بازار نفت خام و فرآورده‌های نفتی در آسیا اقیانوسیه و خاورمیانه

بازار نفت خام و فرآورده‌های نفتی در آسیا اقیانوسیه و خاورمیانه

افزایش صادرات بنزین سنگاپور چپر شدن ذخایر

صادرات‌ بنزین سنگاپوردر هفته ۹ تا ۱۵ مارس با ۳۰.۲۱ درصد افزایش نسبت به هفته قبل به ۷۹۶۲۳۴ رسید که نسبت به افزایش واردات که ۱۱.۹۱ درصد نسبت به هفته گذشته رشد داشت سبقت گرفت. واردات سنگاپور در هفته منتهی به ۱۵ مارس به ۳۶۰۶۲۲ تن رسید. بنابراین خالص صادرات با افزایش ۵۰.۵۹ درصدی به ۴۳۵۶۱۱ تن رسید.

صادرات بنزین سنگاپور به اندونزی و مالزی به ترتیب ۱۰۶.۲۶درصد و ۱۰۹.۷۹درصد در هفته منتهی به ۱۵مارس رشد داشت و به ۲۳۷۳۷۴ تن برای اندونزی و ۲۱۵۴۵۲ تن برای مالزی رسید. به این ترتیب با توجه به پر شدن ذخایر بنزین مالزی و اندونزی انتظار می رود که در ادامه ماه مارس تقاضای خرید بنزین این دو کشور کاهش یابد.

علت افزایش واردات سنگاپور نیز واردات ۳۴۵۸۴ تن بنزین از قطرو واردات ۶۱۲۵۶ تن بنزین از هندوستان بوده است. در هفته قبل سنگاپور هیچگونه وارداتی از این کشور نداشته است.

وضع بد بازار سوخت جت و کروسین علی رغم اخبار خوب

مجموعه سوخت‌جت و کروسین در هفته منتهی به ۱۷ مارس به دلیل عرضه زیاد شرایط بدی را پشت سرگذاشت و با کاهش تقاضای سوخت هوایی در پایین دست صنایع هوایی مواجه شد. این کاهش در تقاضا برای خرید سوخت جت علی رغم انتشار اخبار خوبی مبنی بر گشایش مرزهای هوایی چین برای اولین بار به روی مسافران خارجی پس از انتشار کووید ۱۹ بود.

پلتس در روز ۱۶ مارس، قیمت سوخت جت و کروسین را با کاهش در حدود ۸ دلاری برروی ۹۳.۳۸ دلار براساس ترم فوب سنگاپور ارزیابی نمود.
شرکت Bapco بحربن ۴۰تا ۶۰ هزارتن سوخت جت A-1 برای بارگیری در روزهای ۱۰تا ۱۳ آوریل با برتری قیمت ۴ دلار در هر بشکه نسبت به متوسط ارزیابی پلتس از قیمت سوخت جت و کروسین منطقه به فروش رساند.

شرکت SK Energy در کره جنوبی نیز یک محموله را برای حمل در روزهای ۲۰تا ۲۲ آوریل از بندر Ulsan با قیمت ۱.۱۰ تا۱.۳۰ دلار کمتردر هر بشکه نسبت به ارزیابی پلتس از قیمت منطقه سنگاپور به فروش رساند. در هفته ۹ تا ۱۵ مارس سنگاپور بزرگترین صادر کننده سوخت جت و کروسین بوده است.

صادرات سوخت جت و کروسین سنگاپور به استرالیا ۴۸۴۲۷ تن، به آمریکا ۱۰۱۲۱ تن و به نیوزیلند ۶۱۹۵ بوده است.
واردات سوخت جت استرالیا در ماه ژانویه با ۱۴.۷ افزایش نسبت به ماه قبل به ۳.۳۷ میلیون بشکه رسید که نسبت به سال گذشته ۱۲۱.۳ درصد افزایش داشته است.

در ماه ژانویه، چین بزرگترین عرضه کننده سوخت‌جت بوده است که با عرضه ۱.۴۲میلیون بشکه ۲۲.۳ درصد افزایش نسبت به ماه دسامبرسال قبل در عرضه سوخت جت داشته است و این در حالی است که درماه ژانویه واردات چین از مالزی بیش از دو برابر شده و به ۶۳۱۴۹۶ رسیده است. در ژانویه سال گذشته کشورهای چین و مالزی وارداتی نداشتند.

افزایش قیمت نفتا، بنزین و گازوییل و کاهش قیمت سوخت کوره

افزایش قیمت نفتا، بنزین و گازوییل و کاهش قیمت سوخت کوره

افزایش قیمت نفتا، بنزین و گازوییل و کاهش قیمت سوخت کوره

در هفته منتهی به ۱۷ مارس در خلیج فارس قیمت نفتا، بنزین با اکتان ۹۵، کروسین و گازوییل و سوخت دریایی افزایش وقیمت سوخت کوره کاهش یافت. فعالیتهای تجاری و خرید در بازار های نفتی آسیا اقیانوسیه در روز ۱۷ مارس رشد یافت و قیمت مجموعه‌ نفت‌خام نیمه شیرین و میعانات افزایش یافت.

شرکت استرالیایی Woodside Energy میعانات نفتی حوزه North West Shelf خود رابرای حمل در روز های ۹ تا ۱۳ ماه می سال جاری براساس ترم فوب و با تخفیف ۵ تا ۷ دلاری نسبت به ارزیابی نفت‌خام برنت به فروش رساند.

شرکت قطر انرژی ۸ محموله ۵۰۰ هزار بشکه ای میعانات دارای گوگرد پایین خود را برای حمل در ماه می و با تخفیف اندک نسبت به ارزیابی های قیمت نفت خام دبی به فروش رسانده است. جزئیات بیشتری از این معامله هنوز منتشر نشده است.

در مناقصه قبلی، شرکت مذکور محموله میعانات با درصد گوگرد پایین خود را برای حمل در ماه آوریل به فروش رساند که قیمت آن بر اساس ترم فوب، ۵۰ سنت در هربشکه نسبت به ارزیابی های‌ نفت خام دبی بیشتر بود.

سوخت‌کوره با درصد گوگرد پایین یا LSFO در این روز ها در بازار آسیا و خاورمیانه اندکی افزایش قیمت داشته است. سوخت کوره 380CST با درصد بالای گوگرد HSFO به بالاترین حد قیمتی خود در نه ماه اخیر رسیده است.

با توجه به اینکه در هفته های آینده انتظار کاهش‌ آربیتراژ در منطقه آسیا وخاورمیانه وجود دارد قیمت سوخت کوره با درصد پایین گوگرد در روز ۱۷ مارس در این منطقه ثبات یافت. البته معامله گران سوخت کوره با درصد پایین گوگرد بر این باورند که میزان عرضه این محصول کافی بوده و احتمال افزایش قیمت در اثر کمبود واردات (از طریق آربیتراژ) در آینده نزدیک وجود ندارد.

در ساعات اولیه معاملات روز ۱۷ مارس مجموعه بنزین‌ها با درجات اکتان مختلف در بازار آسیا مورد حمایت قرار گرفته و افزایش قیمت داشتند که دلیل این افزایش قیمت، افزایش تقاضای محلی در هندوستان با توجه به فرارسیدن فصل رانندگی بوده است. صادرات بنزین سنگاپور نیز در هفته مذکور بیش از ۳۰ درصد افزایش یافت.

همچنین انتظارات در بازار این است که با توجه به بهبود اوضاع مبارزه با کووید ۱۹ در چین وگشایش مرزهای هوایی و افزایش تردد، میزان صادرات این کشور کاهش یافته و بخشی ازبنزین تولیدی در این کشور صرف مصرف داخلی شود که میزان کاهش از این پس در حدود ۳۰۰ هزار بشکه در هر ماه خواهد بود.

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

منبع: پلتس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *