بحران انرژی اروپا در سال ۲۰۲۳

,
بحران انرژی اروپا در سال ۲۰۲۳

به گزارش بازار نفت و گاز، با توجه به بحران انرژی اروپا منابع ذخیره‌‌‌‌‌‌ سازی گاز طبیعی در سراسر اروپا در فصل زمستان، به‌ صورت تمام‌‌‌‌‌‌ وقت مشغول آزاد سازی ذخایر هستند تا جایی‌ که تا هفته چهارم دسامبر میانگین سطح ذخیره گاز طبیعی در میان کشورهای اروپایی، به زیر ۶۵‌ درصد رسید.

به گزارش پولتیکو، با وجود اینکه موجودی ذخایر گاز طبیعی اروپا در مقایسه با مدت مشابه در سال‌ گذشته، به نسبت قابل‌ قبول بوده اما کشورهای اروپایی بحران واقعی را در سال ‌پیش‌‌‌‌‌‌ رو تجربه می‌کنند.

در آن زمان مجبور خواهند بود که نه‌ تنها منابع موجود ذخیره‌‌‌‌‌‌سازی گاز خود در خشکی و دریا را تکمیل ظرفیت کنند، بلکه باید نسبت به مکان‌‌‌‌‌‌یابی و تهیه منابع ذخیره‌‌‌‌‌‌سازی جدید برای ارتقای معدل ظرفیت ذخایر گازی خود، اقدامات جدی به‌ عمل بیاورند، به همین دلیل است که کارشناسان و فعالان حوزه انرژی، عبور مطمئن از زمستان ۲۰۲۴-۲۰۲۳ را به‌ مراتب دشوارتر از زمستان جاری می‌دانند.

تمهیدات کشورهای اروپایی در‌ برابر بحران انرژی

در بحبوحه فصل سرد و ورود موج جدید سرما به اروپا، دولت بریتانیا، اعلام کرده بازار انرژی خود را برای مهار مصرف بی‌‌‌‌‌‌رویه و فزاینده گاز اصلاح خواهد کرد. صنعت برق فرانسه نیز با درنظر گرفتن مشوق‌‌‌‌‌‌ هایی، از شهروندان در دو بخش خانگی و تجاری این کشور خواسته تا مصرف انرژی خود را سریعا کاهش دهند.

اتحادیه اروپا هدف اصلی این قبیل اقدامات را محروم کردن روسیه از درآمد صادرات انرژی این کشور می‌خوانند و در کنار آن به‌ دنبال مهار مصرف و جلوگیری از بروز بحران انرژی در سطح اروپا هستند. گذار با کمترین دغدغه از فصل سرد، اولویت نخست سران اتحادیه اروپا در شرایط کنونی است. 

واقعیت‌‌‌‌‌‌ها حکایت از آن دارند که با فرارسیدن زمستان در سال‌ پیش‌‌‌‌‌‌رو، وقوع اختلال در فرآیند تامین گاز موردنیاز اروپا بدون واردات این محصول استراتژیک از روسیه، دور از ذهن نخواهد بود. در حال‌حاضر تنها اتصال باقی‌ مانده انتقال گاز به اروپا از سمت روسیه، از طریق خط لوله ترک‌‌‌‌‌‌استریم بوده و این در حالی است که این خط لوله نیز از ثبات و پایداری لازم برخوردار نیست.

نیاز اروپا به LNG

بحران انرژی در اروپا نشان می دهد که به موازات کاهش واردات گاز از طریق خط‌ لوله روسیه، اروپا در سال‌ آینده به حجم بالایی از ال‌‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌‌جی نیاز خواهد داشت. دولتمردان اروپایی مجبور خواهند بود با مراجعه به ذخایر استراتژیک گاز خود و تشویق عموم به کاهش مصرف، از بروز خاموشی در فصل سرد که نارضایتی‌‌‌‌‌‌های گسترده را درپی خواهد داشت، جلوگیری کنند.

کشورهای اروپایی به ناچار باید حجم عظیمی از ال‌‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌‌جی را در سال‌ ۲۰۲۳ خریداری و وارد کنند، دلیل اصلی این امر، کاهش چشمگیر حجم واردات گاز از روسیه است. چنانچه عرضه گاز روسیه به صفر برسد و حجم تقاضای ال‌‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌‌جی در چین به متوسط سال‌ ۲۰۲۱ بازگردد، احتمال می‌رود اتحادیه اروپا در سال‌ ۲۰۲۳، حجمی بیش از ۲۵‌ میلیارد متر مکعب شکاف بین عرضه و تقاضای گاز را تجربه کند.

عدم‌ امکان پیش‌بینی قطعی شرایط آب‌ و‌ هوایی در کنار عدم‌ قطعیت در خصوص توفیق اروپا در مواجهه با کشورهای آسیایی در زمینه افزایش بالقوه تقاضا و درخواست گاز طبیعی مایع، کیفیت عبور قاره‌ سبز از زمستان سال‌ پیش‌‌‌‌‌‌ رو را رقم خواهد زد.

سران اتحادیه اروپا چاره‌‌‌‌‌‌ای ندارند جز آنکه قیمت گاز طبیعی را تا حدی بالا نگاه دارند تا این قاره بتواند به جذب بیشتر محموله‌‌‌‌‌‌های گاز طبیعی مایع در رقابت با سایر کانون‌های اصلی تقاضای انرژی، ادامه دهد.

در حال حاضر، حجم گاز خروجی از خطوط لوله نروژ، جمهوری‌ آذربایجان و الجزایر امکان افزایش بسیار محدودی دارد؛ این در حالی است که به اعتقاد کارشناسان، احیا و وارد مدار کردن میدان گازی «گرونی‌‌‌‌‌‌گن هلند» که زمانی در مقیاس نورداستریم، تامین گاز اروپا را بر عهده داشت و فعالیت آن به دلیل زلزله متوقف شد، در کوتاه‌ مدت بسیار دور از ذهن خواهد بود.

منبع: دنیای اقتصاد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *