بررسی بازار فرآورده های نفتی آسیا اقیانوسیه در هفته دوم می

بازار فرآورده های نفتی آسیا اقیانوسیه

کاهش ذخایر و افزایش صادرات بنزین عربستان

ذخایر بنزین عربستان سعودی در ماه مارس نسبت به ماه قبل از آن ۴.۲۷ درصد کاهش یافت و به ۳.۰۹ میلیون تن در این ماه رسید که دلیل آن افزایش ۱۳.۱۷ درصدی تقاضا بود که به ۱.۸۶ میلیون تن رسیده بود. صادرات بنزین عربستان نیز ۰.۴۷ درصد نسبت به ماه فوریه بیشتر شده بود و به ۱.۰۷ میلیون تن در ماه مارس رسید.

افزایش تقاضا برای بنزین می تواند مرتبط با ماه رمضان باشد که از ۲۰ مارس به مدت یک ماه آغاز شد ولی چنین به نظر می‌رسد که بیشترین میزان مصرف در روزهای تعطیلی پایان ماه رمضان و مربوط به عید فطر یعنی روزهای ۲۱ و ۲۲ آوریل می باشد. در طی این ماه صادرات بنزین عربستان سعودی به آسیا با ثبات بود. به نظر می‌رسد که در ماه آوریل میزان تقاضای بنزین در عربستان نسبت به ماه قبل باثبات بوده است.

تقاضای اندک صنعت پتروشیمی برای نفتا

علیرغم تقاضای ضعیف برای نفتا از سوی بخش پایین دست پتروشیمی، بعضی از فعالان بازار امیدوار هستند که افزایش تقاضای بنزین باعث افزایش تقاضا برای نفتا خواهد شد. یکی از فعالان بازار گفته است که در حال حاضر وضعیت تقاضا از سوی پتروشیمی بسیار بد می باشد اما افزایش تقاضا برای خرید بنزین از سوی غرب می تواند باعث تقویت نفتا گردد.

شرکت HPCL هندوستان طی مزایده ای ۲۳ هزار تن نفتا را برای حمل در تاریخ های ۳ تا ۸ ژوئن از بندر بمبئی به بازار عرضه نموده است تاریخ پایان مناقصه ۲۲ می اعلام شده است.

شرکت BPCL هندوستان نیز طی یک مزایده ۳۵ هزار تن نفتا برای حمل در تاریخ های ۲۸ و ۲۹ می از بندر بمبئی به بازار عرضه نموده است. 

عرضه نفتا از سوی کویت، قطر و کره جنوبی

در خاورمیانه شرکت KPC کویت ۵۰ هزار تن نفتا با خصوصیات فنی کامل را با برتری قیمتی ۱۵ دلار در هر تن نسبت به متوسط قیمت ارزیابی پلتس از قیمت های خلیج فارس، برای حمل در تاریخ ۶ تا ۱۳ ژوئن و براساس ترم تحویل فوب کویت به فروش رساند. 

این شرکت پیش از این نیز محموله مشابهی را برای حمل در تاریخ های ۲۵ تا ۲۹ ماه می به یک خریدار ناشناخته به فروش رساند. شرکت QPSPP قطر ۲۴ هزار تن نفتای Oryx GTL را برای حمل در تاریخ های ۲۹ و ۳۰ می با برتری قیمتی چهار تا شش دلار نسبت به متوسط ارزیابی قیمت نفتا در منطقه خلیج فارس به فروش رساند. این شرکت همچنین یک محموله ۵۰ هزار تنی نفتا برای حمل در تاریخ های ۱۵ تا ۱۸ ژوئن به فروش رساند. 

این محموله ۵۰ هزار تنی ترکیبی است از ۲۵ هزار تن نفتای Pearl GTL و ۲۵ هزار تن نفتای سبک که با برتری قیمتی ۱ تا ۶ دلار نسبت به قیمت متوسط پلتس برای ارزیابی های منطقه خلیج فارس و بر اساس ترم تحویل فوب به فروش رسید. 

در کره جنوبی شرکت Hanwha یک محموله ۲۵ هزار تنی نفتا برای تحویل در نیمه اول ماه جولای با برتری قیمتی ۱۱ دلار در هر تن نسبت به متوسط ارزیابی قیمت CFR ژاپن خریداری نمود. شرکت Hanwha همچنین یک محموله با مشخصات باز برای تحویل در نیمه دوم ماه ژوئن با برتری قیمتی ۱۱ دلار نسبت به متوسط قیمت پلتس براساس ارزیابی های CFR ژاپن  خریداری نمود.

افزایش واردات نفتای پایانه سنگاپور

در هفته ۱۱ تا ۱۷ می واردات نفتا ریفرمیت و خوراک‌های‌ ترکیبی به پایانه نفتی سنگاپور ۴۱.۳۳ درصد افزایش یافت و به ۲۹۰۹۲۰ تن رسید. دلیل افزایش واردات نفتا به سنگاپور در هفته گذشته، افزایش واردات از منطقه خاورمیانه بود که تا ۲۶۶ درصد افزایش یافته و به ۶۹۲۴۰ تن رسید.

همچنین واردات نفتا از کره جنوبی به ۴۹۵۷۹ تن رسید که در هفته قبل از آن هیچگونه وارداتی از کره جنوبی به سنگاپور صورت نگرفته بود. در این هفته صادرات نفتای سنگاپور به ۱۳۲۷۴۵ تن رسید که ۲۱۶ درصد نسبت به صادرات نفتا در هفته قبل از آن افزایش داشته است.

تقاضای زیاد برای خرید سوخت‌ جت باعث افزایش تمایل به خرید می گردد ولی از سوی دیگر افزایش عرضه در بازار نیز می‌تواند باعث کاهش قیمت های سوخت جت گردد. بازار سوخت‌ جت و کروسین آسیا در هفته گذشته بازار با ثبات و همراه با تقاضای زیاد برای خرید از سوی خریداران بود ولی از آنجا که شرکت های پالایشی با ظرفیت بالا مشغول تولید هستند نگرانی از افزایش عرضه و کاهش قیمت در بازار دیده می شود. 

سنگاپور بزرگترین صادر کننده سوخت جت

ذخایر اقتصادی فرآورده‌های‌ میان‌ تقطیر در سواحل سنگاپور در هفته ۱۱ تا ۱۷ می اندکی کاهش یافت و به ۷.۴۷ میلیون بشکه رسید که پایین ترین سطح در یازده هفته گذشته بوده است.

این هفتمین هفته متوالی است که ذخایر فرآورده های میان تقطیر در سنگاپور روند کاهشی دارد. ذخایر ترکیبی گازوئیل و سوخت جت آخرین بار در هفته منتهی به ۱ مارس ۷.۲۱ میلیون بشکه بوده است. 

در هفته منتهی به ۱۹ می قیمت انواع بنزین با در جات متفاوت اکتان در حدود یک دلار در پایانه سنگاپور افزایش یافت. قیمت کروسین و گازوییل نیز افزایش بسیار جزئی و اندک و نفتا نیز کاهش جزئی داشت. 

در هفته منتهی به ۱۷ می سنگاپور با صادرات ۷۱۸۷۱ تن بزرگترین صادر کننده سوخت‌جت و کروسین بود در حالی که فقط ۳۴ تن واردات داشت. بیشترین صادرات سنگاپور به استرالیا ویتنام و آمریکا و واردات سنگاپور از بلژیک و فرانسه صورت گرفت. 

افزایش ذخایر فرآورده های نفتی فجیره

ذخیره سازی فرآورده های نفتی در بندر فجیره امارات در روز ۱۵ می برای دومین هفته متوالی افزایش یافت و به بالاترین سطح خود در ۵ ماه اخیر رسید. ذخایر سوخت‌ جت دیزل و سایر فرآورده های میان‌ تقطیر در این پایانه ۳۵ درصد افزایش داشته است. 

کل‌ ذخایر فرآورده های نفتی پایانه فجیره با ۷.۵ درصد رشد در هفته دوم ماه می به ۲۴.۹ میلیون‌ بشکه ‌رسیده است که هیچگاه از نوامبر سال ۲۰۲۱ تاکنون تا این حد افزایش نداشته است. کل ذخایر نفتی فجیره از پایان سال ۲۰۲۲ تاکنون ۲۰ درصد افزایش یافته است.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع: www.spglobal.com

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *