تقاضا نفت چین بار دیگر رکورد زد
تازه ترین آمارها نشان می دهد تقاضای نفت خام چین در آوریل به بیش از 16 میلیون بشکه در روز رسید و تنها یک ماه پس از عبور از مرز 15 میلیون بشکه برای اولین بار، رکورد جدیدی را ثبت کرده است.
این رشد تقاضا در شرایطی اتفاق افتاده است که پالایشگاه ها از حاشیه های سود فرآورده های پالایشی داخلی استفاده کردند و این روند با واردات خوراک خام ارزان قیمت روسیه نیز تقویت شده است.
انرژی اینتلیجنس بر اساس ظرفیت پالایشگاهی و واردات خالص 11 فرآورده های پالایشی، برآورد می کند که تقاضای نفت چین در ماه آوریل با 5 درصد رشد نسبت به مارس به 16.06 میلیون بشکه در روز رسیده است.
تقاضای ماه آوریل نیز نسبت به مدت مشابه 2022 افزایش 26.1 درصدی را نشان داد، زمانی که تقاضا در بحبوحه قرنطینه شدید دو ماهه کووید-19 در شانگهای شهری با 25 میلیون نفر جمعیت، سقوط کرد.
افزایش واردات مواد اولیه
دادههای ناامیدکننده اقتصادی در ماه آوریل نگرانیهایی را ایجاد کرده است که بازگشت مجدد چین پس از همهگیری ممکن است تضعیف شود. اما از نظر تقاضای نفت، آوریل یک ماه صعودی بود و تقاضا برای همه دستههای اصلی محصولات پالایشی در مقایسه با مارس افزایش یافت.
واردات نفت کوره چین به بالاترین میزان در 10 سال گذشته یعنی 2.67 میلیون تن (592000 بشکه در روز) رسید، زیرا پالایشگاه های کوچک مستقل حجم زیادی از خوراک نفت کوره سنگین با تخفیف را از روسیه وارد کردند.
منابع صنعتی می گویند که پالایشگاه های کوچک چینی این خریدها را با واردات قابل توجه نفتای روسیه تکمیل کرده اند تا مواد اولیه نفت کوره را با هم ترکیب و سبک کنند. بر اساس برآورد انرژی اینتلیجنس، واردات کلی نفتای چین به رکورد 1.26 میلیون تن (357000 بشکه در روز) رسید.
چین به طور مستقیم نفت کوره و نفتای روسیه را وارد می کند، اما فعالان صنایع کوچک نیز واردات خود از این دو محصول را از طریق سنگاپور و مالزی افزایش داده اند. واردات “ال پی جی” چین برای اولین بار به بالای 800000 بشکه در روز رسید و به 2.21 میلیون تن (856000 بشکه در روز) رسید، زیرا چندین واحد هیدروژن زدایی پروپان آنلاین شد. گمان می رود برخی از این محموله ها از ایران وارد شده باشد. افزایش واردات نفتا و الپیجی نشاندهنده افزایش تقاضای پتروشیمی در چین است.
تقاضای دیزل
حرکت سریعی که در بهبود تقاضای بنزین چین در سه ماهه اول سال جاری مشاهده شد تا حد زیادی مسیر خود را طی کرده است. اکنون همه نگاه ها معطوف به گازوئیل که به عنوان فشارسنج فعالیت های صنعتی در نظر گرفته می شود – و سوخت جت متمرکز شده است.
به گفته تحلیلگران جی پی مورگان، تولید صنعتی چین ناظران را ناامید کرده است، به طوری که در آوریل نسبت به مارس 5.7 درصد کاهش یافته است. با این حال، تقاضای داخلی برای دیزل در ماه آوریل همچنان 7.1 درصد نسبت به مارس افزایش یافته است. تقاضای گازوئیل ممکن است از ممنوعیت های ماهیگیری سالانه در ماه های مه تا ژوئیه (برای حفظ ذخایر ماهی) ضربه بخورد، اما هرگونه حرکتی از سوی دولت برای تقویت زیرساخت ها از تقاضا برای این محصول حمایت می کند.
اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی
منبع: انرژی اینتلیجنس
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.