفکننده بزرگ جهان تأثیر قابلتوجهی بر چشمانداز تقاضای جهانی داشته است .
قیمت نفت اوپک، نفت برنت، نفت WTI و نفت سنگین ایران با نوسانهایی همراه بود؛ تغییرات قیمتی آنها به شرح زیر است:
۱. قیمت سبد نفتی اوپک به ۱۲۰.۱۶ دلار رسید.
۲. قیمت نفت برنت در آمریکا با ۰.۵۷ درصد کاهش به ۱۲۳.۱۶ دلار رسید.
۳. قیمت نفت برنت در انگلیس با ۰.۶۸ درصد کاهش به ۱۲۳.۰۷ دلار رسید.
۴. قیمت جهانی نفت خام با ۰.۷۸ درصد کاهش به ۱۲۱.۴۷ دلار رسید؛ همچنین قیمت نفت WTI در بازار آمریکا با ۰.۶۴ درصد کاهش به ۱۲۱.۶۲ دلار رسید.
۵. نفت سنگین ایران به ۱۱۸.۱۴ دلار رسید.
۶. قیمت جهانی بنزین با ۰.۷۷ درصد کاهش به ۴.۱۸۱۸ دلار رسید.
۷. قیمت جهانی گاز طبیعی با ۶.۹۶ درصد کاهش به ۸.۲۰۸ دلار رسید.
۸. قیمت جهانی نفت کوره با ۱.۲۲ درصد کاهش به ۴.۲۷۳۴ دلار رسید.
قیمت نفت در یک هفته گذشته نزولی بود
به گزارش خبرگزاری رویترز از اسلو، بررسیهای رویترز بر اساس دادههای اتحادیه کارگری در روز سهشنبه (۱۷ خردادماه) نشان داد که بیش از یک نفر از هر ۱۰ کارگر نفت و گاز نروژی تصمیم دارند در صورت شکست مذاکرات بر دستمزد با واسطهگری دولت، از روز یکشنبه (۲۲ خردادماه) اعتصاب کنند.
اعتصاب ۸۴۵ نفر از حدود۷ هزار و ۵۰۰ کارگر صنعت نفت و گاز نروژ به بخش اندکی از تولید نفت آسیب میزند، در حالی که بر اساس بیانیههای اتحادیههای کارگری صنعتی انرژی، لدرن و سیف (Industri Energi Lederne and Safe) این شرایط در ابتدا تأثیری بر عرضه گاز نخواهد داشت.
براساس اعلام سیف (Safe)، با توجه به وضع کنونی اروپا اعتصاب در ابتدا بر صادرات گاز نروژ تأثیر نخواهد گذاشت.
لدرن (Lederne) هفته گذشته اعلام کرده بود که از آسیب به روند تولید گاز در زمان عرضه محدود و قیمتهای بالا جلوگیری میکند، در حالی که اذعان دارد که احتمال دارد تولید نفت خام تحت تأثیر قرار میگیرد.
اتحادیه «اینداستری انرژی» اعلام کرده است که اعضای آن در ابتدا تولید را هدف قرار نمیدهند. کارگران به دنبال افزایش دستمزدهای بالاتر از تورم و اصلاحاتی در قراردادهای خود هستند اما اشارهای به جزئیات مطالبات خود نکردهاند.
شرکت نفتی اکینور نروژ، بزرگترین اپراتور سکوهای نروژ، اعلام کرد که هنوز برای اظهارنظر درباره تأثیر بالقوه این شرایط زود است.
نروژ، بزرگترین تولیدکننده نفت اروپای غربی، روزانه حدود چهار میلیون بشکه معادل نفت تولید میکند که تقریباً نسبت تولید نفت و گاز تقسیم میشود.
ایران علاوه بر تولید روزانه، حدود ۱۰۰ میلیون بشکه نفت در انبار دارد که به سرعت میتواند فروخته شود و بازار را متعادل کند.
درصورت توافق هسته ای ایران، عرضه نفت در بازارهای جهانی ۵۰۰ هزار تا یک میلیون بشکه افزایش مییابد که منجر به کاهش قیمت جهانی نفت خواهد شد.
بعید است تصمیم روز پنجشنبه اوپک پلاس برای تسریع افزایش تولید، تاثیر چندانی در کاهش قیمت نفت داشته باشد.
ماجرای اخیر توقیف نفتکشهای ایرانی و یونانی ادامه دار نخواهد بود.
آخرین اخبار
مقاله های تحلیلی
آموزش
شماره تماس پشتیبانی در واتس اپ: 09337813003
ایمیل: iroilmarket2@gmail.com
© 2022 – تمامی حقوق برای بازار نفت و گاز پتروشیمی محفوظ است.