تحلیل آرگوس از چالش های بازار جهانی گازوئیل پس از تحریم های اروپا علیه روسیه

چالش های بازار جهانی گازوئیل

ممنوعیت واردات نفت روسیه از سوی اتحادیه اروپا، بازار گازوئیل این قاره را به شدت تغییر داده و ابزارهای قیمت گذاری موجود را از واقعیت های تجارت جدا کرده است. کشورهای اتحادیه اروپا قبلاً به شدت به گازوئیل روسیه وابسته بودند که از نظر کیفیت نسبتاً ثابت بود و عمدتاً با نفتکش های 30 هزار تنی حمل می شد که اکثر بنادر قادر به پذیرش آن بودند.
شکاف عرضه از زمان اجرایی شدن تحریم های اتحادیه اروپا با واردات نفتکش های بزرگتر از مناطق دورتر و با کیفیت های متفاوت جبران شده است.

چالش های بازار جهانی گازوئیل

مساله مهمتر نحوه قیمت گذاری گازوئیل در بازارهای بین المللی پس از اعمال تحریم های اتحادیه اروپا علیه مسکو است. به نظر می رسد روند قیمت گذاری گازوئیل در بازارهای جهانی به طور فزاینده ای از واقعیت های تجاری فاصله گرفته است.

محموله های بزرگ 100 هزار تنی در حال حاضر اکثر جریان ورودی به اتحادیه اروپا را تشکیل می دهند که 15 تا 20 درصد تقاضا را شامل می شود، در حالی که نفتکش های متوسط 40 هزار تنی و کشتی های هندی 30000 تنی به طور مشترک بین 10 تا 15 درصد از تقاضا را تشکیل می دهند.

تنها تعداد محدودی از بنادر اروپایی توانایی پذیرش محموله های بزرگ و متوسط گازوئیل را دارند و این بدان معناست که محموله های بزرگ و متوسط گازوئیل هم اکنون با تخفیف های زیادی نسبت به محموله های کوچک داد و ستد می شود.

این در حالی است که خریداران محموله های بزرگ گازوئیل نیز گزینه های چندانی برای خرید در بازار ندارند. حتی خریدارانی که می‌توانند محموله‌های بزرگ‌تر را جابجا کنند، به زمان بیشتری برای پردازش مقدار بالاتر محصول هنگام رسیدن به بندر نیاز دارند.

تغییر در اندازه محموله های وارداتی به این معنی است که مرکز تجاری و ذخیره سازی آمستردام-روتردام آنتورپ نقش مهمی را در شمال غرب اروپا در تبدیل واردات محموله های بزرگ به محموله های کوچک ایفا می کند.

قیمت محموله های گازوئیل نیز بسته به مبدا تولید آن می تواند متفاوت باشد. گازوئیل با منشاء اتحادیه اروپا نسبت به محصولات هندی یا اماراتی برتری قیمتی نسبی دارد، زیرا تعدادی از خریداران، از جمله کرواسی، نیاز دارند که محصول دریافتی از نفت خام غیر روسی پالایش شود.

خواص فیزیکی گازوئیلی که وارد اتحادیه اروپا می شود اکنون کمتر با نیازهای کشورهای مصرف کننده، سازگار است. گازوئیل روسی در تمام طول سال دارای خواص نسبتاً مقاوم در برابر سرما بود. اما گازوئیل تولیدی چنین کیفیتی را نداشته و از نظر خروجی انعطاف پذیری کمتری داشته و در نتیجه ارزش کمتری دارد.

هم اکنون حجم محموله های بزرگ گازوئیل وارداتی به بنادر اروپایی شش برابر بیشتر از محموله های کوچک است. در واقع محموله های بزرگ که از مسیرهای دورتر وارد اروپا می شود، اکنون بخش عمده و اصلی تقاضای این قاره را تامین می کند.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع: www.argusmedia.com

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *