بومی‏‏‏‏‏‏‌سازی ۸۴کاتالیست از ۹۹گونه

,
بومی‏‏‏‏‏‏‌سازی ۸۴کاتالیست
بومی‏‏‏‏‏‏‌سازی ۸۴کاتالیست از ۹۹گونه؛ در نهمین جشنواره جایزه تعالی صنعت پتروشیمی که با شعار «دانش‌‌‌‌‌‌‌محوری، سرآمدی و توسعه‌پایدار» برگزار شد، از شرکت‌های فعال در صنعت پتروشیمی که در ادامه زنجیره ارزش‌افزوده قدم برداشتند یا در خودکفایی اقدام موثری انجام دادند، تجلیل شد. این مراسم برای رصد توانایی شرکت‌های صنعت پتروشیمی برگزار می‌شود و ضمن تجلیل، به معرفی شرکت‌های موفق در صادرات محصولات پتروشیمی می‌پردازد. به گفته رئیس شورای سیاستگذاری جایزه تعالی، توانمندسازی داخلی و ایجاد بانک اطلاعاتی شاخص‌های صنعت پتروشیمی و حمایت از شرکت‌های دانش‌‌‌‌‌‌‌بنیان و ساخت داخل، به‌عنوان سرلوحه نهمین دوره جایزه تعالی قرار داشتند.
به گفته مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی برخی از این شرکت‌ها کاتالیست‌‌‌‌‌‌‌هایی تولید کردند که علاوه‌بر کمک به خودکفایی واحدهای پتروشیمی داخلی، با ارائه لایسنس به کشورهای منطقه یک دیپلماسی موفق اقتصادی را به اجرا گذاشته‌اند. ۹۹ نوع کاتالیست در صنعت پتروشیمی استفاده می‌شود که ۱۹۲میلیون دلار ارزش دارد. از این تعداد ۸۴ نوع آن بومی‌‌‌‌‌‌‌سازی شده‌است و تا پایان دولت سیزدهم ۱۵نوع باقی‌مانده نیز در داخل کشور ساخته می‌شود. رئیس شورای سیاستگذاری جایزه تعالی هم این مراسم را به‌عنوان یک مدل و استفاده از ظرفیت‌های آن را مانند یک فرصت دانست. در مراسم نهمین‌جایزه تعالی صنعت پتروشیمی که با هدف تجلیل و معرفی شرکت‌های موفق این صنعت برگزار شد، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اهمیت زنجیره ارزش‌افزوده در این صنعت گفت: ۲۰ طرح پتروشیمی با هدف تکمیل زنجیره ارزش تعریف شده‌است.

مرتضی شاهمیرزایی با اشاره به اینکه باید تمامی استانداردها در واحدهای صنعتی لحاظ شود، اظهار کرد: از زمان بهره‌‌‌‌‌‌‌برداری از اولین مجتمع پتروشیمی در سال‌۴۶ تاکنون به‌جایگاه رفیعی دست پیدا کردیم. شاهمیرزایی با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی صنعتی پیشرو و پیشران است، گفت: اکثر سهام پتروشیمی‌‌‌‌‌‌‌ها مربوط به سهام عدالت یا هلدینگ‌‌‌‌‌‌‌های پتروشیمی است. ما در منطقه ویژه و دوره خاصی قرار داریم. معاون وزیر نفت به موضوع خوراک پتروشیمی‌‌‌‌‌‌‌ها اشاره کرد و ادامه داد: هلدینگ‌‌‌‌‌‌‌ها برای تامین خوراک پایدار، وارد بخش‌های بالادستی و تولید نفت و گاز شده‌اند. مناطق نفت‌خیز جنوب و بخش بالادستی آماده ارائه بسته برای تضمین خوراک پتروشیمی‌‌‌‌‌‌‌ها هستند. شاهمیرزایی با بیان اینکه در زمستان امسال مشکل تامین خوراک وجود داشت، گفت: حدود ۲۵۰‌میلیون متر‌مکعب گاز در اوج مصرف کسری داریم و اثر آن در زمستان که سرما ماندگار و گسترده بود، باعث شد تا بسیاری از مجتمع‌‌‌‌‌‌‌های پتروشیمی تعمیرات اساسی خود را در این فصل انجام دهند.

در شرایط کنونی ۶طرح صنعت پتروشیمی آماده بهره‌برداری رسمی است. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکید کرد: با بهره‌‌‌‌‌‌‌برداری از این طرح‌‌‌‌‌‌‌ها، ظرفیت نصب شده صنعت پتروشیمی به ۹۴‌میلیون ‌تن می‌رسد. وی با اشاره به اینکه طرح‌های برنامه هفتم توسعه نیز با سرعت در حال اجرا است، ادامه داد: از جنوب‌شرقی‌‌‌‌‌‌‌ترین نقطه کشور تا هاب‌‌‌‌‌‌‌های دیگر شامل(مناطق) انرژی‌بر پارسیان، عسلویه و ماهشهر طرح‌ها در حال اجرا است. شاهمیرزایی تصریح کرد: ۶۸ طرح پتروشیمی در کشور وجود داشت که با توجه به سیاست تکمیل زنجیره ارزش، ۲۰‌طرح ملی خودکفایی تعریف‌شده تا با اجرای آنها به تکمیل زنجیره ارزش کمک شود. معاون وزیر نفت افزود: طرح‌های زنجیره ارزشی که پیشنهاد شد مورد تصویب هلدینگ‌‌‌‌‌‌‌ها قرار گرفته و تامین‌مالی و دانش فنی آنها نیز در حال انجام است و با تکیه بر ظرفیت‌های دانش‌بنیانی در کشور این طرح‌ها اجرا خواهد شد.

منبع: دنیای اقتصاد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *