رونق بازار خودروهای برقی در آسیا
تا به امروز چین بر بازار خودروهای برقی قاره آسیا تسلط داشت اما برخی دیگر از بازارهای خودروهای برقی با رشد سریع در سراسر منطقه درحال خودنمایی هستند. چندین کشور آسیایی در راستای تغییر به سمت انرژی سبز دست به توسعه بازارهای مصرف کننده خودروهای برقی و پتانسیل تولید خود کردهاند.
در یک دهه آینده، میتوان انتظار داشت بازار این خودروها در اندونزی، تایلند و هند با رشد تقاضا برای وسایل نقلیه بدون سوخت فسیلی به طور قابل توجهی گسترش پیدا کند.
بازار خودروهای برقی در آسیا
فروش خودروهای برقی مسافربری در جنوب شرقی آسیا در سه ماهه سوم سال 2022 نسبت به مدت مشابه سال قبل 35 درصد افزایش داشت و تایلند بیشترین حجم فروش آن را به ثبت رساند.
پس از آن اندونزی و سنگاپور در رتبه دوم و سوم قرار گرفتند. 61 درصد از این فروش برای خودروهای برقی دارای باتری بود و مابقی به خودروهای برقی هیبریدی اختصاص داشت. خودروهای برقی 2 درصد از کل فروش خودروهای جدید در سراسر منطقه را به خود اختصاص دادند
اندونزی بزرگترین اقتصاد در آسیای جنوب شرقی است که به طور پیوسته درحال توسعه قابلیتهای تولید خودروهای برقی خود در راستای افزایش تقاضا است. دولت اندونزی امیدوار است تا پایان دهه جاری بتواند 13 میلیون موتورسیکلت برقی و 2.2 میلیون خودروی برقی تولید کند. این حجم از تولید فقط با کمک صنعت فلزات و ذخایر عظیم نیکل این کشور که حدود 52٪ از کل ذخایر جهان را شامل میشود، امکان پذیر است.
نیکل، در کنار سایر فلزات و مواد معدنی، جزء لاینفک در تولید باتری خودروهای برقی است و تامین منابع آن میتواند به کاهش هزینههای تولید کمک کند. اندونزی قصد دارد تا سال 2060 به انتشار خالص کربن صفر برسد که مستلزم برقی کردن سیستم حمل و نقل است. حمل و نقل آن 40 درصد از کل مصرف انرژی کشور و همچنین 13 درصد از آلودگی هوای اندونزی را شامل میشود.
دولت تولید خودروهای برقی را در طرح جامع ملی صنعت (RIPIN) گنجاند و از آن زمان، بهطور پیوسته رو به افزایش بوده است. طبق برنامه ملی میان مدت 2024-2020، این کشور همچنین در نظر دارد زیرساختهای حمایتی برای عرضه خودروهای برقی در سراسر کشور را نیز توسعه دهد.
در تایلند، یکی دیگر از غولهای اقتصادی جنوب شرقی آسیا، سیاستهای یارانهای دولت به رشد سریع بازار خودروهای برقی این کشور کمک میکند. چندین شرکت چینی از جمله گریت وال موتور (GWM)، SAIC Motor و BYD نیز به دنبال راهاندازی فعالیتهای تولیدی در تایلند هستند. دولت تایلند یارانه هایی بین 2000 تا 4350 دلار برای تولید خودروهای برقی و همچنین کاهش تعرفه و مالیات فروش با هدف تشویق مصرفکنندگان و افزایش فروش در نظر گرفته است.
در یک بررسی انجام شده در دو ماه اول سال جاری مشخص شد 6.2 درصد از کل فروش خودروهای جدید برای خودروهای برقی دارای باتری است. درحال حاضر، پرفروشترین مدلهای برقی از خودرو سازان چینی هستند که جایگزین ارزانتری برای رقبای اروپایی و آمریکای شمالی محسوب میشوند. اکنون غولهای خودروسازی پس از رشد چشمگیر در سالهای اخیر و تمایل دولت برای رسیدن به تحول سبز، به دنبال توسعه بازار خودروهای برقی خود در هند هستند.
خودرو سازان امیدوارند بتوانند در بازار مصرف هند با جمعیتی بیش از 1.4 میلیارد به موفقیت خوبی برسند. ازطرفی، هند در سال مالی 2022 تا 2023 دومین اقتصاد جهان با سریعترین رشد در گروه 20 بود. با این حال، هند از بازارهای عمده خودروهای برقی جهان منجمله چین، ایالات متحده و اروپا عقبتر است.
چشم انداز آژانس بین المللی انرژی از خودروهای برقی 2023
در این چشم انداز فروش خودروهای برقی هند در سال 2022 تا 50000 دستگاه گزارش شد که نسبت به سال قبل چهار برابر رشد داشت اما این میزان همچنان بسیار کمتر از فروش 4.4 میلیون خودروی چین است. این نشان میدهد که پتانسیل بالایی برای رشد بازار مصرفکننده این خودروها در هند در راستای توسعه پایدار صنایع خودروهای برقی این کشور وجود دارد.
دولت هند یک برنامه تشویقی 3.2 میلیارد دلاری دارد که 8.2 میلیارد دلار با هدف توسعه بازار خودروهای برقی این کشور سرمایهگذاری کرده است. چندین خودروساز بزرگ به پتانسیل خودروهای برقی هند چشم دوختهاند.
با اینکه چین همچنان بر بازارهای تولید و فروش خودروهای برقی آسیایی و جهان تسلط دارد، اما میتوان به رشد سریع سایر بازارهای منطقه امیدوار بود. اندونزی و هند پتانسیل بالایی برای تولید خودروهای برقی دارند، درحالی که تایلند و هند میتوانند بازارهای مصرفکننده را توسعه دهند. با افزایش سرمایهگذاری خارجی و سیاستهای حمایتی دولت، چندین کشور در آسیا میتوانند به سرعت برای رقابت با بازارهای خودروهای برقی آمریکای شمالی و اروپا قد علم کنند.
اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی
منبع: اویل پرایس
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.