کره جنوبی و ژاپن واردات نفت خام از خاورمیانه را افزایش دادند

,
واردات نفت خام از خاورمیانه

تازه ترین آمارها نشان می دهد کره جنوبی و ژاپن وابستگی خود به واردات نفت خام خاورمیانه را در سه ماهه اول سال جاری افزایش دادند و به ویژه کره جنوبی از قیمت نسبتا ارزان نفت خام خاورمیانه بهره برد.

کاهش شدید واردات نفت خام روسیه از سوی هر دو کشور در واکنش به جنگ اوکراین نیز نقش مهمی در افزایش سهم تولیدکنندگان خاورمیانه از عرضه نفت خام به دو کشور آسیایی داشته است.

واردات نفت خام از خاورمیانه

کره جنوبی و ژاپن از بزرگترین واردکنندگان نفت خام جهان هستند، در حالی که کره جنوبی قطب اصلی پالایش و صادرکننده فرآورده های نفتی پالایشی به سایر بازارهای آسیایی است.

بر اساس داده‌های شرکت ملی نفت کره، سئول در سه ماه اول سال جاری روزانه 2.03 میلیون بشکه نفت خام از خاورمیانه وارد کرده است. این نشان دهنده افزایش حدود 200 هزار بشکه در روز یا حدود 11 درصد در مقایسه با سه ماهه اول سال 2022 است.

این افزایش، سهم نفت خام خاورمیانه از کل واردات کره جنوبی را از 63.4 درصد در دوره مشابه سال گذشته به 70.2 درصد در سه ماهه سوم افزایش داد. این رشد تقاضا برای نفت خام خاورمیانه به ویژه با افزایش واردات از امارات متحده عربی منعکس شده که در مقایسه با سه ماهه اول سال 2022 بیش از دو برابر شد و به 275 هزار بشکه در روز رسید.

واردات کره جنوبی

واردات کره جنوبی

واردات از عراق و قطر در سه ماهه ژانویه تا مارس افزایش سالانه 72 هزار و 53 هزار بشکه در روز را نشان داده است. خرید پالایشگاه های کره جنوبی احتمالاً ناشی از قیمت نسبتاً ارزان تر نفت خام خاورمیانه بوده است.

ژاپن: داستانی مشابه

بر اساس داده های وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن، واردات نفت خام ژاپن از خاورمیانه در سه ماه اول سال 2023 در واقع با 15 هزار بشکه در روز کاهش به 2.52 میلیون بشکه در روز در سه ماه اول سال 2023 رسیده است.

اما کل واردات نفت خام این کشور حتی بیشتر کاهش یافت و با 144 هزار بشکه کاهش نسبت به سه ماهه اول سال 2022 به 2.62 میلیون بشکه در روز در دوره مشابه سال جاری رسید.

این امر سهم تولیدکنندگان خاورمیانه از واردات نفت خام ژاپن را از 91.8 درصد در سه ماهه اول سال 2022 به 96.3 درصد در سه ماه اول سال جاری افزایش داد.

واردات نفت خام ژاپن

واردات نفت خام ژاپن

کاهش واردات از روسیه

کره جنوبی پس از واردات 132 هزار بشکه در روز در مدت مشابه سال گذشته، در سه ماه نخست سال جاری هیچ نفت خام روسیه وارد نکرده است. ژاپن 24 هزار بشکه در روز نفت خام ساخالین مخلوط را در ژانویه وارد کرد اما در فوریه یا مارس دیگر نفت خام روسیه را خریداری نکرده است. این رقم به طور متوسط 8 هزار بشکه در روز واردات از روسیه در سه ماهه اول سال جاری است که کمتر از 107 هزار بشکه در روز در سه ماهه اول سال 2022 است.

ژاپن یکی از اعضای گروه 7 است و به طور گسترده از تحریم ها علیه روسیه حمایت کرده است. با این حال، توکیو معافیت واردات از پروژه ساخالین-2 روسیه که در آن دو شرکت ژاپنی در مجموع 22.5 درصد از سهام را در اختیار دارند به دلایل امنیت انرژی دریافت کرده است.

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

منبع: انرژی اینتلیجنس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *