بحران بانکی باعث فرار سرمایه ها از نفت به طلا شد

بحران بانکی باعث فرار سرمایه ها از نفت به طلا شد

بحران بانکی

فروپاشی ناگهانی بانک سیلیکون ولی کل بخش مالی را دچار شوک کرده و بزرگترین ورشکستگی بانکی از زمان بحران مالی سال 2008 تاکنون را رقم زد. ورشکستگی سیلیکون ولی که تنها بانک سهامی عام بود که به مدت چهار دهه بر استارت‌ آپ ‌ها متمرکز شده بود، جامعه سرمایه‌ گذاری را متزلزل کرده و استارت‌ آپ‌ ها را در بحران قرار داد. بازارهای انرژی نیز از این بحران در امان نیستند و بهای نفت در پی بحران بانکی متعاقب آن به پایین ترین حد چند ساله سقوط کرده است.

قیمت نفت با کاهش بهای وست تگزاس اینترمدییت از 80.46 دلار در هر بشکه تنها 10 روز قبل از محدوده 67 دلاری شدیدا سقوط کرد، در حالی که برنت از 86.18 دلار در هر بشکه به 73 دلار کاهش یافت و این افت قیمت آخرین بار در دسامبر 2021 ثبت شده بود.

تحلیلگران کامادیتی استاندارد چارترد هشدار دادند که قیمت نفت به دلیل تأثیرات گاما هجینگ (پوشش گاما: یک استراتژی در قراردادهای اختیار معامله (Options) است که توسط معامله گران به ندرت برای آپشن هایی که به تاریخ انقضا نزدیک هستند، برای پیشگیری از زیان استفاده می شود) شدیدا سقوط کرد، در حالی که بانک‌ ها نفت می‌ فروشند تا آپشن ‌های خود را مدیریت کنند.

تحلیلگران کالا در استاندارد چارترد به این نتیجه رسیدند که فروش نفت خام سنگین و بنزین همراه با سرمایه گذاری در فلزات گرانبها تا چهار روز پس از فروپاشی سیلیکون ولی رونق داشته است اما شش روز قبل از آن، برنت به پایین ترین سطح 14 ماهه خود یعنی 70.12 دلار در هر بشکه رسید.

در واقع، نقره و طلا شاهد افزایش خالص در خرید بودند، در حالی که سایر گریدهای نفت خام و فراورده های خام به‌ استثنای نفت گرمایشی و گاز طبیعی، شاهد افزایش خالص در موقعیت فروش بودند. در همین دوره، فروش خالص چهار قرارداد اصلی برنت و وست تگزاس اینترمدیت در هفته منتهی به 14 مارس به رقم خیره کننده 128.1 میلیون بشکه رسید.

در همین حال، شاخص positioning نفت خام استاندارد چارترد از 41.6 به منفی 67.0 رسید که بیشترین کاهش یک هفته ای در شش سال گذشته بود، در حالی که همین شاخص بنزین با 36.4 کاهش به منفی 6.6 رسید که برای اولین بار در 20 ماه گذشته منفی شد.

جای تعجب نیست که چرا قیمت طلا از 10 مارس تقریباً 9 درصد افزایش یافته و اکنون به 1995 دلار در هر اونس رسیده است، در حالی که قیمت نقره بیش از 16 درصد افزایش یافته و تا 23.35 دلار در هر اونس معامله می شود.

نگرانی های بانکی همچنان ادامه دارد

پیش از این، تحلیلگران استاندارد چارترد تصور می کردند بازار به طور کامل سقوط کرده است اما هشدار دادند اگر کمیته بازار آزاد فدرال رزرو نرخ بهره خود را تا بیش از 25 واحد افزایش دهد، ممکن است قیمت ها به پایین ترین سطح ممکن برسند.

پس از اینکه افزایش نرخ بهره فدرال رزرو مطابق با انتظارات بود، از نگرانی بازارها کاسته شد. فدرال رزرو همچنین نشان داد که چرخه فعلی افزایش نرخ بهره رو به پایان است. استاندارد چارترد انتظار دارد که اثرات گاما هجینگ هفته گذشته با بازخرید پوزیشن های بانکی معکوس شده و در نتیجه، این بازگشت کوتاه مدت تقویت شود.

از این گذشته، تحلیلگران این بانک معتقد هستند که بهای نفت تا حد زیادی با تغییر سیاست های راهبردی (استراتژیک) نفت اوپک و کشورهای مصرف کننده تعیین می شود. با این حال، قیمت نفت پس از یک دوره بازگشت کوتاه مدت، همچنان برای فروش تحت فشار است، به طوری که نفت خام وست تگزاس اینترمدیت و برنت 2.5 درصد در روز جمعه کاهش داشتند.

ظاهراً نگرانی های بانکی به پایان نرسیده است و این وضعیت ممکن است برای مدتی باقی بماند. به نظر می ‌رسد بازار در حال واکنش به برخی دیگر از درام‌ های بانکی است که در حال وقوع هستند و به موجب آنها، سهام دویچه بانک آلمان در روز جمعه پس از افزایش سوآپ‌ های پیش‌ فرض اعتباری آن، ۱۱ درصد سقوط کرد.

سوآپ اعتباری برای بیمه کردن بدهی بانکی در برابر ریسک نکول (یا ریسک اعتباری یکی از مهمترین ریسک های بازار مالی است که در آن طرف دریافت کننده پول در معامله به تعهدات خود عمل نمی کند و از پرداخت بدهی سرباز می زند) استفاده می شود و افزایش نرخ ها به این معنی است که بازار تصور می کند خطر نکول بانک مرکزی در حال افزایش است.

این درحالی است که کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا به رهبران اتحادیه اروپا اطمینان خاطر داده بود که بخش بانکی منطقه یورو به دلیل نقدینگی بالا، سرمایه فراوان و اصلاحات پس از 2008 انعطاف پذیر است.

سوال این است که آیا موج اخیر ورشکستگی‌ ها و بحران‌ های بانکی همچون فروپاشی ناگهانی بانک سیلیکون ولی و بحران نقدینگی در غول بانکی کردیت سوئیس، می‌تواند به‌ عنوان رویدادهای “نامتعارف” نادیده گرفته شوند یا نشان‌ از وقوع یک بحران مالی جهانی دیگر هستند. در حال حاضر بازارها جوّ آشفته ای دارند و نمی دانند چه باید کرد.

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

منبع: اویل پرایس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *