پیش بینی های متفاوت از تقاضای نفت در بین آژانس های انرژی

پیش بینی های متفاوت از تقاضای نفت در بین آژانس های انرژی

پیش ‌بینی تقاضای بلند مدت نفت در بحبوحه انتقال انرژی همانند انجام دادن یک کار غیرممکن است و با پیش ‌بینی‌ دیگر کارشناسان در سایر حوزه ها تفاوت زیادی دارد.

پیش‌ بینی‌ رشد تقاضای نفت از سوی ۲۸ سازمان، از جمله تعداد انگشت شماری از شرکت‌ های بزرگ نفتی تا سال ۲۰۵۰، طیف وسیعی از تقاضای رو به رشد آژانس بین المللی انرژی (مثبت 34 درصد) و شیل وِیوز (مثبت 18 درصد) را به دنبال دارد، به طوری که انرژی واچ گروپ و UNPRI با بدبینی این رقم را به ترتیب منفی 100 و منفی 79 درصد پیش بینی کردند.

با این حال، اگرچه پیش ‌بینی تقاضای نفت تا نزدیک به سه دهه کاملا چالش‌ برانگیز است، اما به نظر می‌ رسد کارشناسان نمی ‌توانند بر سر تقاضا تنها چند ماه بعد به توافق برسند.

چهار آژانس انرژی از جمله آژانس بین ‌المللی انرژی و دبیرخانه اوپک پیش ‌بینی‌ های خود از رشد تقاضای نفت در سال 2023 را انجام دادند. با نگاهی به نمودار زیر، می توان به واگرایی پیش بینی ها پی برد و با اینکه هر چهار آژانس در مقایسه رشد تقاضا با آمار سال 2022 مشترک هستند اما نسبت به سال گذشته خوش بین نیستند.

دبیرخانه اوپک که از همه خوش بین تر است، رشد تقاضا را حدود 2.3 میلیون بشکه در روز پیش بینی کرد در حالی که این رقم از سوی آژانس بین المللی انرژی 2.0 میلیون بشکه در روز اعلام شد. در پایین ترین سطح این طیف (طیف گسترده پیش بینی ها)، استاندارد چارترد با کمترین خوش بینی رشد تقاضا را تنها 1.3 میلیون بشکه در روز می بیند در حالی که آژانس بین المللی انرژی مستقر در ایالات متحد انتظار دارد این رشد به 1.4 میلیون بشکه در روز برسد.

بحران زنجیره تامین

آژانس بین‌ المللی انرژی در آخرین گزارش ماهانه خود نسبت به کاهش احتمالی عرضه نفت هشدار داد. این آژانس انتظار دارد به لطف آخرین کاهش تولید اوپک پلاس، در نیمه دوم سال جاری با کسری مواجه شود. همچنین این آژانس پیش بینی کرده است که شکاف بین عرضه و تقاضا تا سه ماهه سوم به 2 میلیون بشکه در روز برسد که قیمت نفت را بالاتر خواهد برد.

با این حال، آژانس بین‌ المللی انرژی معتقد است به دلیل افزایش تولید روزانه 1 میلیون بشکه ای خارج از اوپک پلاس در مقایسه با کاهش 1.4 میلیون بشکه ای در روز اوپک پلاس، کسری تا پایان سال به 400 هزار بشکه در روز کاهش خواهد یافت.

نفت خام ایالات متحده در حال حاضر به لطف کاهش غیرمنتظره تولید اوپک پلاس، کاهش ذخایر ایالات متحده، وقفه در عرضه خط لوله از کردستان عراق و افت صادرات روسیه در بالاترین سطح پنج ماهه خود قرار دارد. قیمت نفت در حال حاضر از زمانی که به پایین ‌ترین حد در ماه مارس رسید، نزدیک به 30 درصد جهش داشته که بسیاری از سهام انرژی را تقویت کرده است.

بازارهای نفت در چند ماه گذشته در پی تضعیف تقاضا به دنبال هوای گرمتر از حد انتظار در اروپا، عرضه مازاد داشتند. بازار نفت خام ایالات متحده در ماه نوامبر سیگنال های مازاد عرضه را نشان داد و اولین بار در 2022، عرضه از تقاضا فراتر رفت.

با این حال، کارشناسان خوش بین هستند که اگر کاهش اوپک پلاس برای کل سال ادامه داشته باشد، رشد تولید در دو سه ماهه گذشته تا نوامبر کاهش خواهد یافت. در یک سناریوی نسبتا صعودی می توان گفت اگر کاهش های فعلی در حدود اکتبر روند معکوس بگیرند، همین امر تا پایان سال محقق خواهد شد.

متأسفانه در مورد گاز طبیعی نمی توان همین را گفت. پس از آخرین داده‌ های موجودی انبار که نشان از عرضه خوب در بازارها دارد، قیمت گاز طبیعی به کاهش بی‌ وقفه خود ادامه داده است. قیمت گاز طبیعی (هنری هاب) در حال حاضر در مقایسه با افت 4.50 دلاری ابتدای سال، 2.29 دلار به ازای هر MMBtu کاهش دارد.

قیمت بنزین از ابتدای سال تاکنون 50 درصد کاهش یافته است. متأسفانه برای فاز گاوی (فاز صعودی) بازار، چشم انداز کوتاه مدت مبهم است، به طوری که Nat Gas Weather انتظار دارد مازاد ذخیره سازی در هفته های آتی به دلیل تقاضای کم بیشتر افزایش یابد.

خوشبختانه، چشم انداز بلند مدت به احتمال زیاد مطلوب تر خواهد بود. اروپا نتوانسته است به اندازه کافی قراردادهای بلند مدت ال ان جی را برای جبران کاهش واردات گاز روسیه تضمین کند. رویترز پیش ‌بینی می‌ کند این امر اگر به زمستان آینده موکول شود، ممکن است پرهزینه باشد و بازار را به شدت دچار تنگنا کند.

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

منبع: اویل پرایس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *