خودرو برقی

خودرو برقی

خودرو برقی چیست؟ اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی:

ماشین الکتریکیElectric Car به اختصار (EV) اساساً یک وسیله نقلیه اتوماتیک است که تغذیه موتور الکتریکی آن به صورت الکتریکی تامین می شود. یک خودروی تمام برقی با موتور بنزینی یا دیزلی کار نمی کند. زمانی که خودروی الکتریکی را در حالت رانندگی قرار می‌دهید، خودرو درست مانند خودروی خودکار شتاب می‌گیرد. در خودروهای برقی یا هیبریدی هیچ دنده ای وجود ندارد وهمه این ماشین ها تمام اتوماتیک هستند.

با فشار دادن پدال گاز، نیرو از باتری به موتور الکتریکی منتقل می شود. موتور نیرو می گیرد و در نتیجه محورهای محرک، چرخ ها را می چرخانند. هنگامی که ماشین ترمز می کند، ماشین شروع به کاهش سرعت می کند و موتور تبدیل به دینام می شود و نیرو تولید می کند. سپس این نیرو به باتری بازگردانده می شود.

انواع مختلف خودروهای الکتریکی چیست

انواع مختلفی از خودروهای الکتریکی (EV) موجود است. برخی از آنها صرفاً با برق کار می کنند، که هستد و با EVs شناخته می شوند. با فن آوری های جدید، در حال حاضر برخی از موتورهای برقی وجود دارد که می توانند با بنزین یا دیزل نیز کار کنند، که وسایل نقلیه الکتریکی هیبریدی نامیده می شوند و به خودروهای هیبریدی معروف هستند.

انواع خودرو الکتریکی

انواع خودرو الکتریکی

موتور الکتریکی چگونه کار می کند؟

خودروهای برقی با وصل کردن خودرو به محل شارژ کار می کنند. مانند تمام وسایل الکتریکی، شروع به گرفتن برق از شبکه و شارژ ماشین می کند. این خودرو برق را در باتری‌های قابل شارژ ذخیره می‌کند و سپس موتور الکتریکی را به حرکت در می‌آورد که چرخ‌ها را مانند موتور سوخت معمولی می‌چرخاند. خودروهای برقی سریعتر از خودروهایی با موتورهای سوخت سنتی شتاب می‌گیرند و چون به صورت اتوماتی و بدون دنده هستند رانندگی با انها بسیار راحت تر است.

خودروی هیبریدی چیست؟

خودروی هیبریدی خودرویی است که بیشتر از یک وسیله نیروی محرکه استفاده می‌کند، به این معنی که یک موتور بنزینی/دیزلی را با یک موتور الکتریکی نیز ترکیب می‌کند. مزایای اصلی خودروهای هیبریدی مصرف سوخت کمتر و انتشار CO2 کمتری نسبت به خودروهای مشابه با موتور بنزینی/دیزلی است.

خودروهای هیبریدی دارای موتور معمولی، موتور الکتریکی و همچنین باتری هستند.

خودروهای هیبریدی به دو دسته قوی یا ملایم دسته بندی می شوند که بستگی به میزان توان باتری آنها دارد. هر چقدر ظرفیت باتری بیشتر، این خودروهای هیبریدی‌ قوی می‌توانند تنها با نیروی الکتریکی بیشتر از مدل‌های ملایم رانندگی کنند.

مکان های شارژ خودرو EV

وصل کردن وسیله نقلیه الکتریکی یا خودروی هیبریدی خود در خانه بهترین راه برای اطمینان از آماده بودن وسیله نقلیه شما در زمان نیاز است. هنگامی که در حال حرکت هستید، طیف وسیعی از نقاط شارژ عمومی در سراسر کشور در دسترس است.

محدوده رانندگی EV چگونه است؟

هیچ دو مدل EV یکسان نیستند! هنگامی که آن باتری در شاسی خودرو نصب می شود، عوامل بسیاری دیگر وارد عمل می شوند. اینکه چقدر می توانید با شارژ کامل سفر کنید به وسیله نقلیه و چندین عامل دیگر بستگی دارد. هر مدل دارای برد متفاوت، اندازه باتری متفاوت و سطوح مختلف، کارایی دارند. خودروی الکتریکی مناسب برای شما، خودرویی است که می‌توانید برای سفرهای عادی خود از آن استفاده کنید و بدانید که شارژ کردن خودرو یک مشکل نیست.

انواع مختلف شارژر EV

سه نوع شارژر برقی پلاگین و شارژر هیبریدی وجود دارد. آهسته، سریع و سریع السیر.

انواع شارژر EV

انواع شارژر EV

شارژرهای آهسته

شارژر آهسته سوکت استاندارد 3 پین است که در خانه های ایرلندی یافت می شود. اینها برای شارژ شبانه بهترین هستند. خروجی آنها تا 3 کیلو وات است و معمولاً برای شارژ خانگی استفاده می شوند. شارژر آهسته معمولاً 6 تا 12 ساعت طول می کشد تا یک وسیله نقلیه الکتریکی را به طور کامل شارژ کند یا 2 تا 4 ساعت برای شارژر هیبریدی پلاگین زمان لازم است.

شارژرهای سریع

شارژر سریع یک شارژر استاندارد وسایل نقلیه الکتریکی در فضای باز است. توان خروجی 7 تا 22 کیلو وات را فراهم می کند و معمولاً یک وسیله نقلیه الکتریکی را در 3 تا 4 ساعت به طور کامل شارژ می کند. کانکتورهای شارژر سریع با دو نوع سوکت بسته به وسیله نقلیه شما متصل می شوند.

شارژرهای سریع السیر

دو نوع شارژر سریع وجود دارد AC و DC. یک شارژر AC سریع السیر توان خروجی 43 کیلووات را فراهم می کند در حالی که یک شارژر سریع السیر DC حداقل 50 کیلو وات را تامین می کند. هر دو شارژر باتری خودروی الکتریکی را در حدود 30 تا 60 دقیقه بسته به ظرفیت باتری به 80 درصد ظرفیت می‌رسانند.

ظرفیت باتری های EV به چه معناست؟

ظرفیت باتری معیاری است (معمولاً بر حسب آمپر در ساعت) از شارژ ذخیره شده توسط باتری زمانی که در 100٪ است که با جرم کلی مواد فعال موجود در باتری تعیین می شود. ظرفیت باتری نشان دهنده مقدار کل انرژی است که می توان از باتری تحت شرایط خاص استخراج کرد.

محدوده رانندگی EV چند کیلووات بر ساعت است؟

کیلووات واحدی از توان است که نشان می دهد یک دستگاه الکتریکی به چه مقدار انرژی برای کار کردن نیاز دارد. یک کیلووات ساعت یک واحد انرژی است (نشان می دهد که چقدر انرژی مصرف شده است)، به عنوان مثال یک لامپ خانگی 100 وات در هر ساعت 0.1 کیلووات مصرف می کند.

یک خودروی برقی با شارژ کامل چقدر می‌تواند حرکت کند؟

هیچ دو EV یکسان نیستند و مانند خودروهای بنزینی/دیزلی، خیلی چیزها می توانند به میزانی که یک وسیله نقلیه برقی می تواند با یک باتری باک پر سفر کند بستگی دارد. به زبان ساده، وقتی حداکثر مسافت پیموده شده را مشاهده می کنید، این بر اساس شرایط رانندگی ایده آل است. اما مانند خودروهای بنزینی/دیزلی، برد یک باتری کامل را می توان بر اساس مواردی مانند آب و هوا، تعداد افراد بزرگسال در خودرو، شرایط رانندگی، سبک رانندگی و غیره کاهش داد.

قطعات EV چه نام دارند؟

وسایل نقلیه الکتریکی نسبت به خودروهای بنزینی یا دیزلی 90 درصد قطعات متحرک کمتری دارند. خودروهای بنزینی و دیزلی به عنوان خودروهای ICE (موتور احتراق داخلی) شناخته می شوند. در اینجا توضیح مختصری از بخش‌های اصلی که موتور الکتریکی را ایجاد می‌کنند آورده شده است:

قطعات خودرو برقی

قطعات خودرو برقی

  • موتور/موتور الکتریکی: قدرت چرخاندن چرخ ها را فراهم می کند. می تواند از نوع DC/AC باشد، اما موتورهای AC رایج ترین هستند.
  • اینورتر: در خودروهای الکتریکی جریان مستقیم (DC) به جریان متناوب (AC) تبدیل می کند.
  • پیشرانه: همه خودروهای الکتریکی از یک گیربکس تک سرعته استفاده می کنند که سپس نیرو را از موتور به چرخ ها می فرستد.
  • باتری: این باتری برق مورد نیاز برای راه اندازی ماشین را ذخیره می کند. هرچه کیلووات باتری بیشتر باشد، برد رانندگی بالاتر خواهد بود.
  • شارژ: این مکانی است که ورودی دو شاخه خودرو را خود جای داده است و سپس برای شارژ باتری به یک پریز یا محل شارژ EV وصل می کنید. 

منبع: ویندسور

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *