افزایش قیمت نفت پس از انتشار آمارهای امیدوارکننده اقتصادی چین
آمارهای امیدوارکننده اقتصادی چین
قیمت نفت اوایل روز سه شنبه پس از افت 2 درصدی در جلسه قبل، اندکی افزایش یافت، زیرا داده های اقتصادی قوی بزرگترین واردکننده نفت خام جهان، چین، چشم انداز تقاضا را تقویت کرد.
نفت خام برنت با 23 سنت افزایش به 84.99 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 21 سنت افزایش 81.04 دلار معامله شده است.
دادههای رسمی نشان میدهد که اقتصاد چین در سه ماهه اول سریعتر از حد انتظار رشد داشته و رشد سالانه 4.5 درصدی را تجربه کرد زیرا سیاستگذاران به دنبال تقویت رشد اقتصادی پس از پایان محدودیتهای سختگیرانه COVID-19 در دسامبر حرکت کردند.
لئون لی، تحلیلگر CMC Markets، گفت: بهبود قابل توجه اقتصاد چین از افزایش اخیر قیمت نفت حمایت کرده است. وی افزود: علاوه بر این، ماه می، دوره اوج سفر فصلی در چین است و انتظار میرود تقاضا برای سوخت نسبت به سال گذشته افزایش بسیار زیادی داشته باشد.
توان عملیاتی پالایشگاه های چین در ماه مارس به سطوح بی سابقه ای افزایش یافت که نشان دهنده تقاضای قوی برای سوخت بود، زیرا پالایشگاه ها برای جذب تقاضای صادراتی قوی و ایجاد موجودی قبل از تعمیر و نگهداری برنامه ریزی شده، فعالیت های خود را افزایش دادند.
آژانس بین المللی انرژی (IEA) پیش بینی کرده است که چین بیشترین رشد تقاضای نفت خام در سال 2023 را به خود اختصاص خواهد داد. با این حال، هشدار داده است که کاهش تولید اعلام شده توسط تولیدکنندگان اوپک پلاس خطر کسری عرضه مورد انتظار در نیمه دوم سال را تشدید می کند و می تواند به مصرف کنندگان و بهبود اقتصاد جهانی آسیب برساند.
تحلیلگران بانک ملی استرالیا گفتند که قیمت نفت به دلیل تقویت دلار و افزایش بازدهی اوراق قرضه خزانهداری آمریکا تحت فشار باقی میماند.
دلار آمریکا همزمان با افزایش نرخ بهره تقویت شده است و معامله گران شرط می بندند که فدرال رزرو آمریکا نرخ وام خود را در ماه مه افزایش دهد، که می تواند امیدهای بهبود اقتصادی را کاهش دهد. دلار قویتر باعث میشود کالاهایی که به دلار قیمت دارند برای خریدارانی که ارزهای دیگر دارند گرانتر شود.
دادههای اداره اطلاعات انرژی روز دوشنبه نشان داد که انتظار میرود تولید نفت خام و گاز طبیعی ایالات متحده در هفت حوضه بزرگ شیل در ماه می به بالاترین حد خود برسد.
دادههای صنعت در مورد ذخایر نفت خام آمریکا در روزهای سهشنبه و چهارشنبه منتشر میشود، در حالی که نظرسنجی اولیه رویترز در روز دوشنبه نشان میدهد که ذخایر نفت خام آمریکا احتمالاً در هفته گذشته حدود 2.5 میلیون بشکه کاهش یافته است.
ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد بازار OANDA در یادداشت مشتری گفت: “بازار نفت به زودی باید با ترس از رکود مقابله کند، اما در حال حاضر باید یک تجارت متلاطم باشد.”
اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.