فرآورده های نفتی آسیا اقیانوسیه و خلیج فارس

بررسی بازار فرآورده های نفتی آسیا اقیانوسیه و خلیج فارس در هفته سوم می 

کاهش قیمت بنزین و نفتا

قیمت مجموعه بنزین ها با درجات متفاوت اکتان در معاملات اولیه روز ۲۶ می در آسیا اندکی کاهش یافت. علیرغم تقاضای زیاد مکزیک برای خرید بنزین از آسیا باز هم قیمت ها اندکی کاهش یافته است. در هفته منتهی به ۲۶ می بازار نفتا در آسیا اقیانوسیه و خلیج فارس کاهشی بود و به دلیل عرضه زیاد و تقاضای کم از سوی واحدهای پتروشیمی پایین دست قیمت ها کاهش یافت.

عرضه نفتا به بازار از سوی هند

شرکت BPCL هندوستان طی یک مزایده فروش،۷۰هزار تن نفتا را برای حمل از بندر بمبئی به بازار عرضه نموده است. این محموله شامل ۳۵ هزارتن نفتا با ۶۸ درصد پارافین برای حمل در روزهای ۶ تا ۷ ژوئن و ۳۵ هزارتن نفتا با حداقل ۶۶ درصد پارافین برای حمل در روزهای ۱۶ تا ۱۷ ژوئن به بازار عرضه شده است.

شرکت مذکور اعلام نموده است که این دو محموله می تواند به صورت دو محموله جداگانه و یا به صورت یک محموله کامل بسته به خواسته خریداران به فروش رسانده شود. این شرکت پیش از این نیز یک محموله نفتا با ۷۰ درصد پارافین را در روزهای پایانی ماه می با قیمتی ۱۵ دلار بیشتر از متوسط قیمت پلتس برای منطقه خلیج فارس بر اساس ترم تحویل فوب هند به فروش رسانده بود.

کاهش واردات نفتای سنگاپور

بر اساس اطلاعات منتشر شده از داده های گمرکی سنگاپور تا روز ۲۵ می واردات نفتا ریفورمیت و خوراک ‌ترکیبی به پایانه سنگاپور ۳۰.۸۰ درصد کاهش نسبت به هفته گذشته داشته و به ۲۰۱,۳۱۰ تن در فاصله روزهای ۱۸ تا ۲۴ ماه می رسیده است. در این میان واردات پایانه سنگاپور از روسیه با کاهش در حدود ۶۶ درصدی به ۳۷۱۳۸ تن رسید.

واردات سنگاپور از خاورمیانه و از عرضه کنندگان اصلی نفتا در هفته مذکور ۲۷.۷ درصد کاهش داشت و به ۵۰۰۶۳ تن رسید. عرضه نفتا به سنگاپور از کره جنوبی از ۴۹۵۷۹ تن در هفته گذشته به ۳۲۹۶۶ تن در هفته مورد اشاره رسید. واردات نفتای سنگاپور از برونئی در این هفته افزایش یافته و از ۳۱۲۷۰ تن به ۳۱۲۸۶ تن رسید. در این هفته سنگاپور هیچگونه صادرات نفتا ریفورمیت و خوراک‌ ترکیبی نداشته است در حالی که در هفته قبل از در حدود ۱۳۳ هزار تن صادرات چنین محصولاتی را داشته است.

کاهش تقاضای نفتا در کره جنوبی

واردات نفتای کره جنوبی در ماه آوریل سال جاری ۲۲.۲ درصد نسبت به ماه مارس و ۱۵.۵درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافت و به ۱۵.۷ میلیون بشکه رسید. صادرات نفتای کره جنوبی ۵۲.۹ درصد در ماه آوریل نسبت به ماه گذشته ۱۸۰.۴درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت و به ۴.۲ میلیون بشکه رسید. میزان مصرف نفتا در کره جنوبی در ماه آوریل ۱۵.۸درصد نسبت به ماه قبل و ۱۴.۱درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافت و به ۳۳.۲۹ میلیون بشکه رسید.

علت کاهش مصرف نفتا کاهش تقاضا به دلیل انجام تعمیرات در واحدهای کراکر همزمان با کاهش تقاضای بخش پتروشیمی و کاهش سود آوری تولید اولفین بوده است. ارزیابی های قیمت نفتا بر اساس ترم CFR ژاپن در روز ۲۶ ماه می برای معاملات نفتا در نیمه دوم ماه جولای ۵۹۲ دلار در هر تن بود و با افزایش جزیی قیمت نفت خام ۵۹۲.۲۵ دلار در هر تن افزایش یافت. 

کاهش صادرات سوخت جت کره جنوبی در ماه آوریل

صادرات سوخت‌جت کره جنوبی در ماه آوریل ۲۹.۴۴ درصد نسبت به ماه قبل از آن کاهش یافت ولی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵.۴ درصد افزایش یافت و به ۷.۶۶ میلیون بشکه رسید.

در ماه آوریل با توجه به پایان رسیدن فصل زمستان تقاضایی برای خرید کروسین در کره جنوبی وجود نداشت. تقاضا برای خرید سوخت جت در ماه آوریل سال جاری به ۲.۸۸ میلیون بشکه رسید که نسبت به آوریل سال گذشته که این تقاضا ۱.۵میلیون بشکه بود تقریباً دو برابر شده است.

علت افزایش تقاضا برای سوخت جت افزایش تعداد پروازها و مسافران بعد از برداشته شدن محدودیت های مربوط به کووید ۱۹ بوده است. از ماه آگوست سال ۲۰۲۱ میزان تقاضا برای سوخت جت در کره جنوبی به صورت مستمر افزایش یافته است ولی هنوز به دوران قبل از پاندمی که کل مصرف در این کشور ۳ میلیون بشکه بوده نرسیده است.

سنگاپور کماکان بزرگترین صادرکننده سوخت جت

در هفته منتهی به ۲۵ ماه می، سنگاپور با صادر نمودن ۳۰۱۸۹ تن و واردات ۴۷ تن بزرگترین صادر کننده سوخت جت و کروسین بود. بزرگترین مقصد صادراتی سنگاپور کشورهای  فیلیپین با ۱۲,۴۳۵ تن و بعد از آن ویتنام با ۱۰,۴۰۹ تن و در مرتبه سوم نیوزیلند با ۷,۳۴۴ تن سوخت جت و کروسین بودند. از ۴۷ تن سوخت جت وارد شده به سنگاپور ۲۹ آن مربوط به فرانسه بود و مابقی آن از کشورهای ایتالیا و آلمان وارد پایانه سنگاپور گردید.

در غرب، ذخایر سوخت جت بنادر سه‌گانه آمستردام، روتردام و آنتورپ در هفته منتهی به ۲۵ می ۲.۸ درصد افزایش یافت و به ۸۹۶ هزار تن رسید که ۱۱ درصد بیشتر از میزان این ذخایر در تاریخ ۲۷ می سال ۲۰۲۲ بوده است که در آن زمان مجموعه ذخایر سوخت جت در بنادر سه‌گانه اروپایی ۸۰۴ هزار تن بوده است. در هفته منتهی به ۲۵ ماه می کلیه فرآورده های نفتی در پایانه سنگاپور کاهش قیمت داشتند و در این میان بنزین و انواع سوخت کوره و سوخت های دریایی نسبت به سایر فراورده ها کاهش بیشتری داشتند.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع مقاله

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *