آیا تقاضای نفت چین در سال جاری نا امیدکننده خواهد بود؟
بهبود اقتصادی چین رو به نزول است و نگرانیهای جدیدی از تقاضای نفت خام و سایر کالاها را ایجاد میکند که میتواند منجر به رشد کندتر از حد انتظار تقاضای جهانی نفت در سال جاری میلادی شود و قیمت نفت را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
پس از لغو محدودیتهای کووید، انتظار میرود چین بیش از نیمی از رشد تقاضای نفت جهان در امسال را به خود اختصاص دهد. با این حال، آمار تولید کارخانجات چین در هفته گذشته کمتر از پیشبینیها بود و اینکه فعالیتهای تولیدی ضعیفتر میتواند واردات انواع کالاهای چین در اواخر امسال را تحت تاثیر بگذارد.
شاخص مدیران خرید (PMI) چین در ماه می با 48.8 کاهش به پایینترین حد پنج ماه اخیر رسید که نشاندهنده انقباض شدیدتر در تولید کارخانجات است. فعالیت تولیدی برای دومین ماه متوالی کمتر از پیشبینیها بود.
کلاید راسل، ستوننویس رویترز، گفت دادههای ضعیف اقتصادی چین میتواند در عرض چند ماه در سایه صادرات پایین ظاهر شود اما این سوال برای بازار و تحلیلگران مطرح است که آیا برآوردها از رشد تقاضای نفت چین در سال جاری خوش بینانه بوده است یا خیر؟
علیرغم دادههای اقتصادی ضعیف چین که در هفتههای اخیر احساسات بازار نفت را پایین کشید، در پیشبینیهای رشد تقاضای نفت چین روند نزولی مشاهده نشد.
با توجه به بهبود چشمگیر چین، مقامات میتوانند محرکهای مالی و سیاستهای بهتری را برای بازگرداندن رشد اقتصادی این کشور به مسیر هدفگذاری شده انتخاب کنند.
محرک بیشتر میتواند فعالیت زیرساختی بیشتری را تحریک کند و تقاضای کالا را افزایش دهد. تحلیلگران همچنان بر این باورند که بازگشت واقعی چین در نیمه دوم سال با افزایش تقاضای سوخت جت و بنزین به لطف افزایش تحرک بازار، تقاضای قوی برای خوراک پتروشیمیها و بهبود فعالیتهای زیرساختی اتفاق خواهد افتاد.
هم اوپک و هم آژانس بینالمللی انرژی در آخرین گزارش ماهانه خود در ماه می به تقاضای چین خوشبین بودند. اوپک رشد تقاضای جهانی نفت چین را 2.3 میلیون بشکه در روز پیش بینی میکند، درحالیکه آژانس بینالمللی انرژی مصرف نفت چین در ماه مارس را 16 میلیون بشکه در روز ثبت کرد.
آژانس در گزارش هفته گذشته خود از بازار نفت گفت که بهبود چین همچنان فراتر از انتظارات است و پیشبینی رشد تقاضای جهانی نفت برای سال 2023 را افزایش داد. همچنین با اصلاح پیشبینی رشد خود تا 200 هزار بشکه در روز نسبت به ارزیابی ماه قبل، گفت تقاضای نفت جهان در سال جاری با افزایش 2.2 میلیون بشکهای در روز به رکورد 102 میلیون بشکه در روز میرسد.
وارن پترسون، رئیس استراتژی کالا در ING هفته گذشته در یادداشتی گفت “انتظار میرود چین بیش از 1 میلیون بشکه در روز از رشد 1.9 میلیون بشکه در روز تقاضای جهانی نفت در سال جاری را به خود اختصاص دهد”.
این واقعیت که انتظار میرود چنین سهم بزرگی از رشد تقاضا فقط مختص به یک کشور باشد، ریسک است و بازار نفت در ماههای اخیر شاهد نگرانیها درمورد بهبود گستردهتر بازار چین بوده است.
اگر تقاضای نفت چین ناامیدکننده باشد، میتواند تعادل جهانی را بهطور قابل توجهی تغییر دهد درحالیکه بازار آنطور که انتظار میرود فشرده (منقبض) نیست. با اینحال، رکود ایالات متحده میتواند بازار نفت را کمتر از آنچه که درحال حاضر انتظار میرود، تحت فشار بگذارد. ING درحال حاضر نگاه محتاطانهای به تقاضای نفت ایالات متحده در نیمه دوم سال دارد و پیشبینی میکند تقاضای نفت آمریکا در سال 2023 نسبت به سال گذشته ثابت بماند.
اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی
منبع: اویل پرایس
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.