تقاضا برای نفت با بازگشایی چین اوج جدیدی پیدا می کند

,
55 2 - بازار نفت و گاز پتروشیمی

آژانس بین المللی انرژی (IEA) در جدیدترین گزارش ماهانه خود پیش بینی کرد رفع محدودیتهای کووید ۱۹ در چین، رشد تقاضا برای نفت را امسال به رکورد جدیدی خواهد رساند و تقاضا برای نفت با بازگشایی چین اوج جدیدی پیدا می کند.

عوامل تاثیرگذار بر بازار نفت

به گزارش بازار نفت و گاز، در گزارش ماهانه آژانس بین المللی انرژی آمده است: روسیه و چین، دو عامل مهم تاثیرگذار بر بازار نفت در سال ۲۰۲۳ خواهند بود. عرضه روسیه تحت تاثیر تحریم ها، کند شده است. از سوی دیگر، چین با وجود مبهم ماندن روند و سرعت بازگشایی اقتصادی، پیشران حدود نیمی از رشد تقاضای جهانی نفت خواهد بود.

طبق گزارش آژانس بین المللی انرژی، بازارهای نفت جهان در سه ماهه جاری، با مازاد عرضه بزرگتری روبرو هستند زیرا تقاضا برای نفت با وجود اقدام چین برای بازگشایی اقتصادش، همچنان ضعیف مانده است. عرضه جهانی نفت در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۳، حدود یک میلیون بشکه در روز بالاتر از میزان تقاضا خواهد بود.

هر چند این آژانس، دورنمای خود برای چین را در پی رفع محدودیت های کرونایی در این کشور، اندکی ارتقا داد اما انتظار ندارد تا سه ماهه دوم امسال، رشد تقاضای سالانه را مشاهده کند. زیرا چین با زمستان پرچالشی مواجه است و مسیر خروجش، بدون شک ناهموار و طولانی است. بنابراین مشکلات و اختلالات همچنان در کوتاه مدت گریبانگیر این کشور خواهد بود.

موفقیت روسیه در ادامه صادرات نفت با وجود تحریم های غربی که برخلاف پیش بینی آژانس بین المللی انرژی از آب درآمد، باعث فراوانی عرضه نفت شده است. تولید نفت روسیه در دسامبر با وجود آغاز تحریم اتحادیه اروپا، حدود ۱۱ میلیون بشکه در روز ماند اما این آژانس انتظار دارد عرضه نفت روسیه در اواخر سه ماهه جاری سقوط کند.

آژانس بین المللی انرژی می گوید احیای آهسته تقاضا که در نیمه اول سال ۲۰۲۳ پیش بینی می شود، به معنای ادامه رشد ذخایر نفت است.

آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرد بازارهای نفت جهان در نیمه دوم امسال با شتاب گرفتن مصرف چین و تاثیرگذاری بیشتر تحریم ها علیه مسکو، دچار محدودیت عرضه خواهند شد. تولید روسیه ممکن است تا پایان مارس، ۱.۵ میلیون بشکه در روز دیگر کاهش پیدا کند.

فاتح بیرول، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اظهار کرد: بهبود مصرف چین پس از افت سال گذشته که نخستین کاهش سالانه در بیش از سه دهه گذشته بود، ممکن است باعث کاهش ظرفیت مازاد تولید جهانی شده و قیمت های نفت را بالاتر ببرد. وی به تلویزیون بلومبرگ گفت: ممکن است شاهد آن باشیم که اقتصاد چین رشد قوی پیدا می کند و اگر تقاضای چین برای نفت، قوی باشد، قیمت ها را تحت فشار افزایشی قرار می دهد. اگر رشد چین فراتر از انتظارات باشد، ظرفیت مازاد تولید به سرعت ناپدید خواهد شد.

آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرد مصرف نفت جهان امسال به میزان ۱.۹ میلیون بشکه در روز رشد کرده و به ۱۰۱.۷ میلیون بشکه در روز می رسد و نیمی از این رشد از چین خواهد آمد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، هیثم الغیص، دبیرکل اوپک در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس، دورنمای محتاطانه ای ارائه کرد و گفت: خوش بینی محتاطانه ای نسبت به اقتصاد جهانی دارد. اوپک و متحدانش به منظور متوازن نگه داشتن بازارهای جهان، هدف تولید خود را پایین برده اند.

بیشتر بخوانید : به‌زودی بازار منطقه‌ای برق ایجاد می‌شود 

منبع:خبر آنی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *