افزایش تقاضای سوخت جت و تلاش برای تامین آن

افزایش تقاضای سوخت جت و تلاش برای برآورد آن

افزایش تقاضای سوخت جت در سال 2023 چالشی برای پالایشگاه ها خواهد بود; اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی:

افزایش رشد خرید خطوط هوایی نسبت به ظرفیت پالایشگاه های جهان و راه اندازی با تاخیر بسیاری از کارخانه های جدید در فصل تابستان باعث شده است پالایشگاه های جهان ظرفیت کمی برای پاسخ گویی به تقاضای فزاینده ی سوخت جت در سال جاری داشته باشند.

بر اساس تجزیه و تحلیل انرژی اینتلیجنس، ظرفیت تولید پالایشگاه های جهان امسال تنها 900000 بشکه در روز در مقایسه با سال گذشته افزایش خواهد یافت و به طور متوسط ظرفیت تولید پالایشگاه های دنیا امسال به 81.4 میلیون بشکه در روز خواهد رسید. با این وجود ظرفیت جدید پالایشگاهی جهان نیز تا حدی با تعطیلی های مورد انتظار در داخل روسیه جبران می شود.

تولید خالص بیشتر تقطیرهای میانی اضافه شده حدود 535000 بشکه در روز است که نسبت به رشد تقاضای سوخت جت در سال جاری که 717000 بشکه در روز است کمتر می باشد.

بازارهای تقطیر سال گذشته به دلیل تقاضای زیاد برای دیزل محدود بود ولی امسال افزایش تقاضا برای سوخت جت قیمت نفت و حاشیه های پالایشگاهی را تحث تاثیرقرار می دهد.

داده ها نشان می دهد منابع سوخت جت با گذشت سال بهبود می یابد، زیرا واحدهای ثانویه و ارتقا یافته بیشتری راه اندازی می شوند و تا پایان سال 2.5 میلیون بشکه در روز ظرفیت پالایشی جدید به خط تولید می رسد که بیشتر آن در آسیا و اقیانوسیه و خاورمیانه است. اما بخش عمده آن تا سه ماهه چهارم به تولید کامل نخواهد رسید.

سازمان بین‌المللی حمل و نقل هوایی انتظار دارد تقاضای جهانی سوخت جت تا پایان سه‌ماهه جاری به سطح قبل از کووید-19 برسد.

قیمت‌های آتی دیزل در لندن و نایمکس نیویورک به میزانی کاهش یافته است که آخرین بار قبل از حمله روسیه به اوکراین در یک سال پیش مشاهده شده بود.

سوخت دیزل

سوخت دیزل

ممنوعیت این ماه اتحادیه اروپا بر واردات سوخت روسیه، علیرغم وابستگی اتحادیه اروپا بر واردات دیزل با سولفور بسیارکم (ULSD)، بدون هیچ مشکلی تصویب شد. واردات جایگزین ULSD از ایالات متحده و شرق سوئز در حال حاضر با توجه به ذخایر فراوان اروپا کافی است. کاهش قیمت گاز طبیعی نیز باعث تشویق کنار گذاشتن گازوئیل می شود. ULSD روسیه همچنان زیر سقف 100 دلار در هر بشکه G7 است اما با اشباع بازارهای سهل الوصول در شمال آفریقا و توانایی ترکیه برای مبادله واردات روسیه با تولید خود، حجم آن در حال کاهش است.

انتظار می رود روسیه در این ماه کمتر از 700 هزار بشکه در روز بنزین صادر کند که بسیار کمتر از 1.1 میلیون بشکه در روز که برنامه ریزی کرده بود می باشد.

پالایشگاه‌های روسی به دلایل مالیاتی تعمیرات معمول خود را در ماه مارس به تعویق انداخته‌اند، اما انتظار می‌رود با پایان این انگیزه ها و در صورت تلاش روسیه برای یافتن بازارهای صادراتی جدید، بهره‌برداری‌ها به‌شدت کاهش یابد.

چین باید عملکرد پالایشگاهی خود را بالا نگه دارد و سهمیه های صادراتی محصولات را حفظ کند تا کسری روسیه را جبران کند.

تحلیلگران هشدار می‌دهند که این تصویر ممکن است در سال‌های آینده خیلی متفاوت به نظر نرسد و بسیار بدتر شود.

در گزارش جدیدی از شرکت RBN Refined Fuel Analytics (RFA) اشاره شده است که پویایی پس از کرونا از سال 2023، موجب بهبود و ادامه رشد در سفرهای هوایی است که منجر به افزایش شدید تقاضای سوخت جت برای چندین سال خواهد شد. RFA در این گزارش استدلال می کند تقاضای بنزین احتمالاً در سال 2035 به اوج خود می رسد در حالی که تقاضای دیزل و سوخت جت تا سال 2045 همچنان به رشد خود ادامه می دهد. این گزارش همچنین هشدار می دهد که علیرغم حاشیه های سود بی سابقه پالایشگاهی و گسترش کرک اسپرد، هیچ پروژه پالایشگاهی جدیدی در سال گذشته اعلام نشده است.

RFA

RFA

سرمایه گذاری در ارتقاء پالایشگاه ها به ویژه در ایالات متحده همچنان ادامه دارد، جایی که پالایشگاه ها به دلیل ظرفیت تبدیل بالا و دسترسی به گاز طبیعی ارزان تر، برتری عمده ای نسبت به رقبای آسیایی و اروپایی خود دارند.

سرمایه گذاری در ظرفیت تولید دیزل و جت برای به دست آوردن حاشیه سود بالا در حال انجام است و انتظار می رود تعداد کمی از پالایشگاه ها بسته شوند.

به روز رسانی ها، از جمله تبدیل به پالایشگاه های زیستی، به پالایشگاه های ایالات متحده این امکان را می دهد که تقطیرهای متوسط بیشتری را به آمریکای لاتین و اروپا با قیمت مناسب و در آینده صادر کنند.

پس از اینکه قیمت های بی سابقه گاز طبیعی باعث تغییر سوخت در اروپا و آسیا شد، حاشیه های پالایش بویژه برای دیزل بالا می باشد این تغییرزمانی که قیمت گاز طبیعی دوباره ارزان تر از نفت شد و به کاهش قیمت فعلی دیزل کمک کرد به طور بالقوه چند هفته پیش از دیدگاه اقتصادی پایان یافت.

حاشیه های سوخت جت در سال گذشته به دلیل ماندگاری کووید-19 متوقف شد، اما اوایل امسال امتیاز خود را نسبت به دیزل دوباره به دست آورد.

منبع: انرژی اینتلیجنس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *