کاهش 10 درصدی صادرات فرآورده های نفتی روسیه از طریق دریا

,
صادرات فرآورده های نفتی روسیه از طریق دریا

صادرات فرآورده های نفتی روسیه از طریق دریا

برخی آمارهای منتشر شده نشان می دهد صادرات فرآورده های نفتی روسیه از طریق دریا در ماه فوریه با افت شدید 10.4 درصدی روبرو شده است. برآورد رویترز از آمارهای برخی منابع صنعتی حاکی است با اعمال تحریم های اتحادیه اروپا و سقف قیمتی گروه 7 علیه سوخت روسیه، صادرات فرآورده های نفتی این کشور در ماه فوریه با افت محسوسی همراه بوده است.

محاسبات رویترز نشان می دهد کل محموله های فرآورده های نفتی بارگیری شده از بنادر روسیه در ماه گذشته به 9.531 میلیون تن کاهش یافته است، این رقم در ماه ژانویه به بیش از 11.781 میلیون تن رسیده بود.

بیشترین افت صادرات فرآورده های نفتی روسیه مربوط به بنادر دریای سیاه و دریای آزوف بوده است، جایی که حجم صادرات بیش از 20.5 درصد کاهش داشته است. البته منابع بازار اعلام کردند که بخشی از افت صادرات نفتی روسیه به دلیل شرایط نامساعد دریاها و طوفان سهمگین بوده است.

صادرات فرآورده های نفتی از بنادر دریای بالتیک در روسیه 4.1 درصد کاهش یافت در حالی که صادرات از بنادر خاور دور 18.9 درصد افزایش یافته است. با این حال، روسیه به میزان قابل توجهی سوخت کمتری از بنادر خاور دور خود صادر می کند.

پیش از ممنوعیت اتحادیه اروپا بر فرآورده های نفتی روسیه، روسیه شروع به انتقال محموله های نفتی خود به شمال آفریقا و آسیا کرد.

رویترز هفته گذشته به نقل از منابع تجاری و داده های کشتیرانی رفینیتیو گزارش داد که روسیه صادرات گازوئیل خود به عربستان سعودی را هم از طریق محموله های مستقیم و هم از طریق انتقال کشتی به کشتی تسریع می کند.

پس از اینکه مسکو از صادرات سوخت به اتحادیه اروپا منع شده است، مسیرهای تانکرهای عازم آفریقا و آسیا را کوتاه می کند. در عین حال، اروپا واردات گازوئیل از خاورمیانه و آسیا را افزایش می دهد تا از دست دادن بشکه های روسیه را که حدود 600000 بشکه در روز قبل از تحریم 5 فوریه وارد می کرد، جبران کند.

به گفته جی پی مورگان، صادرات سوخت روسیه ممکن است در نتیجه تحریم اتحادیه اروپا 300 هزار بشکه در روز کاهش یابد، اما این بانک افزود معتقد است روسیه می تواند تولید نفت خام خود را در سطح قبل از جنگ حفظ کند.

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

منبع: رویترز

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *