تامین نفت پالایشگاه های اروپایی بیش از نیاز
تامین نفت در پالایشگاههای اروپایی بیش از نیاز صورت گرفته است و هنوز کمبود عرضه پیش بینی شده که با ممنوعیت نفت روسیه پیش خواهد آمد، اتفاق نیفتاده است. به گزارش بازار نفت و گاز، در یک هفته گذشته اختلاف قیمت معاملات فوری و آتی نفت برنت، کاهش قابل توجهی پیدا کرد که نشان دهنده عرضه بهتر در بازارهای فیزیکی و کاهش نگرانیها نسبت به تحریم اتحادیه اروپا علیه نفت روسیه است.
معاملهگران به توانایی اروپا برای تامین نفت از خاورمیانه، آمریکا و آمریکای لاتین برای حذف نفت روسیه و تقاضای کمتر آسیا برای نفت به دلیل کندی اقتصادی و افزایش استفاده از نفت روسیه، به عنوان عامل کاهش اختلاف معاملات نقدی و آتی اشاره کردند. نفت برنت هفته گذشته حدود هفت درصد کاهش یافت که دومین کاهش هفتگی متوالی این قیمت پایه بازار جهانی بود.
یک معاملهگر اروپایی با بیان اینکه نفت زیادی وجود دارد گفت به نظر میرسد پالایشگاههای اروپایی در نوامبر و دسامبر به دلیل ترس از کمبود عرضه، بیش از حد نفت خریداری کردند. اعتصاب و تعمیرات و نگهداری در پالایشگاههای فرانسه هم در ایجاد مازاد عرضه نقش داشت.
قیمت نفت اورال روسیه در اوت که معاملهگران و پالایشگاهها تلاش کردند در حد مقدور این گرید نفتی روسی را برای اجتناب از کمبود احتمالی پس از تحریم اتحادیه اروپا خریداری کنند، جهش پیدا کرده بود.
از پنجم دسامبر اتحادیه اروپا واردات نفت روسیه و از پنجم فوریه واردات فرآوردههای نفتی این کشور را ممنوع میکند. مکانیزم سقف قیمت گروه هفت برای نفت روسیه هم از پنجم دسامبر اجرایی میشود.
یک معاملهگر اروپایی دیگر گفته است: نفت از برزیل، گویان، کانادا و میدلند آمریکا به سمت اروپا رفت و وضعیت عرضه را بهبود بخشید به همین دلیل انتظار برای کمبود عرضه در بازار به وقوع نپیوست و با این حال، روند عرضه نفت ممکن است مجددا در سال جدید محدود شود.
معاملهگران میگویند پالایشگاهها خود را برای فعالیت بدون نفت روسیه که خوراک اصلی سیستم پالایش اروپا بود، تطبیق داده اند. در نتیجه، نرخ پریمیوم گریدهای نفتی جایگزین مانند سی پی سی بِلِند، غرب آفریقا و وست تگزاس اینترمدیت میدلند همگی کمتر شدهاند.
از زمان حمله نظامی روسیه به اوکراین واردات نفت از آمریکای لاتین به اروپا، افزایش پیدا کرده و آمار رفینیتیو آیکان نشان میدهد امسال به ۳۱۳ هزار بشکه در روز رسیده که بالاتر از ۱۳۲ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۲۱ بوده است. اروپا در ژوییه حدود ۶۰۰ هزار بشکه در روز نفت از این منطقه وارد کرده بود که بالاترین رکورد واردات از سال ۲۰۱۵ بود.
بر اساس گزارش رویترز، در آسیا، نرخ پریمیوم معاملات نقدی گریدهای نفتی خاورمیانه در روزهای اخیر کاهش پیدا کرده و نرخ پریمیوم نفت دوبی به پایینترین حد از اواخر ژانویه رسیده است. پالایشگاههای چینی به دلیل رکود اقتصادی، خواستار دریافت میزان کمتری نفت عربستان در دسامبر شدند.
امسال واردات نفت آمریکا در مقایسه با ۸۰۰ هزار بشکه در روز در کل سال ۲۰۲۱ به ۱.۱ میلیون بشکه در روز رسیده است. به دلیل افزایش عرضه، قیمت وست تگزاس اینترمدیت میدلند به پایینترین حد خود از اواسط ژوئن نزول کرده است.
صادرات عراق به اروپا در فاصله ژوییه تا نوامبر، همزمان با روبرو شدن با رقابت شدیدتر نفت ارزانتر اورال روسیه در آسیا، بیش از ۲۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد کرده است.
منبع:ایسنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.