بازار تولید فناوری انرژی پاک تا سال 2030 به 790 میلیارد دلار می رسد
آژانس بینالمللی انرژی (IEA) در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد: بازار جهانی پنج فناوری پاک تا سال 2030 به 790 میلیارد دلار در سال خواهد رسید، البته به شرطی که همه پروژههای اعلام شده تا به امروز ساخته شده و به بهره برداری برسند.
پنج فناوری پاک شامل فتوولتائیک خورشیدی، نیروی باد، باتری ها، پمپ های حرارتی و الکترولایزرها می شود. آژانس بین المللی انرژی در گزارش “وضعیت تولید فناوری پاک” اعلام کرد: از اواخر سال 2022، تولید تخمین زده شده تا سال 2030 از ظرفیت تولید موجود و اعلام شده برای انرژی خورشیدی 60 درصد، باتریها تا 25 درصد و الکترولیزها تا 20 درصد افزایش یافته است که به دلیل سیاست های حمایتی و علاقه فزاینده سرمایهگذاران است.
اگر همه پروژه ها مطابق برنامه پیش بروند، ظرفیت تولید جهانی انرژی خورشیدی تا سال 2050 از سطح انتشار صفر خالص آژانس بین المللی انرژی فراتر می رود، در حالی که ظرفیت تولید باتری به سطح تعیین شده برای سال 2030 خواهد رسید. با این حال، پروژه های اعلام شده برای باد، پمپهای حرارتی و الکترولیزها تا حدی از سطوحی که سناریوی صفر خالص نشان میدهد فاصله دارد.
بر اساس این گزارش، پروژههای اعلامشده ممکن است برای هر پنج فناوری اجرا نشوند، زیرا اکثر آنها هنوز تصمیمات نهایی سرمایهگذاری را دریافت نکردهاند. این گزارش می افزاید: اما زمان نسبتاً کوتاه برای پروژه های تولیدی جدید از اعلام تا ساخت به این معنی است که هنوز فرصتی برای توسعه چشمگیر پروژه ها برای سال 2030 در سال های آینده وجود دارد.
ظرفیت تولید در فناوریهای انرژی پاک از نظر جغرافیایی بسیار متمرکز است و سه بازار برتر بین 80 تا 90 درصد ظرفیت تولید جهانی را تشکیل میدهند.
فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بینالمللی انرژی گفت: اگر به پروژههای در حال ساخت یا برنامهریزی شده در سراسر جهان نگاه کنیم، چین قرار است موقعیت پیشرو خود را در فناوریهای کلیدی انرژی پاک تقویت کند. وی افزود: همکاری مؤثر بینالمللی و تنوع بیشتر برای تضمین زنجیرههای تأمین فناوری امن و انعطافپذیر، دستیابی به اهداف اقلیمی جهان و امکان بهرهمندی همه کشورها از مزایای اقتصادی اقتصاد جدید انرژی جهانی کاملا لازم و ضروری است.
علاوه بر تولید فناوری پاک، موضوع امنیت معدنی حیاتی برای چندین کشور از اهمیت راهبردی برخوردار است و نیاز به همکاری بین المللی دارد. آژانس بین المللی انرژی افزود: این مواد معدنی جزء ضروری در انتقال انرژی پاک هستند و تنوع بخشیدن به آنها برای کاهش اختلالات یا تنگناها در زنجیره تامین ضروری است. بنابراین، آژانس در تاریخ 28 سپتامبر میزبان اولین اجلاس مواد معدنی حیاتی و انرژی پاک خواهد بود تا بر اقداماتی برای ترویج تامین پایدار و مسئولانه مواد خام تمرکز کند.
اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی
منبع: Zawya
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.