رنگ های مختلف کلاه های ایمنی به چه معناست؟
رنگ های مختلف کلاه های ایمنی به چه معناست؟
متاسفانه رعایت استانداردهای ایمنی در ایران، عموما جنبه تشریفاتی دارد، به طوری که حتی مقامات در بازدید از پروژهها، رعایت آنها به ویژه در پروژههایی که از سوی شرکتهای ایرانی اداره میشود را چندان جدی نمیگیرند. استفاده از آنها یکی از عناصر اصلی محافظت در برابر صدمات سر است، اما هدف بزرگتری را دنبال می کنند، شناسایی، تطابق رنگ و هماهنگی کلاه ایمنی به تشخیص نقش ها و موقعیت های فردی کمک می کند.
سفید، زرد، قرمز، آبی، سبز، نارنجی و مشکی رایج ترین رنگ های کلاه ایمنی هستند. در ادامه استانداردهای کلاه ایمنی و مفهوم رنگها در استفاده از این کلاهها که در محیط های عملیاتی از ساخت خانه تا پالایشگاه یکسان است را مرور میکنیم:
کلاه سفید : برای مهندسان، مدیران پروژه و سوپروایزرها است.
کلاه زرد : برای کارگران و هر نیرویی که در حال جابهجایی تجهیزات یا استفاده از تجهیزات خاص در پروژه است.
کلاه قرمز : برای آتشنشانها است.
کلاه آبی : برای برقکاران، نجاران و همه تکنسینهای فنی است.
کلاه سبز : برای مأمور کنترل رعایت ایمنی یا مسئول HSE است.
کلاه نارنجی : نقشه بردار
کلاه سیاه : معمار
کلاه خاکستری : برای بازدیدکنندگان کاربرد دارد.
کلاه قهوهای : برای کسانی که از تجهیزاتی با گرمایش بالا استفاده میکنند، همچون جوشکاران یا مشعل به دستان یا کسانی که قیر داغ میکنند.
چگونه یک کلاه سخت انتخاب کنیم؟
انواع مختلفی از تجهیزات محافظ شخصی وجود دارد که بسته به فعالیت کاربر ایده آل هستند. برای انتخاب کلاه سخت، مهم است که راحتی استفاده و محافظت کافی را در نظر بگیرید. عنصر ضروری برای داشتن یک تکیه گاه خوب از کلاه ایمنی سفت کردن مناسب است. کلاه های سخت در اندازه های مختلفی وجود دارند. ارزش انتخاب یک اندازه راحت را دارد. علاوه بر این، استفاده از کلاه سخت طبق قانون کار در موارد متعددی به ویژه در صنعت ساختمان الزامی است. به عنوان مثال، کارگر حتی اگر نقش های ذکر شده در بالا را انجام ندهد، باید این روسری را بپوشد.
کدام رنگ کلاه ایمنی را انتخاب کنم؟
رنگ کلاه ایمنی باید با عملکرد هر کارمند مطابقت داشته باشد. علاوه بر این، کلاه های ایمنی اغلب به لوازم جانبی مختلف مربوط به ماهیت کار مجهز می شوند: گیره، لامپ، عینک و غیره. کدهای رنگ در محل ساخت و ساز رایج است. هیچ سند رسمی در فرانسه برای اثبات این استفاده وجود ندارد، اگرچه این روند در حال گسترش است.
دوام کلاه سخت چقدر است؟
طول عمر کلاه سخت با توجه به مواد ساخت مشخص می شود. کلاه ایمنی پلی اتیلن 24 ماه، آنهایی که از پلی آمید و پلی کربنات هستند 36 ماه عمر می کنند. در نهایت، کلاه های سخت طراحی شده با پلی استر تقویت شده 48 ماه دوام می آورند. در تمام موارد، تاریخ ساخت و انقضای کلاه سخت باید روی تجهیزات درج شود.
چگونه تاریخ انقضای کلاه سخت را بخوانیم؟
تاریخ انقضا روی کلاه سخت درج شده است. برای سهولت در خواندن تاریخ انقضا، یک اخطار روی تجهیزات وجود دارد. این تاریخ باید به طور مداوم توسط کاربر حتی قبل از بررسی سایش مشاهده شود.
انواع کلاه ایمنی بر اساس کاربرد
- کلاه ایمنی مهندسی
- کلاه کار اسپرت
- کلاه ایمنی کارگری
- کلاه آتش نشانی
- کلاه کار برقکاری
- کلاه کار ساده یا عمومی
- کلاه کار مشاغل صنعتی
انواع کلاه ایمنی براساس استاندارد جهانی
کلاه ایمنی، دارای استاندارد های جهانی است بر همین اساس آنها را در سه گروه کلی دسته بندی می کنند:
- کلاه ایمنی نوع A : در برابر ضربه، نفوذ و در برابر برق تا ۲۲۰ ولت مقاوم است.
- کلاه ایمنی نوع B : میزان حفاظت و مقاومت بیشتری در برابر ضربه، شوک الکتریکی و سوختگی ناشی از برق دارد. در واقع در برابر شوک برقی تا ۲۰۰۰ ولت مقاوم است.
- کلاه ایمنی نوع C : وزن سبکی دارد و از سر در مقابل ضربه محافظت می کند. اما مقاومتی در مقابل جریان الکتریکی ندارد.
اختصاصی بازار نفت و گاز پتروشیمی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.