سقوط سود پالایشگاه های آسیایی به دلیل کاهش صادرات نفت خام کویت

,
سقوط سود پالایشگاه های آسیایی به دلیل کاهش صادرات نفت خام کویت

سقوط سود پالایشگاه های آسیایی

پالایشگاه های آسیایی در جستجوی نفت خام برای جایگزینی تولید کویت هستند، زیرا این کشور عضو اوپک صادرات خود را تقریباً یک پنجم کاهش داده است تا پالایشگاه عظیم جدید خود را تغذیه کند.

به اعتقاد تحلیلگران بازار انرژی، برنامه کویت برای کاهش شدید صادرات نفت خام خود باعث افزایش قیمت سایر گریدهای نفت خام ترش شده و احتمالاً حاشیه سود پالایشگاه های آسیایی را کاهش می دهد.

کاهش صادرات کویت به دنبال افت تولید و صادرات عربستان سعودی است که قیمت برنت را به نزدیک 90 دلار در هر بشکه رسانده و فضای کمی برای پالایشگاه‌های آسیایی که برای بیش از دو سوم واردات نفت خام به خاورمیانه متکی هستند، باقی گذاشته است.

پالایشگاه های چینی که سرمایه گذاری هنگفتی را در کارخانه های جدید طراحی شده برای فرآوری نفت ترش انجام داده اند، به ویژه در معرض خطر هستند.
کاهش قیمت نفت روسیه تا حدودی از مشکلات و چالش ها کاسته و جایگزین بخشی از عرضه کویت، عمدتاً به چین و هند شده است. اما اکثر مشتریان کویت باید هزینه نفت با کیفیت مشابه را از تامین کنندگان دیگر مانند عربستان سعودی، عراق و امارات متحده عربی بپردازند یا از مناطق دیگر گریدهای شیرین گران تری خریداری کنند.

جانیو شاه، تحلیلگر شرکت مشاوره ریستاد انرژی گفت: عربستان سعودی و امارات به دلیل تولید و صادرات بشکه های ترش متوسط، مدعیان اصلی پر کردن شکاف عرضه در خاورمیانه هستند. بعید است که آنها بتوانند به طور کامل تقاضا را برآورده کنند.

سان جیانان، تحلیلگر Energy Aspects گفت، کاهش مداوم تولید از سوی تولیدکنندگان اوپک و متحدان آنها و ظرفیت پالایشی جدید طراحی شده برای فرآوری نفت خام ترش می تواند منجر به عرضه محدود تا پایان سال 2024 شود.

بر اساس داده‌های Kpler، محموله‌های نفت خام کویت در ژانویه تا ژوئیه نسبت به مدت مشابه سال 2022 حدود 10 درصد کاهش یافت و به 1.61 میلیون بشکه در روز رسید. آمارها نشان می دهد صادرات به تایوان، چین و هند بیش از 17 درصد در مدت مشابه کاهش یافته است، در حالی که حجم برای پاکستان، فیلیپین و تایلند به صفر رسیده است.

در نیمه دوم 2023 میلادی ، کویت صادرات خود را تا 300000 بشکه در روز کاهش خواهد داد که 18 درصد کمتر از نیمه اول است، زیرا عرضه را به پالایشگاه 615000 بشکه در روز الزور هدایت می کند که سومین و آخرین واحد تقطیر خام (CDU) خود را در سال جاری افزایش داد.

به گفته مشاوران، علاوه بر این، پالایشگاه 230000 بشکه در روز دوقم کویت در عمان قرار است تا پایان سال 2023 شروع به کار کند که می تواند صادرات نفت خام کویت را 100000 بشکه در روز بیشتر به 200000 بشکه در روز در سال 2024 کاهش دهد.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع: رویترز

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *