آرامکوی سعودی به دنبال توسعه تجارت پایین دستی در چین

,
آرامکوی سعودی به دنبال توسعه تجارت پایین دستی در چین

توسعه تجارت پایین دستی در چین

محمد القحطانی، رئیس بخش پایین‌ دستی شرکت آرامکوی سعودی گفت که این شرکت بزرگ نفتی به دنبال تقویت بیشتر حضور پایین دستی خود در بزرگترین واردکننده نفت خام جهان، چین است.

القحطانی افزود: چین از نظر راهبردی برای رشد تجارت ما در آسیا و سراسر جهان مهم است و ما منبع قابل اعتمادی برای تامین طولانی مدت نفت باقی خواهیم ماند.

مدیر اجرایی شرکت آرامکو با تاکید بر دیدگاه این شرکت مبنی بر اینکه چین موجب رشد تقاضای جهانی نفت خواهد شد و برای بزرگترین صادرکننده نفت خام جهان عربستان سعودی، از اهمیت راهبردی برخوردار است، گفت: تقاضای فرآورده های نفتی در چین بهبودی قوی و مستحکمی داشته است.

القحطانی با تاکید بر دیدگاه‌های آژانس بین‌المللی انرژی و سایر موسسات بین المللی که انتظار دارند رشد تقاضای چین حدود 70 درصد نفت جهان را تشکیل دهد، گفت: «برای مثال، بیش از نیمی از رشد تقاضای نفت جهان در سال جاری می‌تواند تنها از چین باشد.

چشم انداز بلندمدت بازار چین برای آرامکوی عربستان نیز مطلوب است، آن هم در شرایطی که این غول نفتی سعودی به دنبال گسترش بیشتر تجارت پایین دستی خود در چین و بستن قراردادهای عرضه آتی با بزرگترین واردکننده جهانی نفت است.

ماه گذشته، آرامکو خرید 10 درصد از سهام یک شرکت پتروشیمی چینی را به مبلغ 3.4 میلیارد دلار به پایان رساند، زیرا این غول نفتی به گسترش ردپای پایین دستی خود در یکی از بازارهای اصلی صادراتی خود ادامه می دهد.

آرامکو عربستان اوایل سال جاری دو قرارداد بزرگ پالایشگاهی و پتروشیمی را در چین اعلام کرد که نه تنها سهمی از بازار پایین دستی چین را به بزرگترین شرکت نفتی جهان می‌دهد، بلکه خروجی بیشتری برای صادرات 690 هزار بشکه در روز نفت خام عربستان در چین فراهم می‌کند.

یک سرمایه گذاری مشترک آرامکو عربستان قصد دارد طی سه سال آینده یک مجتمع پالایشی و پتروشیمی به ارزش 10 میلیارد دلار در چین بسازد، در حالی که آرامکو اکنون خرید 10 درصد در پتروشیمی رونگ شنگ را تکمیل کرده است و 480000 بشکه در روز نفت خام عربستان را برای شرکت وابسته به رونگ شنگ ژجیانگ تامین خواهد کرد.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع: اویل پرایس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *