جنگ اوکراین گذار به سوی انرژی های پاک را تسریع کرد
اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی:
بریتیش پترولیوم در تازه ترین گزارش تحلیلی خود به تاثیرات جنگ اوکراین بر تقاضای بلند مدت انرژی در جهان اشاره کرده است. بریتیش پترولیوم در این گزارش نوشت: پیش بینی می شود جنگ روسیه و اوکراین فشار زیادی را بر تقاضای جهانی انرژی در بلندمدت وارد خواهد کرد و گذار کشورهای مختلف به سوی انرژی های تجدیدپذیر و انرژی هایی که آلایندگی کربنی کمتر دارند را تسریع خواهد کرد.
این در شرایطی است که جنگ روسیه و بحران انرژی ناشی از آن موجب شده است تا کشورهای مختلف تولید داخلی انرژی را افزایش دهند تا وابستگی خود را به منابع خارجی انرژی به حداقل ممکن برسانند.
بریتیش پترولیوم در گزارش چشم انداز انرژی 2023 افزود: جنگ اوکراین فعالیت های اقتصادی جهان را تا سال 2035 میلادی 3 درصد کاهش خواهد داد که علت اصلی آن بالاتر رفتن قیمت مواد غذایی و انرژی و همین طور کاهش فعالیت های تجاری خواهد بود.
“بی پی” در این گزارش پیش بینی خود از تقاضای جهانی نفت و گاز تا سال 2035 را به ترتیب 5 و 6 درصد کاهش داده که این ارقام بر اساس بررسی طرح های فعلی دولت ها برای گذار به سوی انرژی های پاک به دست آمده است.
بر اساس 3 سناریوی مطرح شده در این گزارش، تقاضای جهانی انرژی از اواخر دهه 2020 تا 2035 میلادی به اوج خواهد رسید. بریتیش پترولیوم بر اساس همین استدلال قصد دارد تولید نفت و گاز خود تا سال 2030 را کاهش داده و کسب و کار در زمینه انرژی های تجدیدپذیر را رونق دهد.
روسیه صادرکننده بزرگ و مهم انرژی و سایر کامودیتی ها است ولی جنگ اوکراین موجب شده تا مسیرهای تجارت انرژی به طور اساسی تغییر کند. روسیه صادرات گاز به اروپا را کاهش داد و اتحادیه اروپا نیز در مقابل واردات نفت روسیه را تحریم کرده است.
از سوی دیگر افزایش چشمگیر قیمت انرژی در سال گذشته موجب شد تا دولت ها روند تولید انرژی داخلی از جمله هسته ای، تجدیدپذیر برق آبی و زغال سنگ را افزایش دهند. بریتیش پترولیوم پیش بینی کرده است مصرف جهانی انرژی در سال 2035 میلادی حدود 2 درصد کمتر از چشم انداز سال گذشته باشد.
تقاضای جهانی نفت پس از 2030 به سرعت کاهش خواهد یافت ولی نفت همچنان نقش مهمی در تامین انرژی خواهد داشت به طوری که تقاضا تا سال 2035 به 70 تا 80 میلیون بشکه در روز خواهد رسید، این رقم هم اکنون حدود 100 میلیون بشکه در روز است.
منبع: رویترز
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.