کاربرد نفت خام در داروسازی
کاربرد نفت خام در داروسازی چیست؟ نفت خام و مواد پتروشیمی در تولید داروها و بسیاری از لوازم پزشکی و ساخت دارو کاربرد فراوانی دارند. آیا میدانستید آسپرین و داروها با استفاده از کپسولهای آزادسازی زمانی با استفاده از پتروشیمیهای مبتنی بر نفت و گاز طبیعی امکانپذیر هستند؟ فراتر از ارزش دارویی آن در متوقف کردن سردرد، بسیاری از ما بیش از حد به آسپرین و ترکیب آن فکر نمی کنیم. اگر این کار را انجام می دادیم، متوجه می شدیم که ماده اصلی آن اسید استیل سالیسیلیک است که از طریق یک واکنش شیمیایی شامل کومن، فنل و بنزن پتروشیمی ساخته می شود.
کاربرد نفت خام در داروسازی
صنعت داروسازی مهمترین صنعت در حوزه پزشکی و سلامت جامعه است. در کارخانه های داروسازی انواع داروهای خوراکی، پمادها، کرم ها، شربت ها، آمپول های تزریقی، داروهای خاص و … تولید می شود که همگی از مواد شیمیایی به دست می آیند. در واقع اساس مواد اولیه صنعت داروسازی نفت خام و فرآورده های آن بوده است.
کاربردهای نفت و گاز در پزشکی
بسیاری از تجهیزات پزشکی که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند، که بسیاری از آنها دستگاه های نجات دهنده زندگی هستند، از روغن ساخته شده اند. نه تنها دریچههای قلب و اندامهای مصنوعی از نفت ساخته میشوند، بلکه بسیاری از محصولات تمیزکننده و ایمنی پرسنل پزشکی نیز استفاده میکنند. آسپرین ها و سایر مواد دارویی نیز حاوی نفت خام هستند.
نفت خام یک داروی سنتی
نفت خام به عنوان داروی سنتی در میان روستائیان جنوب نیجریه مورد استفاده قرار می گیرد. اگرچه عوارضی در پی استفاده از آن گزارش شده است، اما این جمعیت روستایی به شدت به کارایی آن در درمان بسیاری از بیماری ها اعتقاد نادرستی دارند. با وجود این استفاده گسترده، هیچ مطالعه شناخته شده ای از منطقه در مورد استفاده از نفت خام در این راه وجود ندارد.
نف خام در پزشکی
وقتی مجروح یا مریض هستید، تشخیص آنچه در اطراف شما میگذرد، دشوار است. ممکن است از نقش کلیدی نف خام در پزشکی متعجب شوید. برخی از کاربردها مانند لوله ها و ظروف پلاستیکی واضح هستند. مشاهده بیشتر کاربردهای نفت بسیار سخت تر است. فرآورده های نفتی باعث صرفه جویی در وقت و هزینه پزشکان و بیماران می شود. آنها در تشخیص و درمان شرایط پزشکی ضروری هستند. در واقع، بسیاری از پیشرفتهای پزشکی بدون پلیمرها و سایر مواد پتروشیمیها بر پایه نف خام امکانپذیر نخواهد بود.
نفت خام در داروسازی
در صنعت داروسازی از گازهای نفتی برای تولید داروهای بیهوشی استفاده می شود. ماده اولیه قرص آسپرین که برای بیماری های قلبی، درد و تب تجویز می شود از این روغن به دست می آید. برخی از داروهایی که ماهیت پلیمری با ساختار مولکولی طولانی دارند از مواد نفتی به دست می آیند. این داروها معمولاً دارای گروه های هیدروکربنی هستند و با توجه به شرایط سنتز، برخی گروه های عاملی دیگر را نیز در ساختار خود دارند. علاوه بر صنعت داروسازی، از مشتقات نفتی نیز در تولید کلیه لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده می شود.
مواد پتروشیمی چیست؟
مواد پتروشیمی ها ترکیبات شیمیایی هستند که از نفت و گاز طبیعی به دست می آیند. آنها برای ایجاد بسیاری از محصولات که ما هر روز از آنها استفاده می کنیم استفاده می شود. محصولاتی مانند قرص، لوازم پزشکی و غیره از مواد پتروشیمی استفاده می کنند.
آسپرین و پتروشیمی
آسپرین اولین بار در سال 1897 توسط شیمیدان آلمانی فلیکس هافمن سنتز شد و ثابت کرد که یک داروی مطمئن و قابل اعتماد است. در سرتاسر جهان، مردم سالانه 58 میلیارد قرص برای درمان درد، تب و التهاب می خورند. آسپرین برای جلوگیری از بیماری های قلبی یا سکته مغزی مفید است. آسپرین تنها یکی از داروهای متعددی است که پایه آن در پتروشیمی ها است.
ساخت داروها با نفت خام
بسیاری از داروها و محصولات دارویی بدون نسخه (OTC) و نسخهای با کمک مواد پتروشیمی ساخته میشوند. این مواد شامل آنتی هیستامینها، آنتیباکتریها، شیافها، شربتهای سرفه، روانکنندهها، کرمها، پمادها، مرهمها، مسکنها و ژلها (مانند ضدعفونیکنندههای دست) هستند. تمامی مواد تولیدی پتروشیمی در صنعت داروسازی از نفت خام تهیه می شوند.
هیدروکربن ها مولکول های آلی
بیشتر داروهای دارویی از طریق واکنش های شیمیایی که شامل استفاده از مولکول های آلی است ساخته می شوند. نفت منبع فراوانی از مولکول های آلی است که در فرآیند سنتز دارو تغذیه می کند. برخی منابع ذکر می کنند که 99 درصد مواد اولیه و معرف های دارویی از منابع پتروشیمی تامین می شود.
حتی داروهایی که از منابع طبیعی مانند گیاهان به دست میآیند، هنوز اغلب با استفاده از پتروشیمیها تصفیه میشوند که در نتیجه فرآیند تولید کارآمدتر و کمهزینهتر است. برخی دیگر، مانند آنتی بیوتیک های مشتق شده از قارچ ها و میکروب های طبیعی – یعنی پنی سیلین – اغلب از فنل و کومین به عنوان عوامل آماده سازی استفاده می کنند.
تولید انبوه داروها
واقعیت این است که بدون پتروشیمی و نفت خام در بسیاری از موارد ساخت و تولید انبوه داروهای دارویی، به ویژه در مقیاس مورد نیاز برای پاسخگویی به تقاضای جهانی، بسیار دشوار خواهد بود. کپسول ها و پوشش های قرص نیز اغلب بر پایه پلیمر هستند. در واقع، داروهای رهش زمانی به یک پلیمر مبتنی بر اسید تارتاریک بستگی دارند که به آرامی حل می شود و فقط دوز مناسب دارو را تجویز می کند.
پمادهای موضعی
وازلین، ژله نفتی یا وازلین یکی از اولین “داروهای نفتی” بود. با وجود اینکه امروزه بسیاری از خواص دارویی آن به عنوان یک پماد موضعی نادیده گرفته شده است، اما همچنان برای کمک به جلوگیری از ترک خوردن پوست، درمان بثورات و کاهش خونریزی بینی استفاده می شود. این دارو توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده به عنوان یک محافظ پوست تایید شده بدون نسخه شناخته شده است.
داروهای موضعی و نفت خام
بسیاری از داروهای موضعی، مانند داروهایی که برای درمان پسوریازیس استفاده میشوند، نیز اساس خود را در نفت خام دارند. به عنوان مثال، اسید سالیسیلیک از شر پوسته هایی که روی پوست آسیب دیده ظاهر می شوند خلاص می شود. این در لوسیون ها، کرم ها، پمادها و سایر درمان ها وجود دارد. در یک فرآیند بیوسنتزی اولیه (1966)، محققان در صنایع نفت Kerr-McGee اسید سالیسیلیک را از طریق تخریب میکروبی نفتالین تهیه کردند. اکنون به صورت تجاری از فنیل آلانین بیوسنتز می شود.
بسیاری از کرمها و مرهمهای دیگر که برای درمان همه چیز از قارچ گرفته تا اگزما استفاده میشوند نیز اساس خود را در نفت خام پیدا میکنند.
روغن های معدنی
سایر داروها، مانند ملین ها، اساس خود را در روغن های معدنی، یکی دیگر از مواد پتروشیمی ها، تشکیل می دهند. روغن های معدنی مخلوطی از هیدروکربن های مایع هستند که از تقطیر نفت خام تولید می شوند و سپس برای استفاده تجاری مناسب می شوند. زمانی که روغن معدنی به عنوان ملین استفاده می شود، با نگه داشتن آب در مدفوع و روده، یبوست را کاهش می دهد.
پیشگیری از عفونت
شما به بیمارستان میروید تا خوب شوید نه اینکه مریض شوید! پتروشیمیها خطر ابتلا به عفونتهای بیمارستانی را که عفونتهای ناشی از پاتوژنهای سایر بیماران، غذای بیمارستانی و شرایط استریل ناکافی است، بسیار کاهش میدهند. پزشکان و پرستاران دست های خود را با استفاده از شوینده های نفتی می شویند. حتی ضدعفونی کننده دست حاوی مواد پتروشیمی به شکل پلیمرهای کربومر و گلیسیرین است.
لوازم یکبار مصرف پزشکی
دستکشهای یکبار مصرف از لاتکس، وینیل و نیتریل ساخته شدهاند که همه مواد پتروشیمی و به کمک نفت خام هستند. سرنگ های یکبار مصرف، کیسه های حاوی خون و نمک و لوله ها همگی از پلاستیک ساخته شده اند. ماسک های یکبار مصرف که برای کاهش عفونت بیماران و شخص پزشکی در نظر گرفته شده است، اغلب از پلیمرهای مصنوعی تشکیل شده است. اساساً، پلاستیک ها و پلیمرها، روش های آسپتیک را آسان تر و مقرون به صرفه تر از شیشه و پنبه می کنند. شیشه و پنبه هنوز جای خود را دارند، اگرچه شستن آنها همچنان به مواد شوینده نیاز دارد.
تست های تشخیصی به کمک نفت
تست های تشخیصی سریع و قابل اعتماد به نفت متکی هستند. آزمایش های از پیش بسته بندی شده، نمونه ادرار حاوی و لوله های Vacutainer برای آزمایش خون اغلب از پلاستیک ساخته شده اند تا شکستگی و هزینه را به حداقل برسانند. پلیمرها به عنوان بستر بسیاری از آزمایشات ساده مانند نوارهای آزمایش ادرار و تست های بارداری عمل می کنند. مواد شیمیایی جاسازی شده در پلاستیک با ترکیبات واکنش می دهند و معمولاً تغییر رنگ ایجاد می کنند.
تصویربرداری پزشکی و نفت
در گذشته، اشعه ایکس و سایر تصاویر روی فیلم های پلاستیکی چاپ می شد. اکثر تصویربرداری های تشخیصی مدرن متکی به رایانه هایی هستند که تا حدی با استفاده از مواد پتروشیمی ساخته می شوند. اگر MRI دریافت می کنید، باید بدانید که دستگاه با استفاده از هلیوم مایع خنک می شود، محصول جانبی تولید گاز طبیعی است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.