افزایش استفاده چین از گاز طبیعی مایع

, ,
افزایش استفاده چین از گاز طبیعی مایع

افزایش استفاده چین از گاز طبیعی مایع; اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی:

به گفته کارشناسان انرژی، انتظار می‌رود تقاضای چین برای گاز طبیعی مایع LNG در سال 2023 افزایش یابد آن هم در شرایطی که اتخاذ تدابیر حمایتی از سوی دولت به رشد و رونق اقتصادی کمک خواهد کرد.

بر اساس گزارش بلومبرگ ، واردات LNG چین در سال جاری احتمالاً از 70 میلیون تن فراتر خواهد رفت که 11 درصد بیشتر از سال قبل است که نشان دهنده افزایش تقاضای LNG چین در سال 2023 با افزایش رشد اقتصادی است. پیش‌بینی‌ تحلیلگران شرکت‌های تحقیقاتی اروپایی، تقاضای چین را بین 70 تا 72 میلیون تن در سال 2023 ارزیابی می کند که 9 تا 14 درصد بیشتر از سال 2022 است.

بر اساس پیش بینی بریتیش پترولیوم انتظار می رود در سال 2023 تجارت LNG در کوتاه مدت در سراسر جهان با تداوم تقاضا در بازارهای نوظهور با رشد و صنعتی شدن آنها به شدت افزایش یابد. بیشتر این رشد ناشی از افزایش تقاضای گاز در چین، عدم استفاده آسیایی ها از زغال سنگ، هند و سایر کشورها است. بریتیش پترولیوم گفت که واردات LNG منبع اصلی استفاده رو به رشد از گاز طبیعی است که 65 تا 75 درصد افزایش مصرف گاز در کشورهای نوظهور آسیایی تا سال 2030 را به خود اختصاص می دهد.

بر اساس گزارش Nikkei آسیا، خریداران چینی 40 درصد از قراردادهای بلندمدت LNG اخیر را در میان خریداران جهانی تشکیل می دهند. از قراردادهای بلندمدت واردات چین برای LNG در حال حاضر، ایالات متحده حدود 25 میلیون تن استرالیا با حدود 17 میلیون تن، خاورمیانه 14 میلیون تن و روسیه حدود 6 میلیون تن سهم دارند. شرکت ملی نفت فراساحل چین با 26.69 میلیون تن بزرگترین واردکننده LNG کشور در سال گذشته بود که حدود 43 درصد از کل واردات LNG کشور را به خود اختصاص داد.

شرکت پتروشیمی سینوپک چین که بزرگترین پالایشگاه جهان از نظر حجم است ، اواخر سال گذشته به توافقی 27 ساله از سال 2026 با شرکت دولتی قطر برای خرید سالانه 4 میلیون تن LNG رسیده است. شرکت خصوصی انرژی چینی ENN Group سال گذشته قراردادی با شرکت انتقال انرژی در تگزاس برای خرید سالانه 2.7 میلیون تن LNG به مدت 20 سال و همچنین با شرکت NextDecade قرار داد خرید 2 میلیون تن در سال به مدت 20 سال را امضا کرد.

به گفته ریستاد انرژی چین در سال‌های 2021 و 2022 قراردادهای خرید بلند مدت LNG به ارزش نزدیک به 50 میلیون تن در سال را منعقد کرد و خرید خود را از طریق قراردادهای بلندمدت تنها در دو سال سه برابر کرد که از حجم سالانه 16 میلیون تنی از سال 2015 تا 2020 بیشتر بود.

به نظر می رسد تقاضای چین برای گاز طبیعی در سال 2022 برای اولین بار در دو دهه گذشته کاهش یافته است، زیرا تقاضای ضعیف صنایع به دلیل کنترل های همه گیری کرونا مختل شده است. به گفته ریستاد انرژی، در حالی که احتمالاً واردات به چین، کمتر از سطح رکورد سال 2021 بوده است، انتظار می‌رود که شتاب رشد در سراسر بخش‌ها با بازگشت کارمندان به سر کار احیا شود.

منبع: چاینا دیلی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *