بازار فرآورده ها و میعانات سبک آسیا و اروپا

بازار فرآورده ها و میعانات سبک آسیا و اروپا

کاهش واردات سوخت جت به اروپا 

واردات سوخت‌جت از شرق سوئز به اروپا در قیاس با ماه آوریل ۲۴ درصد کاهش یافت و به ۱.۴۳ میلیون تن رسید. محموله های وارداتی به اروپا در ماه می کمتر از حد انتظار بود. 

بنادر بریستول و لوهاور مهمترین بنادر برای دریافت محموله های سوخت جت وارداتی به اروپا بودند که به ترتیب ۱۹۳هزار تن و ۱۹۲هزار تن واردات در ماه می داشتند. در ماه آوریل بندر بریستول تنها ۶۰ هزار تن واردات سوخت جت داشته است که افزایش زیادی در ماه می داشته است. 

واردات بندر لو هاور نیز ۵۳ درصد نسبت به ماه آوریل کاهش داشته است ولی پیش بینی می شود در ماه ژوئن دوباره به میزان قبلی برسد. سومین بندراروپایی از نظر میزان واردات سوخت جت از شرق سوئز، بندر بارسلونا در اسپانیا بود که ۱۵۰هزار تن واردات سوخت جت به اروپا در ماه آوریل داشت در حالی که در ماه قبل از آن هیچگونه واردات سوخت جت از شرق سوئز به این بندر انجام نشده است. 

توقف آربیتراژ از شرق به غرب 

انجام آربیتراژدیزل از شرق به غرب به دلیل باز گشایی کسب و کارها در چین متوقف گردید زیرا این احتمال وجوددارد که میزان عرضه در آسبا کم شود. البته واردات از روسیه می تواند معادلات عرضه را به شکل دیگری رقم بزند. در حالی که قیمت دیزل در ژانویه سال جاری میلادی ۷۱.۷۷ تن کاهش نسبت به ارزیابی داشت، در روز ۲۶ ماه می میزان کاهش نسبت به ارزیابی ها به ۹۰.۱۵ دلارنسبت به ارزیابی ها رسید. 

یکی از معامله گران بازار دیزل گفته است با توجه به اینکه قیمت دیزل در آسیا مناسب بوده وبازار آن قوی تر از بازار اروپاست، بشکه های گازوییل درشرق باقی می مانند. آربیتراژ از شرق به غرب متوقف شده ویا در حال متوقف شدن است و بشکه های دیزل از هندوستان به بازار های شرقی وارد می شود و باعث تقویت قیمت دیزل در شرق می گردد. یکی دیگر از فعالان بازار گفته است در حال حاضر ذخایر دیزل در اروپا پر هستند بنابراین نگرانی از عرضه وجود ندارد وقیمت ها در حد پایین باقی می مانند. 
 
در هفته منتهی به ۲۵ می، ذخایر دیزل و گازوییل بنادر سه گانه اروپایی آمستردام، روتردام و آنتورب، پس از سه هفته متوالی افزایش، سرانجام ۶.۳ درصد کاهش یافت و به ۲.۳۴ میلیون تن رسید ولی سطح ذخایر کماکان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۷ درصد بالاتر است. 

افزایش تقاضای سوخت جت در سنگاپور 

در روز ۲۵ می قیمت کروسین براساس ترم فوب سنگاپور ۴۷ سنت در هر بشکه افزایش یافت و به ۸۹.۴۰ دلار در هر بشکه رسید. افزایش قیمت اخیر سوخت‌جت نیز باعث افزایش تولید آن می شود و به این ترتیب میزان تولید دیزل با توجه به تغییر ظرفیتهای پالایشی کاهش می یابد. 

رها شدن چین از کووید ۱۹ و گشایش کسب وکارها و بهبود فضای اقتصادی در این کشور باعث افزایش تعداد پروازها و افزایش تقاضا برای سوخت جت شده است. در صورت ورود محصولات روسی پیش بینی می شود وضعیت عرضه سوخت جت تغییر یابد. ذخایر نگهداری بنزین در بنادر سه گانه آمستردام، روتردام و آنتورب، در هفته منتهی به ۲۵ می ۴.۲ درصد کاهش یافت وبه ۱.۳۲ میلیون تن رسید. 

کاهش ذخایر نفتا در اروپا 

ذخایر نفتا در بنادر سه گانه اروپایی با کاهش ۹.۸ درصدی به ۲۷۷ هزار تن رسید. با توجه به کاهش مستمر ذخایر بنزین در آمریکا از ماه فوریه تا کنون، محموله های بنزین اروپا از طریق اقیانوس اطلس به بازار های آمریکا صادر شد. 

در هفته منتهی به ۲۵ می ذخایر بنزین آمریکا به ۵۲.۳ میلیون بشکه رسید که ۱۲.۱۵ درصد پایین تر از سطح متوسط ذخایر در ۵ سال گذشته می باشد. میزان صادرات بنزین از اروپا به آمریکا تا روز ۲۲ می به بالاترین حد خود در یک سال گذشته رسید. 

صادرات گاز مایع از خاورمیانه با تخفیف 

قطر در هفته گذشته ۴۵ هزار تن گازمایع که به صورت مساوی و جداگانه شامل پروپان و بوتان بود، برای حمل در روز ۱۹تا ۲۰ ژوئن با تخفیف در حدود ۲۰ دلار در هر تن نسبت به قیمت قراردادهای ماه ژوئن براساس ترم فوب به فروش رساند. 

قطر محموله مشابهی را برای حمل در تاریخ ۸ و ۹ ژوئن با تخفیف بیشترا ز۲۰ دلار در هر تن به فروش رساند. شرکت نفت کویت یا KPC نیز طی یک مزایده، ۳۳هزار تن پروپان و ۱۱هزار تن بوتان برای حمل در تاریخ ۲۷ تا ۳۰ ماه ژوئن با ۴۲ دلار تخفیف در هر تن نسبت به قراردادهای ماه ژوئن به فروش رساند. 

صادرات گازمایع ایران به مقصد چین 

صادرات گازمایع ایران که عمدتا به مقصد چین بارگیری می شود در ماه‌های اخیر به صورت با ثبات و مستمر ادامه داشته است. شرکت BP یک محموله ۴۴ هزار تنی از پروپان و بوتان به میزان مساوی از هریک را برای بارگیری در روزهای ۲۵ تا ۳۰ ژوئن وبراساس ترم فوب خاورمیانه به قیمت ۴۳۸ دلار در هر تن به بازار عرضه نمود. 

ذخایر میعانات سبک در پایانه سنگاپور در هفته ۱۸تا ۲۴ می به دلیل کاهش صادرات نفتا و بنزین، از این پایانه افزایش یافت. کل ذخایر میعانات سبک سنگاپور که شامل ریفورمیت و نفتا نیز می گردد ولی شامل گازمایع نیست، از ۱۵.۸۱ میلیون بشکه در هفته گذشته به ۱۶.۰۹ میلیون بشکه در هفته ۱۸ تا ۲۴ می رسید. بالاترین میزان این ذخایر ۱۶.۷۲میلیون تن بوده که در روز ۱۰ماه می محقق شده است. واردات نفتا، خوراک‌ترکیبی و ریفورمیت به سنگاپور۳۰.۸۰ درصد کاهش یافت و به ۲۰۱۳۱۰ تن رسید. علت کاهش واردات به سنگاپور کم شدن واردات از روسیه و خاورمیانه بوده است. 

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع مقاله

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *