اثر برنامه‌های تولید فلزات عربستان بر بازارهای بین‌المللی

,
اثر برنامه‌های تولید فلزات عربستان بر بازارهای بین‌المللی

برنامه های عربستان برای افزایش تولید و مصرف فلزات اساسی

عربستان سعودی از طریق پیشروی خود در تولید و مصرف معادن و مواد معدنی در خاورمیانه، منطقه ای که معمولاً با نفت و گاز مرتبط است، کشورهای همسایه را به سمت افزایش حضور خود در بازارهای فلزات اساسی هدایت می کند. اعتقاد بر این است که عربستان سعودی دارای ذخایر عظیم مس است و این فلز قرمز – همراه با طلا و روی – هدف یک کارزار اکتشافی است.

علاوه بر این، Manara Minerals – سرمایه گذاری مشترک بین Ma’aden و صندوق سرمایه گذاری عمومی عربستان سعودی – 10 درصد از سهام واحد فلزات اساسی Vale را به مبلغ 2.5 میلیارد دلار در سال 2023 خریداری کرد، و Vale انتظار دارد سرمایه گذاری اضافی این مشارکت به افزایش کمک کند. تولید مس آن از حدود 350000 تن در هر سال به بیش از 900000 تن در سال می رسد.

در سمت تقاضا، علیرغم انتظارات فزاینده مبنی بر اینکه این منطقه باید به قطب مصرف مس تبدیل شود، مصرف مس در عربستان سعودی هنوز افزایش نیافته است. منابع مختلف به Fastmarkets گفته اند پروژه های زیرساختی بزرگ مرتبط با چشم انداز 2030 در عربستان سعودی ممکن است مستلزم مصرف مس باشند.

یک سند سرمایه گذاری عربستان در سال 2020 بیان می کند که “پادشاهی چندین گیگاپروژه را برنامه ریزی و آغاز کرده است که تقاضا برای میله های مسی را افزایش می دهد”. در این سند همچنین آمده است پیش بینی می شود تقاضا برای مس در این کشور سالانه 3.7 درصد افزایش یابد.

گلنکور در ماه مارس اعلام کرد بخشی از پروژه ساخت اولین کارخانه ذوب مس عربستان سعودی با ظرفیت برنامه ریزی شده 400000 تن در هر سال است. با این حال، داده های اخیر هنوز افزایش قابل توجهی را در تقاضای مس عربستان سعودی نشان نداده است که در مقایسه با سطوح قبل از همه گیری پایدار بوده است.

منابع گفتند فعالان بازار مطمئن نیستند که برنامه های سرمایه گذاری عربستان سعودی چه تاثیری بر بازار جهانی مس خواهد داشت. منابع به Fastmarkets گفتند همچنین ممکن است داده های تجارت مس خام تقاضای عربستان سعودی برای مس را انعکاس ندهد.

آنها افزودند که مصرف محصولاتی مانند ماشین لباسشویی که احتمالاً مصرف مس را در عربستان سعودی افزایش می دهد، در داده های خام انعکاس داده نمی شود زیرا محصولات در جای دیگری ساخته می شوند. عربستان سعودی تقریباً 36 میلیون نفر جمعیت دارد در حالی که امارات متحده عربی (امارات متحده عربی) حدود 9 میلیون نفر جمعیت دارد.

منابع گفتند که جمعیت نسبتاً کوچک هر دو کشور تأثیر آنها را بر مصرف جهانی مس محدود خواهد کرد. به اعتقاد تحلیلگران، «ساخت و سازها [در عربستان سعودی و امارات] همان تأثیری را که در کشورهایی مانند چین دیده‌ایم، نخواهد داشت.

فلز نیکل

با این حال، برنامه های عربستان سعودی می تواند تقاضای نیکل را افزایش داده و بودجه برای معادن جدید را افزایش دهد. به گفته منابع، برنامه بلندپروازانه این کشور برای تنوع بخشیدن به نفت و حرکت به سوی به فلزات، مصرف محلی نیکل را افزایش داده و پروژه های معدنی بین المللی را تامین مالی خواهد کرد، با توجه به سرمایه گذاری های هنگفت اخیر در صنایع مصرف کننده نیکل.

در همین حال، سرمایه گذاری Manara Minerals در واحد فلزات اساسی Vale می تواند منجر به افزایش تولید نیکل این شرکت از حدود 175000 تن در هر سال به 3000000 تن در هر سال شود. پروژه چشم انداز 2030 عربستان سعودی نیز محرک بالقوه دیگری برای تقاضای نیکل است. این کشور برنامه های سرمایه گذاری چند میلیارد دلاری را برای کارخانه های جدید فولاد و وسایل نقلیه الکتریکی (EV) اعلام کرده است.

طبق اعلامیه سال 2022، این شامل 6 میلیارد دلار برای ساخت کارخانه های جدید ورق فولادی و کویل نورد گرم و یک کارخانه باتری EV می شود. با توجه به اینکه دو صنعت بیش از 80 درصد تقاضای این فلز را تشکیل می دهند، این سرمایه گذاری باعث افزایش تقاضا برای نیکل می شود.

به گفته اولیویه ماسون، تحلیلگر Fastmarkets، تقریباً 66٪ از کل نیکل توسط صنعت فولاد ضد زنگ مصرف می شود، در حالی که 15٪ به باتری ها می رسد. پروژه های زیرساختی جدید این پتانسیل را دارند که بزرگترین محرک برای تقاضای فولاد عربستان باشند. با این حال، به گفته منابع محلی فولاد در عربستان سعودی، علیرغم اعلام تولید گیگاپروژه هایی مانند The Line، Trojena و The Red Sea، تا به امروز افزایش جدی در مصرف فولاد مشاهده نشده است

فلز روی

چندین پروژه معدن روی با هدف افزایش کنسانتره روی و تولید روی در عربستان سعودی در حال انجام است و تولید روی عربستان سعودی می تواند تا سال 2025 به بازار برسد. بزرگترین سایت اکتشاف معدن در عربستان پروژه مس روی خنایگویه است که در 170 کیلومتری جنوب غربی ریاض قرار دارد.

ذخایر سنگ معدن تقریباً 25 میلیون تن است و انتظار می رود تا اواخر سال 2025 به تولید 55000 تن در هر کنسانتره سنگ معدن برسد، زمانی که قرار است به ظرفیت کامل برسد. عربستان سعودی در صنعت ذوب نیز سرمایه گذاری می کند.

Moxico Resources و Ajlan & Bros Mining در حال توسعه یک کارخانه ذوب مس و روی در ینبع، در غرب عربستان سعودی هستند. با رسیدن به ظرفیت کامل، انتظار می‌رود که کارخانه ذوب 200000 تن در هر آلیاژ روی و 100000 تن مس تولید کند.

این سرمایه گذاری در استخراج روی در زمانی انجام می شود که به دلیل بسته شدن چندین معادن روی در سال اخیر، بازار جهانی کنسانتره روی همچنان فشرده است. Fastmarkets کنسانتره نقدی روی، cif چین را در 14 ژوئن (10) تا 20 دلار در هر تن ارزیابی کردند که از 195-230 دلار در هر تن در 9 ژوئن سال گذشته کاهش یافت.

مطلب بیشتر در این زمینه:

بررسی بازار نفت خام عربستان با شروع فصل گرما

انبار جدید LME در خاورمیانه

در همین حال، بورس فلزات لندن (LME) در ماه مارس برنامه هایی را برای راه اندازی یک انبار مس و روی جدید در عربستان سعودی اعلام کرد. در حال حاضر هیچ تناژ روی در انبارهای ثبت شده LME در منطقه خاورمیانه وجود ندارد. علاوه بر این، بر اساس آخرین اطلاعات موجود در مبدا کشور که توسط صرافی منتشر شده است، روی در انبارهای LME با منشاء عربستان سعودی وجود ندارد.

معرفی این انبار می تواند به کاهش عدم تعادل قابل توجه در محل موجودی روی در سراسر جهان که به طور نامتناسبی در انبارهای آسیایی قرار دارد، کمک کند.

فلز آلومینیوم

فعالان بازار به رشد تقاضا برای آلومینیوم اولیه در عربستان سعودی، علیرغم یک تصویر ضعیف جهانی، اشاره کرده اند. طبق گزارش ها، تقاضای شمش آلومینیوم در میان افزایش نیازهای کابل و برق افزایش یافته است. منابع به Fastmarkets گفتند که تقاضا برای شمش آلومینیوم نیز افزایش یافته است.

در سایر مناطق، یعنی اروپا، تقاضای آلومینیوم، به‌ویژه از بخش ساخت‌وساز، در سال‌های اخیر به دلیل فشارهای هزینه‌های بالا کاهش یافته است، به طوری که فعالان بازار بر این باورند که خاورمیانه و سایر مناطق بازارهای نوظهور مانند هند نقاط مورد علاقه هستند.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *