۲۰۲۴؛ سال‌بحران در تامین نفت

,
۲۰۲۴؛ سال‌بحران در تامین نفت

۲۰۲۴؛ سال‌بحران در تامین نفت ؛ وزیر انرژی امارات‌متحده‌عربی معتقد است که مشکل واقعی بازارهای نفت در سال‌۲۰۲۴، کمبود عرضه خواهد بود تا تقاضا. به گفته وزارت انرژی امارات، بازار جهانی نفت در حال‌حاضر شرایط متعادلی داشته وتحت شرایط کنونی، اینکه اوپک‌پلاس میزان تولید خود را در آینده نزدیک تغییر دهد، بسیار غیر‌محتمل و دور از ذهن خواهد بود. به گزارش اویل‌‌‌‌‌پرایس، مدیرعامل آرامکوی عربستان در اوایل این هفته اظهارات مشابهی را مطرح کرد و گفت که حجم پایین سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و حوزه‌های مرتبط مانند اکتشاف، استخراج و پالایش، به‌تدریج به یک چالش جدی برای کشورهای تولید‌‌‌‌‌کننده نفت تبدیل خواهدشد.

چالش عرضه در برابر چالش تقاضا

به باور وزیر انرژی امارات ریشه چالش فعلی در سمت عرضه عبارتست از: کاهش تولید نفت توسط بسیاری از تولید‌‌‌‌‌کنندگان و پتانسیل عرضه ناکافی نفت‌خام به بازار جهانی. واقعیت این است که چالش در سمت عرضه به‌مراتب جدی‌‌‌‌‌تر از چالش ناشی از احتمال کاهش تقاضای جهانی برای سوخت‌‌‌‌‌های فسیلی در سال‌آینده است. در همین رابطه سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات‌متحده‌عربی در مصاحبه با بلومبرگ گفت: «در شرایط فعلی، نگران حجم و کمیت تقاضا در بازار جهانی نفت نیستیم. آنچه بیش از همه ما را نگران می‌کند پاسخ به این پرسش اساسی است که آیا در آینده به اندازه کافی منابع نفتی برای تامین تقاضای روزافزون بازار جهانی نفت در اختیار خواهیم داشت یا خیر.»

این مقام ارشد انرژی در یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و تاثیرگذارترین اعضای اوپک اضافه کرد: هم‌‌‌‌‌اکنون و تحت شرایط ژئوپلیتیک حاکم بر جهان، آنچه ما را در بازار بین‌المللی سوخت‌‌‌‌‌های فسیلی بیش از هر زمان دیگر نگران می‌کند، پیروی و حمایت از سیاست کاهش تولید توسط بسیاری از تولید‌‌‌‌‌کنندگان نفت است. به گفته المزروعی، بازار جهانی نفت در حال‌حاضر متعادل است. این نکته بیانگر این واقعیت است که ائتلاف اوپک‌پلاس با توجه به اعلام هفته گذشته روسیه مبنی‌بر کاهش تولید خود در ماه مارس به میزان ۵۰۰‌هزار بشکه در روز، برای اعمال تغییر در سهمیه‌‌‌‌‌های تولید خود، تعجیل نخواهدکرد.

کاهش ۵۰۰‌‌‌‌‌‌هزار بشکه‌‌‌‌‌ای عرضه روسیه

در همین رابطه معاون نخست‌وزیر روسیه، الکساندر نواک در بیانیه‌‌‌‌‌ای اعلام کرد: روسیه تاکنون و برای اثبات حسن‌نیت این کشور در تعاملات بین‌المللی، حجم کامل نفت تولیدی خود را به بازار جهانی عرضه کرده‌است. همانگونه که پیش از این نیز اعلام‌شده‌بود، روسیه به آن دسته از کشورهایی که به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم از سیاست سقف قیمتی حمایت و تبعیت می‌کنند، نفت نخواهد فروخت. او ادامه داد: روسیه به‌صورت داوطلبانه، تولید نفت خود را به میزان ۵۰۰‌هزار بشکه در روز در مارس کاهش خواهد داد. این کاهش تولید به ایجاد تعادل در بازار جهانی سوخت‌‌‌‌‌های فسیلی کمک خواهد کرد.

گفتنی است پیش از این و آخرین‌مرتبه که این کشور تصمیم به کاهش تولید نفت تا حدود ۱۰‌درصد را گرفت، در اواسط سال‌گذشته و در واکنش به اعمال تحریم‌های سختگیرانه اتحادیه اروپا علیه این کشور بود. لازم به ذکر است روسیه در چند ماه گذشته با تغییر استراتژی بازار خود و از طریق ارائه تخفیف‌های جذاب، شریان نفت‌خام خود را به سمت مشتریان آسیایی تغییر مسیر داده‌است. تولید نفت روسیه طی سال‌۲۰۲۲، به‌واسطه رشد عرضه و انتقال نفت این کشور به مقاصد آسیایی به‌خصوص دو کشور هندوستان و چین، معادل ۳/ ۲درصد افزایش و به مرز ۵۴۰‌میلیون تن، ‌برابر با حدود ۵/ ۱۰‌میلیون بشکه در روز رسید.

منبع: دنیای اقتصاد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: محتوا محافظت می شود !!