رشد 5.5 تا 7 درصدی مصرف گاز طبیعی چین در سال 2023

رشد 5.5 تا 7 درصدی مصرف گاز طبیعی چین در سال 2023

بر اساس گزارش “توسعه گاز طبیعی چین در سال 2023” که از سوی انجمن ملی انرژی منتشر شده، مصرف سالانه گاز طبیعی چین در سال 2023 به 385 میلیارد مترمکعب تا 390 میلیارد مترمکعب خواهد رسید که نشانگر افزایش 5.5 تا 7 درصدی نسبت به سال 2022 خواهد بود.

مصرف گاز طبیعی چین در سال 2022 میلادی با افت 1.2 درصدی روبرو شده بود. در این گزارش آمده است که گاز شهری و تولید برق محرک های اصلی رشد مصرف چین خواهند بود و انتظار می رود تقاضای بخش تجاری، حمل و نقل و گرمایش به میزان قابل توجهی در تقاضا برای گاز شهری نقش داشته باشد.

افزایش مصرف گاز برای تولید برق ناشی از رشد تعداد نیروگاه های گازسوز و افزایش تقاضا در طول فصل تابستان است. با این حال، بسته به نوسانات قیمت گاز در نیمه دوم سال 2023، تقاضا از سوی کاربران صنعتی نسبت به قیمت حساس خواهد بود.

در این گزارش آمده است: “در نیمه دوم سال 2023، انتظار می رود بازار جهانی گاز تحت تاثیر تعادل مجدد عرضه و تقاضا در اروپا قرار گیرد . با توجه به ذخایر بالای موجود در اروپا و ایالات متحده، عرضه بین‌المللی گاز طبیعی امیدوارکننده به نظر می‌رسد.

این سازمان که یکی از تنظیم‌کننده‌های اصلی بازار انرژی چین است، افزود: انتظار می‌رود عرضه گاز طبیعی در چین عمدتاً به دلیل تولید داخلی بالاتر و افزایش عرضه گاز خط لوله از مسیر شرقی چین-روسیه افزایش یابد و واردات ال ان جی از سر گرفته شود.

استراتژی گاز طبیعی چین شامل تقویت تولید گاز داخلی و قراردادهای بلندمدت، تکمیل شده با واردات ال ان جی از بازار نقدی، برای کاهش نوسانات و حفظ ثبات قیمت است.
افزایش تولید در سال 2022

در این گزارش آمده است که در سال 2022، چین 220.1 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی تولید کرد که افزایش 6 درصدی نسبت به سال گذشته را نشان می‌دهد که از رشد سالانه 10 میلیارد مترمکعبی برای ششمین سال متوالی پیشی گرفته است.

بر اساس این گزارش، دولت چین قصد دارد در بلندمدت، وابستگی و اتکا به گاز طبیعی خانگی را بیش از 50 درصد نگه دارد و از گاز طبیعی به عنوان ابزاری برای تامین تقاضای بالای برق استفاده کند.

قراردادهای بلندمدت نقش مهمی در تضمین ثبات عرضه دارند و شرکت‌های چینی در سال 2022 نزدیک به 17 میلیون تن در سال قراردادهای خرید و فروش بلندمدت ال ان جی امضا کردند، که قراردادهای فوب نزدیک به 60 درصد از کل را برای بهینه‌سازی عرضه در میان افزایش قیمت‌ها تشکیل می‌دهند.

در این گزارش آمده است چین فعالانه در حال بررسی گزینه های انرژی تجدیدپذیر مانند باد، خورشیدی و برق آبی برای تنوع بخشیدن به منابع انرژی است، اما زغال سنگ همچنان نقش مهمی را به عنوان آخرین راه حل در طول بحران انرژی برای تضمین ثبات ایفا می کند.

مجموع مصرف گاز طبیعی چین در سال 2022 به 364.6 میلیارد مترمکعب رسید که تا حدودی به دلیل محدودیت های مربوط به بیماری همه گیر، 1.2 درصد نسبت به سال قبل کاهش داشت. گاز طبیعی 8.4 درصد از کل مصرف انرژی اولیه را به خود اختصاص داده است که نسبت به سال قبل 0.5 درصد کاهش داشته است.

سهم گاز شهری به 33 درصد از کل مصرف گاز طبیعی رسید، اما سهم بخش صنعت، تولید برق گاز طبیعی و صنایع شیمیایی به ترتیب به 42، 17 درصد و 8 درصد در سال 2022 کاهش یافت.

واردات گاز طبیعی چین در سال 2022 با 9.9 درصد کاهش به 150.3 میلیارد مترمکعب رسید. تامین کنندگان اصلی ترکمنستان، استرالیا، روسیه، قطر و مالزی بودند که 81 درصد از کل حجم را به خود اختصاص دادند. واردات ال ان جی در سال 2022 با 19.5 درصد کاهش به 87.6 میلیارد متر مکعب رسید. تامین کنندگان اصلی استرالیا، قطر، مالزی، روسیه، اندونزی، پاپوآ گینه نو و ایالات متحده بودند.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع مقاله

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *