کاهش تقاضا بر گریدهای نفت خام خلیج فارس تاثیر منفی می گذارد
جدیدترین بررسی های تحلیلی نشان می دهد علیرغم توافق اوپک پلاس برای کاهش تولید، افت تقاضا فشار زیادی را بر قیمت گریدهای مختلف نفت خام خلیج فارس وارد کرده است.
محمولههای ترش متوسط خلیج فارس برای بارگیری ژوئیه اوایل این ماه به پایینترین سطح قیمت خود در دو سال گذشته فروخته شد، زیرا تعمیر و نگهداری پالایشگاه در ژاپن و کره جنوبی تقاضای آسیا و اقیانوسیه را محدود میکند.
کاهش حاشیه سود فرآورده های نفتی، همچنین برخی از پالایشگاه ها را وادار به کاهش فعالیت کرده است. پالایشگاه بخش خصوصی تایوان پتروشیمی Formosa به دلیل حاشیه ها و تعمیر و نگهداری ضعیف تر، ظرفیت پالایشگاه Mailiao صادرات محور خود را از ژوئن کاهش خواهد داد
پالایشگاههای جنوب شرقی آسیا نیز به دلیل هزینههای بالای مواد اولیه و تضعیف بازار محصولات، پس از اتمام تعمیر و نگهداری در ماه ژوئن، به دنبال کاهش ظرفیت تولید هستند. این موضوع قیمتهای نفت خام متوسط را پایین آورده است. قطرانرژی محموله های نفتی الشاهین را در روز 16 می با پرمیوم 80 سنت تا یک دلار نسبت به قیمت پایه نفت دوبی فروخته است. آخرین باری که پرمیوم قیمت محموله نفتی الشاهین قطر به کمتر از 90 سنت در هر بشکه رسیده بود مربوط به فوریه 2021 میلادی است.
علیرغم کاهش تولید اضافی که در ماه آوریل توسط برخی از اعضای اوپک پلاس از جمله عربستان سعودی، کویت، عراق و امارات متحده عربی، اعلام شد، ولی کمبود نفت خام درپالایشگاه های آسیا-اقیانوسیه وجود نداشت.
شرکت آرامکوی سعودی کل محموله های درخواستی مشتریان برای بارگیری در ماه ژوئن را به طور کامل تحویل خواهد داد همان طور که در ماه می نیز همین اقدام را انجام داد این در حالی است که مشتریان نفت خام آرامکو در چین در حال کاهش تحویل از این کشور برای سومین ماه متوالی هستند، زیرا چشم انداز تقاضا نامشخص است.
کاهش سود فرآورده های پالایشی موجب شده تا برخی مشتریان شرکت نفت دولتی ادنوک ابوظبی نیز تقاضای نفت خام خود را کاهش دهند. تولیدکنندگان خلیج فارس تمایل بیشتری به کاهش نفت خام سنگینتر دارند، بنابراین شرکتهای نفتی میتوانند به تولید گریدهای سبکتر که قیمتهای بالاتری دارند، ادامه دهند.
اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.