ترجیح رشد اقتصادی چین به گذار انرژی

ترجیح رشد اقتصادی چین به گذار انرژی

چین رشد اقتصادی را به گذار انرژی ترجیح داد

با آغاز به کار کنگره ملی خلق چین در روز 5 مارس، پکن با تلاش برای دستیابی به رشد اقتصادی 5 درصدی در سال جاری، عملا اقتصاد را به گذار انرژی ترجیح داده است.

با کاهش رشد تولید ناخالص داخلی به کمتر از 3 درصد در سال گذشته -که پایین ترین سطح از سال 1976 به استثنای بحران کویید-19 در سال 2020 بوده- مصرف سوخت های فسیلی در مسیر رشد و رونق قرار گرفته و این مساله ممکن است روند گذار انرژی را به حاشیه براند.

اقتصاد در اولویت قرار دارد

لی کی کیانگ نخست وزیر چین در گزارش سالانه دولتی خود، هدف رشد تولید ناخالص داخلی 5 درصدی چین در سال 2023 را اعلام کرد که این میزان کمتر از آن چیزی است که برخی از اقتصاددانان انتظار داشتند.

انتظار می رود چین به راحتی به این رقم و حتی فراتر از آن دست پیدا کند و از هرگونه موج جدید کووید-19 و یا سایر رویدادهای غیرمنتظره جلوگیری کند.

در واقع هدف رشد تولید ناخالص داخلی یک انتخاب معقول و منطقی است، زیرا اقتصاد چین در طول سال ها با شرایط گوناگونی مواجه شده است. بانک Nomura Securities روز دوشنبه اعلام کرد: انتظار داریم که رشد تولید ناخالص داخلی چین در سال جاری از 3 درصد در سال گذشته به 5.3 درصد افزایش یابد.

کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات چین، در گزارشی که در 5 مارس منتشر شد، اعلام کرد: چین خواهان ترویج توسعه سالم صنعت شیمیایی به روشی مدرن و سالم می باشد و به دنبال آن پایگاه ها و شرکت های پتروشیمی در سطح جهانی را توسعه خواهد داد.

کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات چین

کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات چین

تقاضای بنزین و سوخت جت به شدت افزایش یافته است زیرا لغو محدودیت‌های کووید-19 باعث هجوم مردم به جاده ها و خیابان ها شده است.

کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات چین افزود: تلاش هایی برای پیشبرد کاربرد باتری در وسایل نقلیه الکتریکی، ترویج استفاده از خودروهای سلول سوختی، و توسعه پایدار و سالم صنعت باتری خودروهای برقی در حال انجام است.

همچنین سرمایه گذاری در صنعت فتوولتائیک و صنعت برق هیدروژنی نیز برنامه ریزی شده است.

حفظ منابع زغال سنگ

نیروگاه های زغال سنگ در سال 2021 در بحبوحه کمبود برق و در شرایطی که امواج گرما و خشکسالی انرژی آبی را محدود کرده بود به کمک آمدند و این عامل باعث شد که پکن همچنان به وجود زغال سنگ نیاز داشته باشند و عاملی جذاب برای پکن باشد.

“لی” در ادامه گفت: نقش زغال‌سنگ به‌عنوان منبع اصلی انرژی باعث شد ظرفیت تولید زغال‌سنگ را افزایش دهیم و حمایت از نیروگاه‌ها و شرکت‌های تأمین حرارت را به عنوان منبعی برای تامین انرژی بیشتر کنیم.

بر اساس گزارش اداره ملی آمار چین، سهم بازار زغال سنگ در در تولید انرژی طی سال گذشته 0.2 افزایش یافته و به 56.2 درصد رسیده است که این میزان برای اولین بار است که در طی یک دهه به این رقم رسیده است. زغال سنگ که 68.5 درصد از تولید انرژی چین در سال 2012 را تشکیل می داد، در سال 2021 به 56 درصد کاهش یافت.

با این حال، انرژی های تجدیدپذیر نیز سهم خود را از منابع مختف انرژی چین افزایش داده اند.

لی خاطرنشان کرد: ظرفیت انرژی تجدیدپذیر از 650 میلیون کیلووات به بیش از 1.2 میلیارد کیلووات در سال گذشته افزایش یافته است و سهم انرژی پاک در کل مصرف انرژی از 20.8 درصد به بیش از 25 درصد افزایش یافته است.

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

منبع: انرژی اینتلیجنس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *