جدیدترین تحولات بازار قیر در اولین هفته معاملاتی اوت

جدیدترین تحولات بازار قیر در اولین هفته معاملاتی اوت

جدیدترین تحولات بازار قیر در اولین هفته معاملاتی اوت به تحلیل بازار نفت و گاز:

بازار قیر اروپا در اولین هفته از اوت

به گزارش بازار نفت و گاز قیمت محموله های قیر حمل شده توسط کامیون در بازارهای شمال غرب و مرکز اروپا پس از افت شدید بهای HSFO در جولای، به شدت کاهش یافت اما قیمت های صادراتی در اولین هفته از اوت نسبتا ثابت گزارش شدند. کاهش بیش از 120 دلاری در جولای در مقایسه با ژوئن در بارج های HSFO روتردام فشار شدیدی بر پالایشگاه ها و سایر تأمین کنندگان وارد کرد و باعث شد قیمت محموله های قیر داخلی در بازارهای کلیدی شمال غرب اروپا همانند بنلوکس، بریتانیا، فرانسه و آلمان به شدت سقوط کند.

با به حداقل رسیدن تقاضای ماه اوت در بسیاری از نقاط شمال و مرکز اروپا، به استثنای بازارهای بالتیک و اسکاندیناوی که همچنان پویا باقی مانده اند، ضررهای سنگینی برای کامیون های قیر به ثبت رسیده است که بزرگترین آنها برای بازار بنلوکس با 50 یورو کاهش است. قیمت های داخلی در مناطق آلمان به طور متوسط حدود 20 یورو در هر تن ریزش داشت، با اینکه ارزیابی های تحویلی در فرانسه و بریتانیا به ترتیب با 30 یورو و 10 پوند کاهش گزارش شدند چون که تمام این بازارها شاهد زیان های ماهانۀ سنگینی در ماه جولای بودند.

قیمت های هفتگی صادرات نیز در چندین بازار اروپای مرکزی به حداقل رسید زیرا کاهش معمول قیمت ها با تعطیلات تابستانی در برخی بازارها به ویژه رومانی همراه بود. شاخص قیمت اروپای مرکزی آرگوس، متشکل از 6 مجموعه ارزیابی صادرات کامیون برون مرزی، با 16 یورو ریزش به 578-568 یورو در هر تن تحویل درب کارخانه رسید که در ادامه، منجر به کاهش 25 یورویی قیمت های صادراتی در مجارستان شد.

قیمت کامیون های قیر گرید pen 70/50 و 100/70 از پالایشگاه ماژیکیای PKN اورلئون در لیتوانی در 5 آگوست (اوت) برابر با 14 مرداد 600 یورو بود که این رقم برای گریدهای 150/100 و 220/160 حدود 635 یورو در هر تن برابر با همان سطح یک هفتۀ قبل گزارش شد. حق بیمه محموله بالتیک به بارج های HSFO روتردام بین 30-25 دلار در تن fob بدون تغییر ارزیابی شد اما از طرفی، افزایش فعالیت ها و تقاضای قیر در کشورهای بالتیک دسترسی به محموله های صادراتی از کلایپدا و لیپاجا را محدود می کرد.

مبهم بودن قیمت های قیر مدیترانه

بهای محموله های قیر مدیترانه در اولین هفته از ماه اوت مسیر مشخص ندارند زیرا افزایش قیمت های HSFO و قیر در مواجهه با افت قیمت های آتی نفت خام در هفته منتهی به 5 اوت، جایگاه خود را حفظ کردند. تقاضای قیر منطقه ای مختلط باقی ماند و تأمین کنندگان در شرق مدیترانه بیشتر از همتایان غربی خود در عرضه حجم با مشکل مواجه شدند. از طرفی، محبوبیت مداوم بازارهای نیمکرۀ غربی و آربیتراژ باز ترانس آتلانتیک باعث شد تا نفتکش های بیشتری در مسیرهای غرب در تردد باشند.

محموله 30.100 dwt بلک اسمیت که در پایانۀ ترکی الیگا بارگیری شده بود، قبل از توقف در پایانه پوما انرژی در کادیز اسپانیا برای ترکیب (بلندینگ) قیر و ارتقاء در آنجا، در 9 اوت برابر با 18 مرداد به مقصد سواحل شرقی ایالات متحده می رسد. تاریخ حرکت نفتکش روبیس آسفالت بیتو آتلانتیک با ظرفیت 45.986 dwt (Deadweight Tonnage) که هم در آلیگا و هم در کادیز بارگیری شده بود، 5-4 اوت اعلام شد. تصور می شد پیش از حرکت نفتکش، ممکن است نخلیه بخشی از محموله در پایانه پوما انجام شود و مقصد نهایی آن به احتمال زیاد قاره امریکا باشد، اما این مطلب هنوز تأیید نشده است.

جدیدترین تحولات بازار قیر در اولین هفته معاملاتی اوت

جدیدترین تحولات بازار قیر در اولین هفته معاملاتی اوت

تأثیرپذیری بازار قیر افریقا از ایران

بهای قیر در بسیاری از بازارهای جنوب افریقا شیب نزولی داشتند چون با افزایش قیمت های صادراتی ایران، روند قیمت ها در بازارهای شرق افریقا شدیدا تحت تأثیر قرار گرفتند. با اینکه میتوان براساس جو بازار و نشانه های آن بهبود فعالیت و تقاضا را در جنوب افریقا مشاهده کرد، اما این المان ها در بازارهای شرق و غرب افریقا با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری کنیا در 9 اوت یعنی 18 مرداد فروکش کرده اند. علاوه براین، با آغاز فصل بارندگی در غرب این قاره، پروژه های ساخت و ساز در این منطقه محدود شده است.

خاورمیانه قیمت قیر سنگاپور را پایین کشید

قیمت قیر سنگاپور در اواخر اولین هفته از اوت کاهش یافت زیرا نگرانی ها از عرضۀ بیشتر و ورود محموله های خاورمیانه بازار این کشور را تحت فشار قرار داد. این بازار اگرچه مسیر مشخصی نداشت و برخی از فروشندگان هم به معامله با خریداران چینی تمایل داشتند، بسیاری از خریداران در این هفته از بازار کنار گرفتند.

جدول قیمت قیر

طبق ارزیابی های آرگوس، ترافیگورا پیشنهاد محموله 3.000 تنی را برای بارگیری در 7-3 سپتامبر با قیمت 570 دلار در هر تن fob سنگاپور ارائه داد. انتظار می رود که علت اصلی افزایش عرضه پالایشگاه های مستقر در سنگاپور، افزایش نرخ تولید باشد. اما افزایش عرضه از خاورمیانه که در دو ماه گذشته مشاهده شد، همچنان فروشندگان این منطقه را تحت فشار قرار داده است.

بهبود نسبی بازار ایران

با تقویت ارزش پولی ریال در برابر دلار، قیمت های صادراتی ایران در میان رقابت شدید خریداران خوراک VB در IME بهبود یافت. اکثر تأمین کنندگان به دلیل چشم انداز نامشخص بازار، معاملات را به تعویق انداخته و محموله ای به بازار عرضه نکردند. فعالان بازار انتظار دارند قیمت VB در هفته آینده رشد خوبی را تجربه کند.

پیش بینی می شود حجم بارگیری ها با بسته شدن بنادر در تعطیلات عاشورا کند شده و معاملات از 9 آگوست برابر با 18 مرداد از سر گرفته شود. قیمت محموله های قیر فله در این هفته حدود 20 دلار در هر تن رشد داشت و تأمین کنندگان محموله هایی را با نرخ 315-302 دلار در هر تن fob بندرعباس برای تحویل فوری عرضه کردند؛ در حالی که اکثر خریداران از رزرو محموله خودداری کردند و تنها چند محموله فله با قیمت 305-302 دلار در هر تن fob فروخته شد.

جمع بندی مطالب

قیمت محموله های قیر حمل شده توسط کامیون در بسیاری از بازارهای اروپا در ماه اوت به شدت کاهش یافت در حالی که قیمت محموله های صادراتی ثابت ارزیابی شد. با کاهش بهای قیر سنگاپور در اولین هفته از ماه اوت، اختلاف قیمت بین سنگاپور و ایران اندکی کاهش یافت.

قیمت کامیون های قیر در بازارهای شمال غرب و مرکز اروپا پس از افت شدید ارزش HSFO در ماه جولای به حداقل رسید در حالی که قیمت قیر در هفته اول اوت نسبتا ثابت بود. در مدیترانه هم بهای قیر مسیر چندان مشخصی نداشت و تأمین کنندگان در شرق مدیترانه نسبت به همتایان خود در غرب مدیترانه، در عرضه محموله با مشکل مواجه هستند.

با ادامه خرید از قاره امریکا و آربیتراژ آزاد ترانس آتلانتیک، محموله های بیشتری را به بازار غرب سوق داد. قیمت ABX 1 سنگاپور در پی افت قیمت نقت خام، به پایین ترین سطح در شش ماه گذشته رسید اگرچه بهای HSFO انعطاف پذیرتر بود. بهای قیر در بازارهای جهانی از این جهت تحت فشار قرار گرفت که ارسال محموله های بسیار ارزان تر از خاورمیانه به جنوب شرق آسیا تا ماه اوت ادامه یافت و تخمین زده می شود که 50-40 هزار تن دیگر به این منطقه وارد شود. بیشتر بازارهای افریقای جنوبی سیر نزولی قیمت ها را نشان دادند اگرچه با افزایش قیمت های صادراتی ایران، بازارهای شرق آسیا عمدتآ تحت تأثیر قرار گرفتند.

لینک منبع مقاله

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *