تامین برق اروپا از منابع انرژی پاک
تامین برق اروپا; اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی:
تامین انرژی و برق تقریباً برای هر کشور اروپایی در سال گذشته حیاتی شده است، زیرا اتحادیه اروپا از وابستگی خود به واردات سوخت روسیه دور شده است. در حالی که بسیاری از کشورها در انتقال انرژی خود به دور از سوخت های فسیلی پیشرفت کرده اند، تقریبا نیمی از کشورهای اروپایی هنوز به عنوان منبع اصلی تولید برق به آنها وابسته هستند.
تولید برق اروپا توسط منابع انرژی + جدول
اروپا به طور پیوسته در حال انتقال به سمت منابع تجدیدپذیر انرژی برای تولید برق بوده و پیشرفت قابل توجهی در دهه گذشته داشته است. در سال 2011، سوخت های فسیلی (نفت، گاز طبیعی و زغال سنگ) 49 درصد از تولید برق اتحادیه اروپا را تشکیل می داد در حالی که منابع انرژی تجدیدپذیر تنها 18 درصد را تشکیل می داد. یک دهه بعد، منابع انرژی تجدیدپذیر به سوختهای فسیلی نزدیک میشوند و انرژیهای تجدیدپذیر 32 درصد از تولید برق اتحادیه اروپا را در مقایسه با سوختهای فسیلی 36 درصد در سال 2021 تشکیل میدهند.
گسترش تولید برق از انرژی های بادی و خورشیدی محرک های اصلی در این تغییر به سمت انرژی های تجدیدپذیر بوده است که از تولید تنها 8 درصد از برق اتحادیه اروپا در سال 2011 به 19 درصد در سال 2021 رسیده است. اگرچه ممکن است این میزان هنوز کم به نظر برسد، ولی سهم اتحادیه اروپا از تولید برق بادی و خورشیدی برای اولین بار در کنار اقیانوسیه در مقایسه با سایر مناطق در سراسر جهان قرار دارد.
در حالی که انرژی آبی به اندازه سایر منابع سهم زیادی ندارد، رایج ترین منبع اولیه تولید برق در اروپا است که نقش مهمی در تامین انرژی های تجدیدپذیر ایفا می کند. انرژی هستهای بزرگترین منبع تولید برق در اتحادیه اروپا و در سراسر اروپا علیرغم کاهش آن در چند دهه گذشته است. در سال 2001، انرژی هسته ای یک سوم (33 درصد) تولید برق اتحادیه اروپا را تشکیل می داد و در 20 سال بعد به 25 درصد کاهش یافت.
منابع اولیه برق کشورهای بزرگ اروپا
هنگامی که به تک تک کشورها نگاه می کنیم، اکثر کشورهای بزرگ اروپا، سوخت های فسیلی را به عنوان بزرگترین منبع اصلی برق خود دارند. آلمان همچنان به شدت به زغال سنگ متکی است که از سال 2017 تا 2021، 31 درصد از برق کشور را تولید کرده است. علیرغم وابستگی به سوخت فسیلی فشرده کربن، تولید انرژی بادی و خورشیدی با هم بیشتر تولید برق آلمان را با 33 درصد (23 درصد برای باد و 10 درصد برای خورشید) تشکیل میدهند.
فرانسه بزرگترین اقتصاد اروپا است که عمدتاً به انرژی هسته ای متکی است و انرژی هسته ای بیش از نیمی از تولید برق کشور را تشکیل می دهد. ایتالیا، بریتانیا و هلند در تولید برق خود از سال 2017 تا 2021 عمدتاً از گاز طبیعی استفاده کرده اند. در حالی که ایتالیا با 42 درصد برق تولید شده توسط گاز طبیعی متکیترین بین این سه کشور است، هلند (40 درصد)، و بریتانیا (38 درصد) خیلی عقب نیستند.
اسپانیا در میان کشورهای بزرگ اروپایی و یک داستان موفقیت آمیز در گذار به سمت منابع انرژی تجدیدپذیر است. در حالی که در دوره 2017-2021، این کشور عمدتاً (29 درصد) به گاز طبیعی وابسته بود، در سال 2022، سهم گاز طبیعی در تولید برق به 14 درصد کاهش یافت زیرا باد با افزایش 32 درصدی به تولید کننده اصلی برق تبدیل شد.
تسریع انتقال انرژی اتحادیه اروپا
از زمان تهاجم روسیه به اوکراین، استقلال انرژی در اتحادیه اروپا از اهمیت بالایی برخوردار شده است و کشورها از این فرصت برای تسریع انتقال خود به سمت منابع انرژی تجدیدپذیر استفاده کرده اند. گزارش جدیدی از Ember نشان میدهد که چگونه انتقال در سال 2022 پیشرفت قابل توجهی داشته است، زیرا انرژی خورشیدی و بادی (22 درصد) برای اولین بار از گاز طبیعی (20 درصد) در تولید برق پیشی گرفت.
منبع: اویل پرایس
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.