بازار نفتا در آسیا

بازار نفتا در آسیا

تحلیل پلتس از بازار نفتا در آسیا 

بازار نفتای آسیا فعالیت هفتگی خود را برای تحویل محموله ها در نیمه نخست ماه مارس آغاز کرده به طوری که یک مناقصه خرید از شرق آسیا اعلام شده است.
منابع آگاه اعلام کردند یک شرکت کره جنوبی مناقصه را برای خرید 25 هزار تن نفتا با مشخصات 70 درصد پارافین ارائه کرده است که باید در نیمه نخست مارس تحویل داده شود.
حاشیه های سود الفین-نفتا که به دقت از سوی تولیدکنندگان پتروشیمی زیر نظر قرار دارد، کمتر از میانگین 300 دلار در هر تن که از سه ماه دوم 2022 بوده، باقی مانده است.

بخش پایین دستی در چین، بزرگترین مصرف کننده محصولات پتروشیمی آسیا، هنوز به دلیل تبعات ناشی از همه گیری ویروس کرونا به رونق پایدار نرسیده است و کراکرهای بخار نفتا همچنان با ظرفیت های بسیار پایینی مشغول به کار هستند که علت اصلی آن فقدان مقاصد صادراتی است.

جدول قیمت های جهانی

یک تاجر نفتا در این باره گفت: کراکرها در ژاپن با حدود 80 درصد ظرفیت کار می کنند. بازار محصولات پتروشیمی نسبت به سال قبل تغییر نکرده و چشم انداز بازار بسیار وحشتناک است. آمارهای اس اند پی گلوبال پلتس نشان می دهد اسپرد سی اف آر- اتیلن نفتای ژاپن به 95 دلار در هر تن سقوط کرد در مقایسه با اسپرد 96.75 دلاری در هر تن در روز 13 ژانویه.

قیمت محموله سی اف آر نفتای ژاپن در روز 16 ژانویه 2023 برای تحویل در نیمه دوم مارس به 701.25 دلار در هر تن رسیده که این قیمت نشانگر فقدان پیشنهادهای قیمتی رقابتی در بازار بوده است. اسپرد قیمتی برای بازه زمانی نیمه نخست و دوم مارس به 3.50 دلار در هر تن رسیده و این اسپرد قیمتی برای بازه زمانی نیمه دوم مارس و نیمه نخست آوریل نیز به 3.75 دلار در هر تن رسیده است. قیمت فوب نفتای خلیج فارس نیز بر اساس این فرمول محاسبه شده است: قیمت سی اف آر نفتای ژاپن منهای هزینه حمل یک محموله 55 هزار تنی از سبدی از بنادر واقع در خلیج فارس به مقصد ژاپن.

منبع: پلتس

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشمی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *