ناکامی اتحادیه اروپا برای دستیابی به توافق حذف سوخت های فسیلی

, ,
ناکامی اتحادیه اروپا برای دستیابی به توافق حذف سوخت های فسیلی

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی:

پس از اختلاف نظر کشورهای اروپایی بر سر طبقه بندی انرژی هسته ای به عنوان بخشی از برنامه گذار انرژی، وزاری خارجه اتحادیه اروپا در نشست روز دوشنبه نتوانستند به توافق نهایی برای حذف تدریجی سوخت های فسیلی دست یابند.

این نشست با هدف توافق بر سر سیاست یکپارچه اتحادیه اروپا در نشست COP 28 در دسامبر برگزار شد. متن این توافقنامه که نتوانست موافقت همه اعضای اتحادیه اروپا را کسب کند، نسبت به آسیب پذیری ژئوپلیتیک و بازاری ایجاد شده به واسطه وابستگی بیش از حد به سوخت های فسیلی هشدار داده و خواستار حذف کامل زغال سنگ در سطح جهان به عنوان نخستین گام کلیدی و مهم در این مسیر شده بود.

در متن این توافقنامه آمده است: ضمن به رسمیت شناختن نقش انتقالی برای گاز طبیعی، گذار به سوی یک اقتصاد خنثی در برابر تغییرات آب و هوایی، مستلزم حدف جهانی سوخت های فسیلی است.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از این نشست در بیانیه ‌ای گفت : حمله روسیه به اوکراین بیانگر “ضرورت افزایش اقدامات جهانی در بین بزرگ ترین مصرف کنندگان سوخت های فسیلی” است. با این حال، نباید نقش حیاتی انرژی هسته ای در حذف تدریجی سوخت های فسیلی و انتقال انرژی پاک را نادیده گرفت.

فرانسه در مقایسه با آلمان و اسپانیا که با توسعه انرژی ‌های تجدیدپذیر وابستگی به انرژی هسته ای را کاهش داده اند، به شدت به انرژی هسته‌ ای متکی است به طوری که تقریباً 70 درصد انرژی خود را از انرژی هسته ای تأمین می کند.

حمایت از انرژی هسته ای رو به افزایش است و ریشی سوناک، نخست وزیر این کشور قراردادی به ارزش 840 میلیون دلار با شرکت ئی دی اف فرانسه برای ساخت نیروگاه هسته ای 3.2 گیگاواتی در سواحل سافولک امضا کرد.

علیرغم عدم توافق روز دوشنبه، اتحادیه اروپا در دهه گذشته پیشرفت قابل توجهی در انتقال انرژی های تجدیدپذیر داشته است، به طوری که سهم انرژی های تجدیدپذیر تا سال 2021 به سهم سوخت های فسیلی برای تولید برق نزدیک می شود.

در سال 2011، سوخت های فسیلی 49 درصد از برق اتحادیه اروپا را تامین کرده است ولی انرژی های تجدیدپذیر تنها 18 درصد از تولید را در اختیار داشتند. تا سال 2021، این ارقام به ترتیب 36 درصد و 32 درصد شده است.

منبع: اویل پرایس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *