بازار برای جایگزین کردن دیزل روسیه تلاش می کند

بازار برای جایگزین کردن دیزل روسیه تلاش می کند

آژانس بین المللی انرژی در آخرین گزارش ماهانه خود هشدار داد بازار جهانی نفت در پی محدود شدن ظرفیت پالایشگاهی جهان ممکن است برای مقابله با سناریویی که در آن تحریم های غرب باعث اختلال عمده در صادرات نفت و گازوئیل روسیه می شود، دچار مشکل شود و کاهش 50 درصدی صادرات بنزین روسیه را تجربه کند.

صادرات روسیه نقش مهمی در ایجاد تعادل در بازارهای جهانی محصولات، به ویژه بنزین دارد. اما ممنوعیت اتحادیه اروپا بر واردات محصولات پالایشی در ۵ فوریه به دنبال ممنوعیت واردات نفت خام روسیه از ۵ دسامبر اعمال شد.


هر دو تحریم با محدودیت قیمت همراه بودند. پیش‌ بینی انرژی اینتلیجنس نشان می ‌دهد صادرات دیزل روسیه در سال جاری تا ۳۰۰۰۰۰ بشکه در روز کاهش یافته است. انتظار می رود ظرفیت پالایش جهان در سال جاری میلادی، بویژه در اواخر سال، به ۱.۶ میلیون بشکه در روز افزایش یابد.

با این حال برای ایجاد تعادل در بازارهای جهانی، چین باید نرخ بهره برداری پالایشگاه های خود را بالا نگه داشته و محصولات مازاد را مستقیماً به اروپا صادر کند یا میدان را برای سایر صادرکنندگان دیزل به اروپا خالی کند. موضع پکن در مورد فعالیت پالایشگاه های داخلی و صادرات محصولات یک عامل کلیدی برای حفظ این تعادل خواهد بود.


آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد به نظر می رسد عرضه جهانی نفت تا نیمه اول سال ۲۰۲۳ از تقاضا پیشی بگیرد اما با بهبود تقاضا و توقف نسبی تولید روسیه، این تعادل می تواند کسری روسیه را افزایش دهد. روسیه نیز اخیراً از کاهش یکجانبه تولید نفت خود در ماه مارس خبر داد.

این آژانس پیش بینی می کند تقاضای جهانی نفت در سال جاری با رشد ۲ میلیون بشکه ای در روز به ۱۰۱.۹ میلیون بشکه در روز برسد.

انتظار می ‌رود چین در سال جاری پس از رشد اقتصادی که اخیرا پس از رفع محدودیت های سختگیرانه کووید-۱۹ تجربه کرده است، روزانه ۹۰۰ هزار بشکه از رشد تقاضای جهانی را به خود اختصاص دهد. به دنبال بازگشایی چین و کاهش اثرات همه‌ گیری، مصرف جهانی سوخت جت/نفت‌سفید ۱.۱ میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت.


آژانس پیش بینی می کند این رقم در سال جاری به ۷.۲ میلیون بشکه در روز برسد. انرژی اینتلجنس همچنین سوخت جت را به عنوان سریع ترین محصول در حال رشد در سال ۲۰۲۳ معرفی کرد که ممکن است روزانه ۷۲۰۰۰۰ بشکه رشد داشته باشد. سوخت جت و دیزل به دلیل فرآیند پالایش مشابهی که دارند با هم رقابت می کنند. بنابراین، اگر سوخت جت ادعای سهم بیشتری از تقاضا را در سال جاری داشته باشد، پالایشگاه ها بایستی با تبعیت از او بازده را بر این اساس تنظیم کنند. اما پیش‌ بینی می‌ شود تقاضای گازوئیل در سال ۲۰۲۳ فقط ۱۰۰۰۰۰ بشکه در روز ریزش داشته باشد و این فرصت زیادی برای افزایش تولید جت باقی نمی‌ گذارد.

منبع: انرژی اینتلیجنس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *